Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Sapņi

Daudzi pētnieki uzlūko sapņus kā logu uz zemapziņu. Ja iespējot sapņus iztulkot, tad atklāšot daudz noslēpumu par sevi un apkārtējo pasauli.

Psihologi no Bāzeles universitātes daudzu gadu pētījumos noskaidrojuši, ka nakts miegam ir dažāds garums - tas ir visīsākais maijā-jūnijā, bet garākais ir septembrī-oktobrī. Sievietes sapņojot apmēram 1000 reizes gadā, t.i. vidēji 2-3 sapņus naktī. Parasti sapņi ilgst dažas sekundes, bet pats garākais - 10 minūtes. Tomēr cilvēkam bieži liekas, ka viņš sapņojis visu nakti.

Ir izdalīti ļoti daudz sapņu veidi, daži no tiem pieskaitāmi paranormāliem. Paši izplatītākie - lidojumi sapnī, ko mistiķi saista ar tā saucamajiem "astrālajiem lidojumiem."

Interesants sapņu veids ir tā saucamie "vadāmie sapņi," kad cilvēks apzinās savu sapņošanu un saglabā kontroli pār sapņojamo materiālu, kas viņa priekšā atklājas. Pēc dažu mistiķu un ezotēriķu domām nav nekādas starpības starp vadāmajiem sapņiem un astrālo projekciju. Piemēram, vairums Olivera Foksa astrālo projekciju izpaudās kā vadāmi sapņi vai to turpinajumi. Kādā brīdī Fokss sajuta, ka ir aizmidzis, bet ir guvis iespēju pārvietoties spņu telpā uz citām astrālajām ainām. Galvenā viņa astrālās projekcijas tehnika bija pašapzināšanās iegūšana sapnī. 

Bieži vien cilvēki sapņus uzskata par sūtījumiem no ārienes, un vēsture saglabājusi ne mazumu piemēru, kad tas tiešām tā varētu būt bijis. Tādus sapņus sauc par viedajiem sapņiem.

Ja gulošais apjauš,ka notiekošais ir sapnis, tad gūst iespēju patstāvīgi rīkoties tajā - tādejādi sapnis kļūst par astrālo projekciju.

Interesanti! Apziņā eksistē kāds mehānisms, kas rūpīgi dzēš sapņuun astrālo projekciju saturu. Šī mehānisma mērķi nav īsti skaidri

Saites.
Psiholoģija.
Viedie sapņi.