Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Laime, Aleksandrs (1911.-1994.g.)

Latviešu dēkainis, darbojies Venecuēlā.

Dzimis Rīgā, Grīziņkalnā 1911.gada 9.jūlijā. Dzimšana reģistrēta Rīgas Debesbraukšanas pareizticīgo draudzes reģistrā Nr.97. Tēvs – Augusts Laime un māte – Matilde Laime, dzimusi Kazaks.
Aizbraucis no Latvijas ar Ķīšezerā nozagtu laivu. Nolkļuvis Spānijas pilsoņkarā, kur brīnumaini izglābies no nāvessoda izpildīšanas brīdī. Kājām pārgājis Āfrikai. 1940.gadā atklīdis uz Venecuēlu.
Venecuēlā pievērsās dimantu meklēšanai mazizpētītos džungļu apvidos. Apprecēja indiāņu virsaiša meitu un kļuva par pemonu indiāņu cilts virsaiti. Kā vietējā autoritāte un labākais džungļu pazinējs viņš 1949.gadā atveda līdz Eņģeļa ūdenskritumam National Geographic ekspedīciju, kas pirmo reizi izmērīja tā augstumu. Aleksandrs Laime bija pirmais, kas sasniedza ūdenskrituma atklājēja Eindžela kalnā atstāto lidmašīnu pēc 18 gadiem. Vienu gadu laikā no 1949.-1950.gadam ar Laimi kopā dzīvoja Fredis Tretmanis.
Tieši Laime esot atradis labāko skatupunktu uz Anhela ūdenskritumu un visu atlikušo mūža daļu pavadījis tā tuvumā. Klīst baumas, ka viņš atradis daudz zelta un dimantu, bet klusējis par to. Tēvs uz džungļiem no Rīgas sūtījis vēstules.
1955.gadā Laime uzkāpa Velna kalnā un pirmais aizgāja līdz upei, kas krīt Ēņģeļa ūdenskritumā. 18.novembrī viņš paziņo Karakasas laikrakstā El Nacional: „Man ir sevišķas jūtas pret šo upi. Kā pirmais, kas to sasniedzis, es dodu tai latviešu vārdu – Gauja”. Divas citas Velna kalna upes Laime nokristī par Daugavu un Ogri. Visas šīs upes tiek reģistrētas Venecuēlas oficiālajās kartēs kā Rio Gauja, Rio Daugava un Rio Ogre.
Kā nacionālo slavenību Laimi nosūta uz 1965.gada Pasaules izstādi Ņujorkā, kur viņš ar papagaili uz pleca stāv pie Eņģeļu ūdenskrituma maketa un māca publikai skalot zeltu un meklēt dimantus.
30 gadu dzīvodams kā vientuļnieks Orhideju salā palmu būdā pie Velna kalna, Laime kļūst par tūristu iemīļotu subjektu. Viņš palīdz zinātniskām ekspedīcijām, raksta autogrāfus ekskursantiem un sniedz intervijas dažādu valstu žurnālistiem, kas nespēj saprast, kur ir reālitāte, bet kur bārdainā latvieša fantāzija.
1973.gadā Laime laikrakstā El Nacional stāsta, ka jau 1955.gadā Velna kalnā esot redzējis trīs dinozauriem līdzīgus dzīvniekus.
Ik pa brīdim laime uz ilgāku laiku aiziet džungļos un izplatās baumas, ka viņš gājis bojā. Taču allažiņ viņš atrodas sveiks un vesels. Atlido karakasā ar dimantu kulīti un iegādājas savai askētiskajai dzīvei nepieciešamo.
Taču bagātības Laimem laikam neinteresēja. Viņš studēja filozofiskus, zinātniskus un ezotēriskus rakstus, sprieda par civilizāciju un tās nākotni. Pēdējos mūža gados viņš rakstīja kādu manuskriptu, bet allaž to iznīcināja.
Viņam esot dēls – indiānis Anhels.
Kaut kur viņš tur divatā ar Fredi Tretmani mēnešiem ilgi badojās, jo bija nogāzusies lidmašīna ar pārtiku.
Palmu būdā pie 40 m augstā Hatcha falls Laime dzīvoja kopā ar savu Liepājā dzimušo sievu Vilmu un mazo dēlu Aleksandru. Pēc dažiem gadiem Vilma aizgāja no laimes, bet viņu laulība nav tikusi šķirta.
Laimes dibināts tūrisma centrs – Canaima ( „nāve” ).
Laime redzējis un nofilmējis kādā vietā baltus lācīšus, bet krēslas dēļ filma nav sanākusi. Tad vēl viņš redzējis divdimensiju ķirzakas – plānas kā papīrs un 3 lielākas dinozaurveidīgas ķirzakas. Tādas redzējuši arī citi ceļotāji.
Pēc Laimes nāves no sirdstriekas ( Fredis apgalvo, ka viņš nomaitāts ar kurāri ) sākās drudžaina viņa bagātību meklēšana. Divi venecuēlieši Laimes būdā zem ugunskura izraka metāla kārbu. Indiāņu pavadonis nesaņēma savu daļu un nodeva tos nacionālajiem gvardiem, kuri atsavināja apmēram 20 000 ASV dolāru. Viss kārbas saturs palicis nezināms. Runāja, ka par to nopirkta milzīga latifundija pie Orinoko.
Laime apglabāts Kanaimas kapsētā. Karakasas Latviešu namā glabājas Laimes airi un zelta skalojamie sieti. Marakaibo pilsētā ir Džimija Eindžela un Aleksandra Laimes fonds, kas vāc materiālus par abiem leģendārajiem vīriem.

