Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

NASA un NLO

1966.gada 1.jūlijā NASA masu medijos oficiāli paziņoja, ka tās astronauti redzējuši NLO. Tomēr pēc tam šī informācija tika noliegta. Tai pat laikā nu jau ir tikušas publicētas liels daudzums NASA uzņemtu fotogrāfiju ar NLO.

Apollo misiju laikā no 1967. līdz 1972.gadam vairākkārt novēroti NLO un citas anomālijas ap un uz Mēness.

Oficiāli par redzēto NLO Gemini-16 lidojuma laikā paziņoja Gordons Kūpers: "Es ticu citplanētiešiem, jo pats savām acīm redzēju viņu kosmisko kuģi."

2021.gada Pentagona atskaitē teikts, ka no 144 NLO novērojumiem, ko veikuši kara lidotāji 2004.gadā, visi, izņemot vienu, tā srī palika neizskaidroti. Oficiālās personas neizslēz iespēju, ka šiem objektiem var būt ārpuszemes izcelsme.

2022.gada jūnijā NASA-ā tika izveidota īpaša grupa NLO fenomena (NASA-ieši lieto terminu Unidentified Aerial Phenomena jeb UAP) pētīšanai. Tās vadītājs bija Deivids Spergels.

NASA speciālisti meklēja atbildes par NLO parādību izcelsmi un solīja, ka pētījuma rezultāti tiks publiskoti jau 2023.gada vidū. Tā arī notika - 2023.gada 31.maijā NASA-s izpētes grupa pirmo reizi atklātas apspriedes laikā pastāstīja par saviem pētījumiem NLO fenomena sakarā. Tika pavēstīts, ka katru mēnesi izpētes grupai pienākot 50-100 ziņojumi par neparastām parādībām debesīs. Kopumā tā ziņoja par vairāk kā 800 attiecīgu ziņojumu izpēti, no kuriem gan tikai 2-5% neizdodas gūt zinātnisku izskaidrojumu. Sanāksmes laikā publiski tika demonstrēts video, kas uzņemts no ASV GKS kaujas lidmašīnas virs ASV rietumdaļas - tajā bija redzami spoži gaismas punkti, kas kustējās debesīs. Galu galā tie izrādījās pasažieru lidmašīnas uguņi, tā devās uz lielu lidostu.
D.Spergels pastāstīja par neparastu radioviļņu "uzliesmojumiem," ko reģistrējuši pētnieki Austrālijā. Sākumā nekas pilnigi nebijis skaidrs, līdz pamanījuši, ka radioviļņu "uzliesmojumi" notiek tieši pusdienu pārtraukumos. Tad arī tika noskaidrots, ka jūtīgās reģistrācijas ierīces un tās uztvēra mikroviļņu krāšņu rzdiāciju, ko izraisīja paši zinātnieki, sildot sev pusdienas.
Bijušais astronauts un pilots ar lielu lidojumu stāžu Skots Kellijs izstāstīja kādu "optiskās ilūzijas" vēsturi. Viņš kopā ar savu 2.pilotu lidoja netālu no Virdžīnbīčas, un kolēģis "bijis pārliecināts, ka palidojuši garām NLO." Apgriezuši lidaparātu un konstatējuši, ka tas bijis gaisa balons ar "Simpsonu" multenes tēlu zīmējumiem.
D.Spergels arī pastāstīja, ka par NLO novērojumiem ļoti nelabprāt ziņo civilās aviācijas lidotāji, jo NLO tēma ir stigmatizēta. Viens no pētnieku uzdevumiem ir šo stigmu mazināt vai pat noņemt, lai atvieglotu datu vākšanu. Daži zinātnieki par to tikuši vajāti, arī tīmeklī. Tas noticis tādēļ, ka ilgu laiku NASA strādājusi, lai ziņojumus par NLO "atmaskotu" - nu pieeja jautājumam būtu jāmaina.
Lasījumu beigās grupas līdzstrādnieki atbildēja uz skatītāju jautājumiem. Starp tiem bija ar: "Ko NASA no mums slēpj?" Uz to Dens Evanss (NASA) atbildēja, ka NASA tiecas uz atklātību, un tieši tādēļ organizēta šādas sarunas translācija tiešraidē.

Tikmēr ASV Aizsardzības ministrijai ir pašai sava iestāde - Visu sfēru anomāliju atrisināšanas pārvalde (angliski - AARO) ar direktoru Šonu Kirkpatriku priekšgalā. Š.Kirpatriks atzīmēja, ka NASA-s pētījumi būtu efektīvāki, ja nebūtu šķēršļi ar cilvēku personīgās dzīves konfidencialitāti. 

Saites.
NLO novērojumi.
NASA (1958.-patlaban).