Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Palanga

Pilsēta Lietuvā, iepretim Kuršu kāpai, atzīts kūrorts.

Aplūkojamie objekti.

Palangas mols. Saukts arī par "Jūras tiltu." 470 m garš "L" formas mols jūrā. No tā paveras skaists skats uz rietošo sauli. XIX gs. beigās mols tika uzbūvēts kā kuģu piestātne, taču vētras to regulāri nopostīja, līdz kuģniecībā to vairs nevarēja izmantot, tāpēc tas kļuva par iecienītu pilsētnieku pastaigu vietu. Laika gaitā vētras un viļņi molu krietni vien sabojāja, tāpēc 1998. gadā tas tika pilnībā atjaunots uz betona pāļiem. Nokļūt uz tā var no Jona Basanaviča ielas - Palangas galvenās gājēju ielas.

Grāfu Tiškēviču pils. Slavenākās Lietuvas muižnieku dzimtas - grāfu Tiškēviču īpašums. Atjaunots muižas vēsturiskais interjers. 
Tajā ir Dzintara muzejs. Pils parks tiek dēvēts par Birutes parku. Tas tapis XIX gs. beigās, kad pēc grāfa Tiškeviča pasūtījuma to projektēja slavenais franču arhitekts Eduārs Fransuā Andrē.

Dzintara muzejs. Atrodas neorenesanses stila bijušajā grāfa Tiškēviča muižā. Vasaras sezonā ceturtdienu, piektdienu un sestdienu vakaros parkā notiek Palangas pūtēju orķestra bezmaksas brīvdabas koncerti, savukārt septembrī, kad tiek svinētas Birutes dienas, parks iegūst īpaši krāšņas krāsas.
Greznais Dzintara muzejs ir viens no visvairāk apmeklētajiem Lietuvas muzejiem, un tajā skatāma viena no bagātīgākajām dzintara un tā ieslēgumu kolekcijām pasaulē – kopumā aptuveni 30 tūkstoši vienību. Muzejā var iepazīties ar dzintara veidošanās procesu, iegūšanu, apstrādi un tirdzniecības ceļiem, bet unikāls eksponāts ir pirms 50 miljoniem gadu dzintarā sastingusi ķirzaka – pasaulē zināmi tikai septiņi līdzīgi atradumi. 
Adrese: Vītauta iela 15.

      Birutes kalns. 
     
Dinozauru parks.
Vienīgais tāds Baltijas valstīs. Dinozauri mauro, kustas, elpo un sprauslā ūdeni. Te var redzēt gandrīz 40 dabiska izmēra dinozauru mulāžas. Rotaļu laukumi, batuti, karuseļi.
Mini ZOO. Piedāvā vairāk kā 300 eksotiskus un mazāk eksotiskus dzīvniekus - lamas, jakus, kamieļus, lāčus, hiēnas, vilkus, lapsas, pērtiķus, jenotus, strausus, dzērves, tīģerus, ķengurus, lūšus.

Pasaku parks. Tajā ar lietuviešu pasaku pasauli iepazīstina maģiskā vidē izkārtotas neparastas skulptūras. Pasaku parka veidošanā piedalījušies pilsētvides plānotāji un mākslinieki, lai apvienotu tajā laikmetīgo mākslu ar gadsimtiem senu folkloru. Ik skulptūra ir aplūkojama ne vien ar acīm, bet arī kā citādi "izmēģināma" – dažās var uzrāpties, citas kalpo kā šūpoles vai kā citas bērniem paredzētas atrakcijas un spēles, bet vēl citas – runā.
Adrese: S.Daukanto iela 24A.

      Kuršu kāpa. Kādreiz klejojošs smilšu tuksnesis.
      Mirušais mežs. Baltijā lielākā pelēko gārņu un kormorānu ligzdošanas vieta.
      Kāpugala cietoksnis. Tagad tajā ierīkoti Jūras muzejs un akvārijs.
      Delfinārijs. Delfīnu priekšnesumi.
      Jodkrante. Etnogrāfisks zvejnieku ciematiņš.
      Raganu kalns. Apvīts leģendām un teikām, tagad te izvietoti Lietuvas koktēlnieku mākslasdarbi, kas veido dabas taku.
      Karkles kapsēta. 
      Holandiešu cepure. Augstākā piekrastes klints Lietuvā.

Bērnu parks. Atrodas pie jūras priežu meža ielenkumā, ir lieliski piemērota izklaides un atpūtas vieta dažāda vecuma bērniem. Tajā ne tikai atrodas iespaidīgi spēļu laukumi un atrakcijas, bet arī tiek rīkoti pasākumi, koncerti, spēles un citi bērnu izklaidei paredzēti pasākumi. Lai gādātu par bērnu drošību, izklaides parka teritorija ir iežogota un aprīkota ar novērošanas kamerām, bet vakara stundās tiek izgaismota. Visā parka teritorijā darbojas arī bezmaksas bezvadu tīmeklis, ir kafejnīca.Vasaras sezonā bērnu parka darba laiks ir no deviņiem rītā līdz deviņiem vakarā.
Adrese: Šermukšņu iela 1, Palanga, netālu no sanatorijas "Pušynas."

Palangas peldbaseins. Multifunkcionāla aktīvās atpūtas un izklaides vieta visai ģimenei ar baseinu, SPA centru un publisko pirti. Te vienlaikus var atpūsties 250 cilvēki. Peldbaseins ar dažādajām zonām ir piemērots jebkura vecuma apmeklētājiem – sākot no pašiem mazākajiem un beidzot ar senioriem. Būtisks aspekts – tas ir peldbaseins ar ilgtspējīgas attīstības filozofiju, jo elektroenerģiju tas gūst no saules baterijām, kas atrodas uz jumta, savukārt automašīnu stāvvietā pieejami elektrisko automobiļu uzlādes punkti.
Adrese: Kretingas iela 23.
     
Minijas upes grīva. Te izveidota savdabīga kanālu sistēma Ventes ragā pie Kuršu līča – viena no interesantākajām putnu vērošanas vietām ar vairākiem putnu vērošanas torņiem.

Saites.
Kuršu kāpa.
Lietuva.