Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ņuiva (2838.-?g.pmē.)

Nu Kua.
Iespējams Ņuiva – imperatora Fuši sieva un troņa pārmantotāja.

Biogrāfija. Ķēniņiene, kas mantoja troni 2838.g.pmē. Tai bijis zemes ķermenis un cilvēka galva, bet bijusi ar debesu gudrību (Ņuivai tomēr ķermeņa apakšējā daļa bijusi kā čūskai/ķirzakai).
Valdīšanas beigās (pēdējā tās valdīšanas gadā) tā apspiedusi sava vasaļa prinča Kuņ-Kuņa (Hun Huna) dumpi. Cīņas gaitā, ciezdams sakāvi cīņā ar uguns dievu Čžujunu, princis ar galvu iesitis pa imperatora kalnu Pu Džanšanu un sadrupinājis to. Kā sekas sadrupuši Debesu Stabi un Zemes stūri aizvirzījušies. Debesis esot nošķiebušās uz ZR, bet zeme – uz DA. Iespējams, ka Kun-kuns ir Enki komētas simbols, kuras dēļ uz Zemes norisa briesmīgas katastrofas.
Senos laikos četri stabi tika salauzti, deviņas provinces tika sašķeltas daļās, debesis vairs pilnībā nesedza zemi, bet zeme vairs pilnībā nebalstīja debesis. Uguns dega nedziestot, bet ūdeņi, neatturami tecēja līdz applūda viss. Neganti zvēri rija cilvēkus, un plēsīgi putni savos nagos aiznesa vārgos un vecos. Tad Nu Kua sakausēja vienā veselā ugunīgos akmeņus un salāpīja debesjumu. Viņa nocirta bruņurupucim četras kājas un ar to palīdzību atjaunoja Stabus.” Tad pasaulē iestājās harmonija, gadalaiki mainījās paredzētajā kārtībā.

Avoti.
Sjū Madžeņa (Sima Cjaņa) „Vēstures piezīmes.”
„Huainaņ czjū.”

Saites:
Ķīniešu imperatori (III g.tk.pmē. sākums-1917.g.).
Ķīnieši.