Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Paduja

Pilsēta Itālijā, universitātes pilsēta at izcilu akadēmisko vēsturi un vienu no Itālijas svētceļojumu vietām.

Tūristam. Izdevīgi pirkt Padova card par 14 eirām.

Aplūkojamie objekti.
Skrovenji kapela. Tajā ir florenciešu mākslinieka Džoto freskas, kas tapušas 1303.-1305.gadā. Vizīte kapelā jāpiesaka iepriekš:                                  www.capelladegliscrovegni.it          
 tālr.: 049-20-100-20.

Kapela stāv parkā, kur savulaik bijusi romiešu arēna. Ārēji necila rūsganu ķieģeļu ēka. Skrovenji ģimene viduslaikos nodarbojusies ar augļošanu pretēji baznīcas norādēm, tādēļ izpelnījusies naudaskāru cilvēku slavu. Lai pierādītu pretējo, tie uzbūvējuši paši savu dievnamu, izrotāt pieaicinājuši izcilu mākslinieku.
Intensīvi kobaltzilas krāsas griesti, kur izsētas zelta zvaigznes. Uz sienām Bībeles ainu gleznojumi.

Sv.Antonija baznīca. It kā šeit apglabāts Sv.Antonijs – viens no kristiešu svētajiem, viņu uzskata par dziednieku, miris 1231.gadā. Pie sarkofāga piestiprināts daudz zīmīšu, fotogrāfiju.
Arhitektūrā – bizantiešu torņu, Osmaņu kupolu un kristiešu gotisko zvanu torņu sajaukums vienviet.

Radžones pils. Celta 1218.gadā, savdabīga, jo apakšējā stāvā ir tirgus, virs tā kādreiz sēdējuši pilsētas tiesneši dīvainā interjērā – sienas rotā zīmējumi ar horoskopu skaidrojumiem.

Ceļojums ar laivu no Padujas līdz Venēcijai. Abu pilsētu augstums virs jūras līmeņa atšķiras par 10 m, tādēļ ir vairākas slūžas. Kanāli sākti būvēt jau XIII gs. Pa ceļam var aplūkot ap 70 villām krastos, izkāpt, ieturēt pusdienas. Par villu biļetēm jāmaksā atsevišķi. Galapunkts - Sv.Marka laukums. Iespējams ceļot arī pretējā vrzienā. Adrese: www.padovanavigazione.it;                  
 www.rivieradelbrenta-navigazione.it

Prato della Valle. Otrs lielākais laukums Eiropā pēc Maskavas Sarkanā laukuma. Ovālā lokā stāv 78 ar Paduju saistītu vēsturisku personu statujas.

Padujas universitāte. Vairāk kā 800 gadu veca. Tajā strādājis Galilejs.

Saites.
Itālija.