Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kapone, Als

Al Capone.
Mafijas pārstāvis, kas piedzimis Bruklinas itāļu ģimenē. Vēsturiski amerikāņu mafijas magnāts, kurš XX gadsimtā alkoholisko dzērienu ierobežojumu laikā vadīja organizētās noziedzības sindikātu Čikāgā. Viņš nopelnīja godīga, inteliģenta, bet bezgala nežēlīga cilvēka reputāciju. Kapones cilvēki nodarbojās ar azartspēļu biznesu, tirgoja narkotikas un veicināja prostitūciju.

Kapone savas dzīves laikā izcēlies ar daudz kriminālām darbībām, bet visspilgtākais piemērs ir tieši 1929.gada 14.februārī notikušās slepkavības, dēvētas par Svētās Valentīna dienas slaktiņu. Šajā dienā nežēlībā krita Ala Kapones lielākā pretinieka Džordža "Baga" Morana (Bugs Moran) padotie, kuri tika aukstasinīgi nogalināti kādā Čikāgas garāžā. Tas ne tikai padarīja Alu Kaponi par valsts slavenību, bet arī izraisīja federālās valdības nevēlamo uzmanību.

Dēvēts par Rētaino un “Valsts ienaidnieku Nr.1”, savas karjeras laikā Kapones rūpals nopelnīja ap 100 miljoniem ASV dolāru. Zīmīgi, ka policistiem un varas iestādēm 1929.gadā paveicās apcietināt lielo noziedznieku, taču viņi nespēja pierādīt neko citu kā nodokļu nemaksāšanu.