Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kangras ieleja

Šai ielejā pāri ZR kalnu grēdām ieradās ārieši, izspeda un daļēji asimilēja seit dzīvojošās dravīdu ciltis. Apmetās ielejā uz vairākiem gadsimtiem.
Vēlāk ieleju iemīļoja Mogolu valdnieki. Visai daudz to apmeklēja Akbars, kas pavēlēja te būvēt fortus un tempļus. Mogolu laikā te radās slavenā miiatūra, kas vēstīja pa Krišnas dzīvi.
Angļi padarīja ieleju par pašu tālāko ziemeļu kūrortu. 60. un 70.gados tieši šeit apmetās dalailama.
Ieleja tiek uzskatīta par pašu skaistāko Himalajos. Augstā kalnu grāda ziemeōs aizsargā ieleju pret aukstajiem Himalaju vējiem. Šeit aug slavenās Kangras tējas plantācijas, Indijā pašas tālākās uz ziemeļiem esošās.

Šerablinkas klosteris (Sherab Link – „Gudrības vieta”). Kagjū skolas tempļu komplekss ciedru meža ielokā. Šeit var aplūkot vienu no labākiem tibetiešu kultūras darbiem – nākamā Budas Maitreijas skulptūru.

Sidhpūra (Sidhpur). Šeit atrodas Karma Pa Septiņpadsmitā rezidence – „Sacred Heart School”. Viņš ie viens no lielo lamu iemiesojumiem. Ja viņš atrodas uz vietas, pie viņa var nokļūt uz pieņemšanu. Viens no pēdējem bēdzis uz Indiju un ikai nesen ieguvis uzturēšanās atļauju. Atrodas Kagjū skolas priekšgalā, kas ir viena no slēptākajām un bagātākajām tibetiešu tradīcijas tendencēm.

Biras klosteru komlekss. Kādreiz šo vietu apdzīvoja koloniālā varaun britiem kalpojosie indieši. Teritoijā līdz pat šai dienai saglabājušās II gs. sākuma muižas. Šeit atrodasdivi tibetiešu kosteri un nesen uzcelts butāniešu templis.

Norbulinka (Norbulingka). Dalailamas vasaras rezidence. Skaists nostūris, 40 minūšu bracienā no Makleod Gandžas. Komplekss būvēts japāņu- tibetiešu stilā. Te atrodas Budas templis, Tibetaskultūras institūts un Leļļu muzejs. Te var iepazīties ar Tibetas un katras tās provinces kultūru.

Kangras forts. Tas ir arheoloģijas muzejs un apbrīnojams Mogolu valdnieku komplekss. Tieši šeit Mogoli deva pajumti visiem māksliniekiem, muzikantiem un arhitektiem. Šeit radusies arī slavenā Kangras miniatūra.  

Saites:
Indija.