Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Nāves ieleja, Jakūtijas

Якутская долина смерти, "Елюю Черкечех."
Ieleja Jakūtijas Vilujas rajonā, kurā atrodoties ārkārtīgi neparasti veidojumi - tā saucamie "Vilujas katli."

Tajā esot pussfēras, kas šur tur spraucas ārā no mūžīgā sasaluma. Tomēr ģeologu meklējumi tais apgabalos nav vainagojušies ar radioaktīvo iegulu atrašanu.

Atrašanās vieta. Pēc nostāstiem dīvainais apvidus atrodoties Jakūtijas (Sahas republikas) ZR pie Augšvilujas (Верхний Вилюй) upes (Vilujas upes augštecē), tomēr mēdz atzīmēt, ka precīza atrašanās vieta tā arī neesot zināma. Blakus esot pamesta apdzīvota vieta Olguidaha, te tek tāda paša nosaukuma upīte - Olguidaha. Vārds olgui tulkojumā no jakūtu valodas nozīmē "katls," tātad "vieta, kur atrodas katli."

Meklējumi. XX gs. 60.gadu sākumā cēla HES uz Vilujas upes. Rokot, ekskavators uzdūrās uz 10 m garu līdzenu ovālas formas konstrukciju. Vietējā dimanta racēju avīzītē "Meļinskij Rabočij" 70.gados esot parādījušies ziņojumi un aculiecinieku stāstījumi par būvdarbu laikā uzietiem "katliem." Tagad tai vietā atrodas ūdenskrātuve.
Citi "katli" esot iegrimuši purvos. To vietās "pētnieki" (nezinām, kuri konkrēti) uziet ideāli apaļus ezeriņus, kuros ūdens nesasalst pat spīvā salā.
Berendes (Берэндэ) upes ziemeļu krastā 1962.-1963.gados to mēģinājis atrast V.Porošins (В.В.Порошин).
V.Mihailovskis (В.Михайловский) un A.Guteņovs (А.Гутенев) šo vietu meklējuši XX gs. 90.gados.

Apraksts. Vilujas rajonā par tādu "katlu" eksistenci stāsta jau sen.
Leģendas vēsta, ka šeit laukā no mūžīgi sasalušās zemes spraucas kādi dīvaini metāliski objekti olguji - "bronzas katli," kas ir bīstami visam dzīvajam uz Zemes. Vietējie šai vietai met lielu līkumu. Saskaņā ar stāstītajām leģendām, ja kāds sadomātu pie tām pārnakšņot, tad to neglābjami gaidītu dīvaina nāve – tāda nāve, kāda mūsdienās tiktu uzskatīta par radioaktivitātes izraisītu. 
Vietējie izvairās ieiet Nāves ielejā, jo visi, kas tiem tuvojušies, vēlāk miruši no nezināmas slimības.
Pēc nedaudzo aculiecinieku stāstiem tur esot saplacināta arka, kas rēgojas ārā no zemes, bet zem tās atrodas liels skaits metālisku istabu un tajās pat visstiprākajā salā ir silti. Vēl viens objekts, kas tur atrodas - gluda metāliska puslode sarkanā krāsā. Tai ir ļoti līdzenas malas, kas spraucas ārā no zemes tādā veidā, ka tajā iespējams iejāt pat ar briedi. 
Kāds mednieks stāstīja, ka kļuvis par liecinieku tam, ka šāds apaļais ezeriņš burtiski uzvārījies.

Ziņas mitoloģijā. Senā jakūtu eposā Nergunbotori esot stāstīts, ka senatnē "katli" nolaidušies no debesīm laikā, kad dievi karojuši savā starpā. Botori bija senie varoņi, kas spējuši pārvietoties pa debesīm uz zvaigznēm. Eposā esot apraksti, kā no zemes dzīlēm izlaužas ugunīgas bumbas.

Skaidrojumi. Eksistē pieņēmums, ka šai Nāves ielejā līdzīgu "katlu" ir tuvu desmitam, taču neviens nezin teikt, kā tieši tie izskatās un kur tieši tie atrodas. Pēc dažu ufologu domām Jakūtijas Nāves ieleja ir NLO kapsēta, kas kādreiz esot cietuši masveida avārijā. Citi, savukārt, uzskata, ka tas bijušais kodolpoligons, taču nev nekādu ziņu kā tas tur parādījies un  kādi izmēģinājumi tur veikti.

V.Černobrova enciklopēdijā norādīts, ka šī vieta saistāma arī ar NLO avārijām.
Filma - šeit.

Saites.
Anomālās zonas.
Jakūtija.