Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Pērnava

Pilsēta Igaunijā.

Apraksts. Cauri tek Pērnavas upe. Galvenā iela Ruutli. Pilsētu dēvē par vasaras galvaspilsētu, jo vasarā to apmeklē ap 350 000 cilvēku. 

Vēsture. Tieši Pērnavā 1918.gada 24.februārī tika pasludināta Igaunijas neatkarība.

Aplūkojamie objekti. Gājēju ieliņas.
Vecais mols.
Pludmales promenāde.
Rannametsas dabas taka.
Te ir skatu tornis, lieliska ainava uz Pērnavas līci.
Teātra ēka. No tās balkona 1918.gadā tika proklomēta Igaunijas neatkarība.

Marijas Magdalēnas ģilde. Apvieno Pērnavas māksliniekus un rokdarbu meistarus. 
      Tamme lauku sētas garšaugu dārzs.
      Mazā Krievija. Mežu un purvu vidū igauņu lauku sētā atrodas mazs krievu namiņš. kas tajā ieskatīsies, sajutīsies kā īstā krievu ciemā, kur Jemeļa vālājas uz krāsns un vico iekšā prjaņņikus ar barankām, kur krievu krāsnī sautējas putra, kūp patvāris un smaida sārtvaidzes jaunavas. Viensētas saimniece jau pārdesmit gadus vākusi ar krievu kultūru un vēsturi saistītus priekšmetus. 

      Testamā muiža. Pērnavas apriņķa skaistākā muiža. Pēdējais muižas barons bija Igaunijā dzimušais un augušais zinātnieks, sanskrita valodas profesors un katedras vadītājs Pekinas universitātē - Aleksandrs Štēls fon Holšteins. neoklasicisma stilā būvētajā kungu namā kopš 1921.gada darbojas skola.

      Kabli pludmale.

      Kabli putnu stacija. Pie tās aizsākas 1,8 km gara dabas mācību taka, kas caur izglītojošu putnu būru pasauli aizvedīs līdz putnu vērošanas tornim un piekrastes pļavām, kas kalpo par ganībām aitām un Skotijas kalnu liellopiem. Tā ļauj iepazīties ar  rietumigaunijas piekrastei raksturīgiem un retiem augiem, gūt priekšstatu par apkārtnes daudzveidību, dažādiem biotopiem.

      Tervise Paradiis komplekss. Baltijā lielākais divstāvu ūdensparks ( 4 šļūcamcaurules ) un astoņstāvu viesnīca. Biļete līdz 16.00 – 3.80 Ls, pēc 16.00 – 5.00 Ls.

Resursi.
www.parnu.ee

Saites.
Igaunija.