Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ķīniešu piramīdas

Laikam visas Siaņas apkārtnē.

Atklāšana un izpēte. Tādas esot trīs. Oficiāla informācija par tām parādās tikai pēdējā laikā. Apbrīnojami, cik maz par tām zināms pat vistuvākajā apkārtnē. Tikai 1991.gadā tapa atklātas trīs piramīdas, kā arī vēl kāda cita, gandrīz noārdīta, tikai kādus 20 km no Siaņas. Tas esot noticis nejauši, kad tapusi plānota autostrāde, lai savienotu tikko radīto lidostu ar pilsētu.
1994.gada janvārī uz ziemeļiem no Siaņas pie Vei Ho upes krastiem arī tika uzietas vairākas piramīdas. Viena no šīm celtnēm stāv pašā Vidus zemes valsts centrā.
1994.gada martā, pēc tam vēl arī oktobrī, paleoastronautikas pētnieks Hartvigs Hausdorfs ar ķīniešu tūrisma speciālista Čena kunga palīdzību kā pirmais ārzemnieks saņēma Ķīnas varas iestāžu atļauju apmeklēt šos apvidus.
Trīs piramīdas ieguvušas nosaukumu „Saulainās kapenes.” Divas no tām ir 40 m augstas, bet trešā ir mazliet mazāka – 30–35 m augsta. Augstākās ir būvētas no akmeņiem, bet trešā atgādina pakāpjveida Sakāras piramīdas un ir būvēta no sacietējuša māla un lessas maisījuma.
Nesen atklātas arī piramīdas uz ZR no Siaņas. Piramīdas ir astronomiski orientētas un dažas to īpašības nevarot zinātniski izskaidrot.

Šandongas piramīda. Atrodas laikam kaut kur Siaņas apkārtnē. Celta no akmens. 50 pēdas augsta.  

Vēsture. XX gs. sākumā šeit bijuši divi austrāliešu tirgoņi, kas aprunājušies ar vietējo mūku. Mūks vēstīja, ka 5000 gadu vecos viņa klostera zīmējumos šīs celtnes atzīmētas jau kā visai senas.

Atklāšana un izpēte. Profesors Vangs Šipings uzskata, ka piramīdas orientētas pēc zvaigznājiem.

Mao Lingas piramīdu lauks.
Atrašanās vieta. Siaņjanga ir pusmiljona iedzīvotāju pilsēta tikai ap 40 km uz rietumiem no Siaņas. Šo posmu varot veikt 1.5 h laikā. Ar tulka palīdzību jāprasa vietējiem iedzīvotājiem, jo nepieciešams īstajā vietā šķērsot Lung-Hai dzelzceļa sliedes, tad tālumā sāk iezīmēties 3 piramīdu silueti, viena no tām gandrīz 90 m augsta. Lauksaimniecības platību vidū iezīmējas piramīdu lauks. Apgabals ap pilsētu ir gandrīz neapdzīvots, nospiedoši drūms.
Ducis piramīdu atrodas Kvin Huanas līdzenumā starp Kvin Ling Šanas kalniem dienvidos un Šensi kalniem ziemeļos.
100 m augstā piramīda. Šo piramīdu 1934.gadā pirmo reizi nobildējis kāds vācu lidotājs. Tās augstums ir gandrīz 100 m. Domājams, tajā atrodas kāda Haņu dinastijas valdnieka apbedījums. Uzbūve – sastāv no noblietēta māla un lesa. Kaut kādu iemeslu dēļ viņu nogāzes sāk apstādīt ar skuju kokiem, daži pētnieki uzskata, ka tās mēģina noslēpt.
70 m piramīda pie Siaņjangas. Tā atrodas tikai mazliet vairāk kā 1 km no pilsētas robežas. Vairāk kā 70 m augsta. Tās virsotnē ir iegruvums, domājams kādā iekšējā telpā. No virsotnes paveras skats, te var saskaitīt 17 vēl citas dažāda augstuma piramīdas, dažviet grupētas pa divām vai trijām. Kopējais piramīdu skaits šai vietā varētu būt pāri simtam – tātad vesela piramīdu pilsēta.

Sjaņjuaņas piramīdas.
Apraksts. Te esot vairāki desmiti piramīdu, pat vairāk par simtu. Dažas no tām sasniedz 60 un pat 70m. Daudzas grupētas pa trim vai pa veselam bariņam. Viena no piramīdām ir 60 m augsta un pēc aprisēm atgādina Saules piramīdu Meksikā.
Ķīniešu piramīdu vecums vispār lēšams ap 2500-3500 gadu, dažas vēl vecākas. Daudzu virsotnes ir plakanas, tāpat kā amerikāņu piramīdām. 

Saites:
Senās Ķīnas civilizācijas centri.
Ķīnieši.