In 1986, during an expedition to the top of mount Auyantepuy I had the opportunity to meet a hermit, Latvian born, named Aleksandrs Laime , who lived on the Orquidea Island in the Carrao river. Mr Laime was well known because he made several ascents to the top of the mountain trough a route, not yet found, in the northern part of the mountain, and also for being an excellent diamond and gold prospector. Among the stories he told me there was the one related to some strange animals he saw sunbathing at the shore of a lake on top of the mountain. Mr. Laime had the idea that this animals could fly because they had fins. When he showed me the drawing he made I got really impress, because the strange animals looked like a small dinosaurs (plesiosaurus?).

After my meeting with Mr. Laime, in the next years, I made 7 expeditions to the top of the mountain, to explore the most unknown areas to the north part of this huge 700 square kilometre tepuy, the same unexplored areas where Mr. Laime saw the reptiles. In my last expedition in October 2006 finally found the lakes where he told me he saw the strange animals. I placed the base camp on a top of a small rim, some 150 meters away from the lakes, and stayed quietly there for nine days to see if I was able to see the same strange animals he told me about. Very early, on the 7 day I could notice some strong wave movement over one of the lakes, I took my binoculars and immediately saw what looked like a long neck sailing across the shore of the lake, moving slowly, immediately grabbed my camera and took as many pictures as I could, with the hope that the camera resolution could help me to see much better that strange neck. After the expedition, when I got back home I checked over the pictures, and in one of them I could see to my good luck the long neck again, looking towards the shore, like hunting for fishes, that also I saw in the shores of the lakes and which have not been reported yet.

After this expedition I made a research on what I possibly saw, and to my surprise I discovered that some years ago Mr. Ricardo Trevisi, one of the best helicopter pilots in our country and Dr. Armando Michelangelli, a famous and well known biologist from Venezuela, also saw, both at the same time, an animal swimming on a lake, exactly like the one described by Mr. Laime, but in a different part of the plateau, I also new that they arrange a huge expedition after to capture the creature, but with no success.

Thanks to the tales of Mr. Laime and this recent expeditions there is a possibility now that some creatures dinosaur like could still alive in this isolated environment, specially because this areas have not change in several million years. In the near future we are planning to arrange a new expedition, with better and most sophisticated technology, in order not to disturb this creatures and to collect enough data to prove the hypothesis of their existence. For the moment I want to dedicate this post to Mr.Alexander Laime, which is placed on the Orquidea Island where he lived over 40 years , and who was considered a crazy man in his time, and died here in 1993, in his humble house, in the hearth of the Lost World.

Recently in 1994 a new genus of an small Plesiosaurus was discovered confirming that this small size reptiles also existed, the similitude’s with the drawing of Mr. Laime are just astounding . See this specimen here: