Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Jauno laiku NLO novērojumi

Šai šķirklī apkopoti NLO novērojumi tā saucamajos Jaunajos laikos no 1500.-1699.gadam.

Vēl XVI gs. zviedru bīskaps Olafs Magnuss izpētīja tā sauktos "feju apļus" un nonāca pie secinājuma, ka tiem par cēloni ir elfu dejas: „Viņi [elfi] atstāj tik dziļus nospiedumus zemē, ka tur pēc tam neaug nekāda zāle – tā vienkārši izdeg dēļ neticama karstuma.”
Avots: Harpur, Daimonic Reality, 142.-143.lpp.

XVI gadsimts.

NLO pirms Tenočtitlānas ieņemšanas. Briesmīgajā naktī pirms pilsētas krišanas Kortesa konkistadoru rokās, acteki redzēja zīmi, kas simbolizēja viņu kosmoloģiskās pasaules bojāeju, un, mūsuprāt, varētu būt viens no NLO aprakstiem. Mūks Bernardino de Sāguns pēc indiāņu stāstītā to apraksta savā „Jaunās Spānijas vispārējā vēsturē”: „Naktī sākās lietus, bet tas vairāk atgādināja stipru rasu, nevis lietu. Pēc tam parādījās zīme – kā degošs ugunskurs debesīs. Tas griezās kā milzu spirāle, kā tornado, un uz visām pusēm plūda gaismas stari un dzirksteļu spieti, kas kvēloja kā sarkanas ogles. Bija dzirdams stiprs troksnis – rēkoņa un šņākoņa, it kā karsts metāls būtu iegremdēts ūdenī. Zīme griezās virs ezera, virs Koionkasko [lielais ceļš, kas ved uz rietumiem]. Pēc tam zīme pārvietojās uz ezera vidu un pēkšņi pazuda. Kamēr zīme bija redzama, visi klusēja. Cilvēki zināja, ko tā nozīmē, un vēroja to klusēdami.”

1526.gada aprīlis, Spānija. Pār kādu Spānijas baznīcu pārlidoja degošas bumbas, radīdamas pērkonam līdzīgu troksni.
1535.gada 20.aprīlis, Stokholma. Daudzi pilsētnieki virs Stokholmas redzēja veselus 5 "saules diskus." Svarīgi, ka novērotāju vidū bijis arī slavenais politiķis un matemātiķis Olafs Petri, kurš uzdeva māksliniekam Urbanam iemūžināt šo notikumu. Tagad glezna ar "saules disku" attēliem tiek glabāta Zviedrijas galvaspilsētas katedrālē.
Nirnbergas cīņa (14.04.1561.g.). NLO masveida novērojums debesīs virs Nirnbergas, Vācijā. 
1566.gada augusts, Bāzele. Debesīs virs Šveices pilsētas Bāzeles "...varēja redzēt daudz melnu disku." Neparasto parādību, kuru redzēja gandrīz visi Bāzeles iedzīvotāji, iemūžināja koka gravīrā. Rietošas saules fonā lidojošie objekti bija labi redzami. Šie objekti "kustējās uz saules fona ar lielu ātrumu un it kā cīnījās viens ar otru. Daži no tiek kļuva ugunīgi sarkani, pēc kā izzuda bez pēdām." Šo attēlu savā 1958.gada darbā "Lietas, ko redzam debesīs," izmantoja psihologs Karls Gustavs Jungs: "ātrums un haotiskā kustība" ir "tipiskas NLO fenomenam."
Slavenais Renesanses laikmeta itāļu tēlnieks Benvenuto Celīni (1500.-1571.g.) savā grāmatā sniedz spilgtu liecību par NLO, kuru redzējis kāda ceļojuma laikā kopā ar pavadoni: "mēs paskatījāmies uz Florences pusi un abi izbrīnā iesaucāmies, teikdami: "Dievs debesīs, kas par lielu ķermeni tā redzams virs Florences?" Tas bija kā ugunīgs baļkis, kurš dzirksteļoja un izstaroja pārlielu mirdzumu."
Izcilais rakstnieks Viljams Šekspīrs (1564.-1616.g.) lugā "Henrijs VI" šķiet vienā vietā apraksta NLO sadalīšanos vairākās daļās, lai pēc tam apvienotos. Viņš raksta par trim saulēm, kuras pēc kāda laika saplūst kopā. Vai Šekspīrs pats novērojis šo anomālo parādību - NLO sadalīšanos un atkalapvienošanos? Vai kāds cits viņam pastāstījis savu novērojumu?
Iespējams, NLO novērojuma aprakstu atstājis mums arī ievērojamais dāņu astronoms Tiho Brāge (1546.-1601.g.) - tuvāk šeit.

