Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Marko Polo (XIII gs.)

Venēcijas tirgotājs, kas apmēram 25 gadus ceļoja pa Austrumiem, dzīvoja Ķīnā. Atgriezies Itālijā, viņš uzrakstīja grāmatu, kurā stāstīja par pieredzēto. Šo grāmatu ilgu laiku kā rokasgrāmatu lietoja nākamie ceļotāji. Tomēr akadēmiskie zinātnieki apšauba šāda ceļojuma faktu un arī paša Marko Polo eksistenci.

Ceļojums. Ormuzas sala Persijas līcī - Marko Polo ar kājām izgāja tagadējās Afganistānas teritoriju.
Mongolija. Karakoruma.
Orhonas upes aiza Mongolijā. Te ir 24 m augstais Orhonas upes ūdenskritums, vietējie to sauc par Ulaan Tsutgalan, un tas radies pirms apmēram 20 000 gadiem vulkāna izvirdumu un zemestrīču rezultātā. Te savulaik viesojies arī Marko Polo.

Grāmata par ceļojumiem. Pēc 20 gadu ilgā ceļojuma Marko Polo atgriezās Venēcijā, kas tolaik karoja ar Dženovu. Rezultātā viņu sagūstīja un uz vairākiem mēnešiem ieslodzīja (Venēcijas vai Dženovas cietumā?). Apcietinājuma laikā savus ceļojumus viņš stāstīja savam kameras biedram rakstniekam Rustičello no Pizas, kurš tos pierakstīja un apkopoja grāmatā, ko šodien pasaulē pazīst ar nosaukumu "Marko Polo ceļojumi." 

Nospiedums civilizācijā.
Marko Polo aitas. Ja palaimējas, tādas var ieraudzīt Hurajabas kalnu pārejā (4700 m) uz Karakorumas augstkalnu ceļa Pakistānā.

Saites.
Venēcija.