Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Šveices pulkstenītis ķīniešu kapenē

Pekinas universitātes arheologi Dienvidķīnas Šansī provincē uzgāja Minu dinastijas (15.-16.gs.) laika kapeni Huansī provincē. Kapenes tikušas atvērtas dokumentālas filmas filmēšanas laikā 2008.gadā. Cita starpā tajās atradās arī kāda sakaltušiem dubļiem aplipis gredzens. Liels bija arheologu izbrīns, kad notīrot to, skatam atklājās Šveicē ražots pavisam miniatūrs sieviešu mehāniskais pulkstenītis. Tā rādītāji bija apstājušies uz 10:06.
Lasītājs varbūt vaicās: Kā gan zināms, ka tas ir šveiciešu pulkstenis?
Mazais Zaļais ar prieku tad atbildēs: Pulkstentiņa iekšpusē angļu valodā iegravēts vārds - Swiss.
Īpaši superīgi ir tas, ka izrakumus veikuši diplomēti ķīniešu arheologi pēc visiem lege artis likumiem, un apgalvo, ka kapenes bijušas neskartas. Kapeņu vecums ir vismaz 400 gadu.
"Kadmēs mēģinājām novākt objektuieskaujošo aprepējumu, ieža gabaliņš piepeši nokrita uz zemes ar metālisku skaņu. Pēc nosedzošo netīrumu noņemšanas un apskates... mēs bijām satriekti, redzot pulksteni," - tā Jangs Janjū (Jiang Yanyu), iespējams, viens no pētniekiem.
Līdzīgi stāsta Huansī muzeja kurators Czjaņs Jaņu: "Kad mēs noņēmam augsni, no zārka virsmas pēkšņi atdalījās ieža gabaliņs un ar metālisku skaņu nokrita zemē. Mēs pacēlam priekšmetu. Tas bija gredzens. Taču, attīrot to no zemes, mēs bijam šokā - uz tā virsmas bija miniatūra ciparnīca."
Tādējādi, iespējams, ka iegūts materiāls pierādījums priekšmetu pārvietošanai laikā, jo pulkstentiņš kapenē varētu būt nonācis no nākotnes. Tiesa, tādā gadījumā būtu janoskaidro pulksteņa izgatavošanas gads, kas nevarētu būt pārlieku grūti, ja vien ķīnieši paši to gribēs.
Mazais Zaļais ir dzirdējis par vēl citiem tādiem gadījumiem: plastikāta uzmaviņas kādā senkapā Vācijā, Livonijas bruņinieks ar zirgu pilnā ekipējumā Lieldienu salas purvā, Nokia mobīlais tālrunis kāda musketiera kapā Parīzes pievārtē. Tiek izteikta versija, ka arī slavenais Noāsa šķirsts Džudi kalnā nonācis pie mums no nākotnes. Nemaz nerunājot par daudzajām cilvēku izgaišanām un parādīšanām dažādos laikos - parādība, kas būtu pelnījusi savu atsevišķu eseju.

Kritika.
Notikums ir tik apbrīnojams, ka neviļus piezogas šaubas - vai tik tas viss nav meli? Par to liek aizdomāties sekojoši aspekti.
1. Rakstos minēts, ka pulkstenis apstājies 10:06 AM (after midnight) - rīta laiks, tātad 10:06 no rīta. Taču tas ir pilnīgi tukšs apgalvojums, jo pulkstenis taču ir mehānisks ar 12 stundu sadalījumu. Līdz ar to tas tiklab var būt vakars kā rīts. Tomēr iespējams, tajā ir AM/PM rullītis, taču tāds mehāniskajos pulksteņos esot visai reti sastopams.
2. Nekur lāga nav minēts kas konkrētāks - kapeņu atrašanās vieta, pētnieku vārdi (tie nedaudzie nepārliecina!) un galu galā uzskaitīti arī citi atradumi. Tādi noteikti ir bijuši, ja jau reiz arheologi apgalvo, ka kapenē pirms viņiem neviens nav iekļuvis.
3. Nav nekādu zinātnisko publikāciju. Taču tas pats par sevi vēl nav pierādījums, jo gadās, ka tik slidenām tēmām tādas arī netiek uzrakstītas. Pie tam šeit ir darīšana ar ķīniešiem, ej nu sazini kā viņi pret to izturas un ko par to domā!

Viss kopā neraisa nekādu lielo uzticēšanos, taču iespējams, ka tam visam tomēr kāds pamats būtu bijis. Ja ne, tad tas liktu šaubīties arī par pārējiem minētajiem lietu ceļošanas gadījumiem. 

Saites.
Ceļojumi laikā.

Anomālas parādības.