Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Devonšīras velns

Neparasts radījums, kura darbības pēdas novēroja Devonšīras iedzīvotāji 1855.gadā.

Notikums Devonšīrā. 1855.gada 8.februāra rītā tūkstošiem Devonšīras un tās apkaimes iedzīvotāju no rīta atklāja, ka kāds dīvains apmeklētājs lēcis, skrējis vai šļūcis pa viņu jumtiem, laukiem un mūriem. Atstātās pēdas bija skaidri saskatāmas, tās bija līdzīgas zirga nagiem, pa laikam tās izskatījās šķeltas, tādēļ tās piedēvēja pašam Velnam. Tas izraisīja paniku un iedzīvotāji sāka bruņoties. Radījumu nokristīja par Devonšīras Velnu.
The Times 1855.gada 16.februāra numurs vēsta: „Drīzāk tie pieder divkājainim, nevis četrkājainim... Attālums starp soļiem bija caurmērā kādi 20 cm. Pēdu nospiedumi ļoti atgādināja ēzeļa pēdas, un to garums bija 4–6 cm.”
Lai kas šīs pēdas būtu atstājis, tas bija spējis dažās stundās pārvarēt simtiem jūdžu attālumu. Tā klejojumi varēja būt sākušies 7.februāra vakarā ap 19.00, proti, pēc tam, kad bija beidzis snigt. Pastaigas beigušās vēl pirms nākamajā rītā pēdu nospiedumi tika atrasti. Savādais radījums bez tam vēl bija šķērsojis divus lielus ūdens šķēršļus, tai skaitā Eksas upi Eksmutā. Tomēr Radījumu neviens netika redzējis, un šai apkaimē nekad vairs tādas pēdas nav atrastas.
1855.gada 8.februārī maiznieks Džordžs Fērlijs no Topshemas Anglijā pie sava veikaliņa durvīm uzgāja neparastas pēdas. Zemi klāja tikko uzsnigusi sniega kārtiņa, tādēļ pēdas bija lieliski saskatāmas. To atstājējs bija gājis gar mūri, tad uzrāpies uz tā, balansējis, tad nolēcis lejā un devies uz durvīm.

Velna līķis ezerā. 1954.gada augustā garīdznieks Džozefs Overs kādā Anglijas ezerā uzgājis peldam savādas būtnes līķi. Būtnes garums 1,2 m, svars ap 11 kg. Tam bijušas divas īsas kājas, lielas acis, atveres deguna vietā, plata mute un žaunas, bet nav bijis klāts ar zvīņām kā zivs. Tieši kāju forma bija tā, kas atgādināja cilvēkiem 1855.gadā notikumu: katrai radījuma kājai bija pieci mazi pirkstiņi, kas pakava veidā izkārtoti ap izliektu pēdu.

Saites.
Velni un Sātans.

Devonšīras grāfiste.