Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kembridžas universitāte

Viena no 10 labākajām pasaules augstskolām, kas atrodas Kembridžā Lielbritānijā. To veido 31 koledža un vairāk kā 150 departamoentu un fakultāšu.

Universitāte gadā var uzņemt ap 3000 studentiem, tie tiek izmitināti 31 koledžā, kur viņi dzīvo, ietur maltītes. Koledžu rocību veido tās nekustamie īpašumi un turīgu absolventu ziedojumi.
Viens bakalaura studiju gads maksā ap 9000 mārciņām. Studiju maksas segšanai pieejams ne tikai valsts garantēts kredīts, bet arī dažādas stipendijas. Kopumā universitātē studē ap 18 000 studentu, strādā kādi 9000 darbinieki, no kuriem 1500 ir akadēmiskais personāls. 

Vēsture. Universitāte dibināta 1209.gadā.
Tās studentu vidū bijis Čārlzs Dārvins, Īzaks Ņūtons, Velsas princis Čārlzs udc.
Mūsdienu leģenda vēsta, ka Kembridžas universitētē ierīkota pirmā vebkamera pasaulē - bija apnicis skriet uz virtuvi un skatīties vai kafija ir gatava, tādēļ to vēroja caur kameru.

Tradīcijas. Tās tiek saglabātas un ieturētas. Gadrīz katram studentam ir talārs, kuru nākas lietot biežāk nekā tikai zinātniskā grāda iegūšanas dienā, kā vairumā universitāšu.
Akadēmiskā hierarhija - pa mauriņu atļauts staigāt tikai profesoriem, dažas detaļas doktorantu akadēmiskajā tērpā simbolizē par bakalauru studentiem augstāku pozīciju.
Aktīvajā studiju periodā koledžu ēdamzālēs notiek regulāras saviesīgas vakariņas studentiem un pasniedzējiem. Dalība tajās ir obligāta, jo tas palīdz veidot un uzturēt būtisku sociālu Kembridžas iemītnieku kopības garu.
Bakalauru studentiem ir obligāta dzīvošana koledžā, jo tā nodrošina izglītības unikalitāti. Vide veidota tā, lai studenti var pilnībā nodoties mācībām - strādāt ir aizliegts, telpas uzkopj personāls.
Kembridžas uiversitātei līdzīga vide eksistē vēl tikai Oksfordas universitātē.

Pie Trinitijas koledžas augošais koks esot izaudzēts no tā dēvētās "Ņūtona ābeles," no kuras reiz nokritušais ābols ļāva viņam apjaust gravitācijas spēku.

Saites.
Augstskolas.