Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dzīvās ētikas mācība

Reliģiozi mistiska mācība par dzīves jēgu un mērķi, kuras pamatā 14 grāmatas 4000 lappaspušu kopapjomā.

Šīs mācības nodošana cilvēkiem esot Augstāko spēku griba. 14 Dzīvās ētikas grāmatas ir pierakstījsi Rērihu ģimene (7 tās locekļi), pēc viņu vārdiem - no Augstākās varas tās esot nodiktētas.

Dzīvās ētikas mācības piekritēji, vairumā ezotēriķi, ekstrasensi, ufologi u.c., sliecas apgalvot, ka ar šīs mācības palīdzību Kosmiskais saprāts cilvēcei atklājis jaunas patiesības - Visuma veseluma un vienotības principus un idejas par kaut kādu cilvēces kosmisko misiju. Bez tam Dzīvās ētikas mācībā pausta doma, ka cilvēcei nepieciešams strādāt pie domas smalkuma, jo tā var būt varens spēks, kas spēj vadīt Visuma enerģiju.

Pirmā valoda, kurā tika izdotas Dzīvās ētikas bija krievu. 2010.gada 24.martā apritēja 90 gadi kopš arī latviski iztulkota visa Dzīvās ētikas mācība. Latvijā mūsdienās to izdeva apgāds „Vieda,” 1999.gadā izdeva pēdējo.

Patlaban latvijā ar Dzīvās ētikas mācības izplatīšanu ndarbojas Latvijas Rēriha biedrība, kā arī Aivars Garda ar savām "meitenēm" avīzes "DDD" ietvaros. Latviski tulkojusi Meta Veidenberga.

Saites:
Reliģijas.
Kosmiskais saprāts.