Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Pasaules gala sektas

999.gadā Rietumeiropas kristieši gatavojās neizbēgamai pastardienai, kam katrā ziņā bija jānāk 1000.gadā. Pēc tam Pastarā diena tika noteikta uz 1198., 1524., 1532., 1819., 1832., 1843., 1896., 1932.gados utt. Kristīgā adventistu sekta gaida Pastaro dienu jebkurā laikā arī tagad, tādēļ viņi sevi sauc par adventistiem (adventus - "atnākšana" latīņu val.). Daudz par pasaules galu spriedelē arī citu kristīgo novirzienu pārstāvji, arī jūdi, kuri sevišķi labprāt dēvē mūsu laiku par "mesijas laiku."

Abhāzija, 1967.gads. Kāda sekta no Maskavas devās uz Novijafonu Abhāzijā, tur uzcēla nometni, lai kopā sagaidītu pasaules galu. Kad tas tā arī nepienāca, atgriezās mājās.

Gajānas traģēdija. 1978.gadā Džonstaunā Gajānā 914 ASV sektas People’s Temple sekotāji izdarījā pašnāvību pēc līdera Džima Džounsa pavēles.
Ir versija, ka šāds rezultāts panākts amerikāņu specdienestiem eksperimentējot ar cilvēku vadāmību. Tieši tai laikā ASV izstrādāja speciālu programmu MK Ultra

Pašsadedzināšanās 1993.gadā. ASV Veiko pilsētā pēc 50 dienu ilga policijas aplenkuma sadedzinājās 90 sektas „Dāvida zars” locekļi. 

„Debesu vārti.” 39 kulta „Debesu vārti” piekritēju kolektīvā pašnāvība notika ASV Kalifornijas pavalstī, Sandjego, 1997.gada 26.martā. 

Ugandas sekta. 2000.gadā aptuveni 500 pasaules gala sludinātāji gāja bojā aizdedzinot baznīcu, kurā viņi paši tobrīd atradās.

Penzas sekta. Vismaz 29 Krievijas un Baltkrievijas iedzīvotāji, to skaitā 4 bērni, Nikoļskas ciemā Penzas apgabalā kopš 2007.gada novembra iebarikādējās alā pēc sava līdera Pjotra Kuzņecova gribas un gaida pasaules galu. Viņu līderis gan atrodas psihiatriskajā slimnīcā, pasaules galu viņš esot izskaitļojis pēc Jaunās derības un tas pienākšot 2008.gada maijā. Kalnu alu aplenca milicija, bet sektanti atteicās nākt ārā.
Par sektantu brīvprātīgo ierakšanos varas iestādes uzzināja netīšām. Novembra sākumā vietējā milicijā vērsās kāda Maskavas apgabala iedzīvotāja. Viņas māte oirms mēneša bija pārcēlusies uz Nikoļskas ciemu, kur Kuzņecovs, pieņēmis vārdu mūks Maksims, bija izveidojis lūgšanu namu. Meklējot sievieti, miliči uzgāja alu. Vietējie pavēstīja, ka darbs pie alas izveidošanas sācies jau sen un veikts augstā inženiertehniskā līmenī. It kā sektantu vidū esot kāds Maskavas metro celtnieks. Kalna dziļumā viņi uzbūvējuši dzīvojamās telpas, virtuvi un tualeti, kā arī sagādājuši ēdienu un degvielu. 
Kad sektanti tuvumā pamanīja svešiniekus, viņi aizmūrējās un piedraudēja uzspridzināties, ja kāds mēģinās iekļūt ar varu. Vietējais mācītājs sāka pārrunas ar viņiem, lūdza vismaz izlaist ārā vairākus pusaudžus un arī pusotru gadu vecu mazuli, taču tie atteicās. Cita Kuzņecova sekotāju grupa tagad ieslēgusies ciema lūgšanu namā. 
Sektas līderis sākotnēji sludinājis tepat Nikoļskā, bet vietējie uz viņu nereaģēja. Tad viņš aizbrauca uz Baltkrieviju. Uz tur dibināto lūgšanu namu sāka braukt sekotāji no Krievijas un citām valstīm. Baltkrievi nojauta ko nelāgu un Kuzņecovu deportēja. Kuzņecova sekotāji iepriekš bija atteikušies saņemt jaunā parauga pases un individuālo nodokļu maksātāja numuru, apgalvojot, ka tajos paslēpts „zvēra skaitlis”- 666, bet numurs aizstājot vārdu, kas īsteni pareizticīgiem neesot pieņemams. Drīz pēc alas pabeigšanas milicija līderi aizturēja un pēc pratināšanas nogādāja psihenē, kur viņam uzstādīja diagnozi – „murgains personības stāvoklis.” Viņš bija ārstējies arī iepriekš ar līdzīgu vainu. 
Klīnikā viņš deva intervijas telekanālam Rossija un vēlāk laikrakstam Komsomoļskaja Pravda, kurās stāsta, ka ala esot tāds kā Noāsa šķirsts. Par pasaules gala priekšvēstnešiem viņš uzskatot jaunās pases, individuālos nodokļu maksātāju numurus un internetu. 
Pēc sarunas ar savu virszemē esošo arestēto līderi, sektas locekļi, pēc 5 mēnešu ilgas dzīvošanas pazemē, apsolījušies iznākt laukā 27.aprīlī – pareizticīgo Lieldienās

Raksti.
Ķīnā arestē ap 1000 pastardienas kulta sektantus.


Saites.
Pastarā diena.
Sektas un sektanti.

Kristīgās konfesijas.
Kristietība.