Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tamili

Viena no dravīdu tautām, kas dzīvo Indijas dienvidos (Madrasā), ŠrilankāMalaizijā, Maurīcijā un Dienvidāfrikā.

Skaits - 26 600 000 (1951.g.), Dienvidāfrikā - ap 2 500 000.

Tamilu mitoloģija. Tamili Indijas dienvidos Šivu attēloja kā zvēru pavēlnieku, gan arī kā netiklu juteklisku ganu, kam galvā turbāns no čūskām. Šāds tēls tika izveidots 1011.gadā (runa laikam iet par bronzas statueti).
Reizi gadā tamilu svētajā pilsētā Madurajā tika svinēts ļoti sens rituāls: dieves Mīnākšas statuja tika nesta pie svētā ezera un tur satikās ar Šivas statuju, ar kuru tika precināta. Statujas rotāja ar ziedu vītnēm un dziedāja himnas tamilu valodā.

Tamilu valoda. Tamiļ. Viena no izplatītākajām un attīstītākajām valodām Dienvidindijā - tajā runā 26 600 000 cilvēku (Madrasas pavalstī),  Ceilonā (900 000), kā arī daļa iedzīvotāju Keralā, Maisūrā un Deli, Fidži salās un Maurīcijā; Dienvidāfrikā (ap 1 000 000). Pieder dravīdu valodu grupai. Tamilu valodas gramatiskajai uzbūvei nepieciešama aglutinācija.
Senākais līdz mūsdienām nonākušais valodas piemineklis ir talkapijam gramatika (VIII gs.pmē.).

Tradīcijas. Reizi gadā tamilu svētajā pilsētā Madurajā tika svinēts ļoti sens rituāls: dieves Mīnākšas statuja tika nesta pie svētā ezera un tur satikās ar Šivas statuju, ar kuru tika precināta. Statujas rotāja ar ziedu vītnēm un dziedāja himnas tamilu valodā.

Saites.
Dravīdu tautas.