Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Marķīzs de Sāds (1740.-1814.g.)

Pilnā vārdā - Marķīzs Donasjēns Alfonss Fransuā de Sads. 

Dzīvesgājums. Pēc Franču revolūcijas atbrīvots no Bastīlijas.
Cietumā ir pavadījis lielu daļu no savas dzīves, kur arīdzan radījis 11 romānus, 16 noveles un 20 lugas. 

Aplūkojamie objekti.
Pils. Marķīza pils atrodas Lakostas ciemā Francijas Provansas provincē. XVI- XVII gs.pils ir apdrupusi. Lakostas pils kopš 1627.gada piederējusi franču rakstnieka marķīza Donasjēna Alfonsa Fransuā de Sada ģimenei. Pats marķīzs pili izmantojis laiku pa laikam kā patvērumu, kad izbēdzis no daudzajiem apcietinājumiem. Kādu laiku viņš te dzīvojis kopā ar sievu un kļuvis par tēvu diviem dēliem. Rīkojis te teātra izrādes un uzvedot arī vienu savu lugu. Parādu dēļ bija spiests pili pārdot.
Tagad pils pieder modes māksliniekam Pjēram Kardēnam. Viņš tajā daudz ieguldījis. Kopš 1994.gada katru vasaru te notiek mākslas un mūzikas festivāls (Festival de Lacoste). 

Darbi. Radījis 11 romānus, 16 noveles un 20 lugas.
"Justīne." Šis atklāti seksuālais romāns tapa 1787.gadā nieka divās nedēļās, kamēr viņš atradās ieslodzījumā Bastīlijā. Tas ir vēstījums par jaunu un tikumīgu meiteni, kura nokļūst seksuālu varmāku pārpildītā pasaulē, piedzīvojot vienu neveiksmi pēc otras. Šis stāsts bēdīgi slavenā izvirtuļa prātā dzimis kā "blakusprodukts" sieviešu trūkumam.

Saites.
Francija.