XVII gadsimts.
Gruzija. Gruzijas senajā galvaspilsētā Mchetā atrodas Svetičoveli baznīca. Tajā esošā freska, kurā attēlots krustā sistais Jēzus, ir īpaša. Proti, debesīs pa kreisi un labi no krusta attēloti divi lidojoši objekti. Tiem ir klasiska NLO forma. Interesanti ir tas, ka no katra NLO raugās cilvēka seja. No NLO izplūst tādas kā liesmas. Freska gleznota 1650.gadā. Vairāk par šo rakstā NLO attēls Gruzijas baznīcā.
Vai 17.gs. Gruzijā novēroti NLO, kurus anonīmais mākslinieks iemontēja krustā sišanas freskas kompozīcijā? Vai varbūt NLO bija Jēzus krustā sišanas liecinieki?

No 17.gs. nāk arī kāda gravīra, kas attēlo svētceļnieku. Tam izdevies izrauties cauri mūsu realitātei un it kā iebāzt galvu citā. Tā pildīta ar daudziem mākoņiem vai arī kalnu grēdu virsotnēm. Tur vērojami arī "Ecekiēļa gredzeni" un citas arkveidīgas konstrukcijas, kas, pēc mūsdienu priekšstatiem, itin mierīgi varētu būt NLO.

Albēra d`Orvila redzējums. 1661.gadā beļģu jezuītu mūka Albēra d`Orvila atpakaļceļš no Pekinas uz Romu veda caur Tibetu. 1661.gada novembrī A.d`Orvils Lasas apkārtnē debesīs redzēja NLO. Par to viņš stāsta savā dienasgrāmatā: "...līdz priekšmets tuvojās un ieguva dubulti saliktas ķīniešu cepures formu, kamēr tas, lēni griezdamies lidoja, it kā to nestu neredzami vēja spārni. Tas noteikti bija brīnums, burvestība. Priekšmets lidoja pār pilsētu un it kā vēlētos, lai to apbrīnotu, apmeta divus lokus, tad to apņēma migla un tas pazuda..., to vairs nevarēja saskatīt."
Albēru d`Orvilu pārņēma apjukums. Vinam pat radās bažas par savu saprātu - vai viņam visi mājās?! Orvils netika gudrs, kas bija tas, ko viņš redzēja. Taču Orvila kungs nebija vienīgais, kas virs Lhasas debesīs novēroja NLO. Turpat netālu no Orvila uzturējās tibetiešu lama. Viņš arī bija redzējis NLO dubulti saliktas ķīniešu cepures formā. Tibetiešu lama Orvila kungam izskaidroja to, kas bija redzētā debesu parādība.
Tibetiešu lamas izskaidrojums labi sasaucas ar Paleo SETI tēzi: "Mans dēls, tas, ko tu redzēji, nebija burvestība. Kopš gadu simtiem būtnes no citām pasaulēm ceļo pa gaisa jūrām. Pirmajiem cilvēkiem, kuri apdzīvoja Zemi, tās atnesa apgaismību, nosodīja jebkuru varmācību un mācīja cilvēkiem mīlēt citam citu, lai gan šīs mācības bija kā graudi, kas izsēti uz akmeņiem un nevar uzdīgt. Mēs šīs būtnes, kurām ir gaiša āda [nordiskie citplanētieši?], vienmēr uzņemam draudzīgi, un tās bieži nolaižas mūsu klosteru tuvumā, kad tās mūs māca un mums atklāj lietas, kas gājušas zudumā gadsimtu kataklizmās, kuras mainījušas Zemes veidolu."

Roberta Kirka grāmata. Šis XVII gs. dzīvojošais skotu garīdznieks savā grāmatā aprakstījis pārdabiskas parādības, kas visai līdzinās mūsdienu stāstiem par NLO un Atnācējiem. Grāmatā stāstīts arī par dīvainajiem radījumiem, kas uzbrūk, sakropļo un nogalina dzīvniekus, gluži kā mūsu dienās. 

Saites. 
NLO novērojumi.