Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tokija

Senais nosaukums – Eda.
Japānas galvaspilsēta ar 37 800 000 iedzīvotāju ir lielākā pasaules pilsēta.

Vēsture. Tokijas apkaimi apdzīvoja jau ciltis akmens laikmetā - Tokijas apmetne.
Edo ēra (Edo dzidai - 1603.-1867.g.). Japānas historiogrāfijā pieņemts apzīmējums, kad Edo pilsēta (mūsdienu Tokija) bija Tokugavas dzimtas sjogunu rezidence.
Tomēr nozīmīgu lomu pilsēta sākusi spēlēt tikai līdz ar Meidzi restaurāciju 1868.gadā, kad tika gāzts sjoganāts un atjaunota imperatora vara. 1868.gadā imperators Meidzi pārnesa galvaspilsētu uz Edo, pārkrustījot to par Tokiju. 
II Pasaules kara beigās amerikāņu aviācija veica ārkārtīgi barbarisku Tokijas bumbošanu, kuras rezultātā gāja bojā 80 000 pilsētnieku.

Aplūkojamie objekti.

Tokijas starptautiskā lidosta. Atrodas mazāk nekā 30 minūšu braucienā no pilsētas centra. Tā ir Japānas noslogotākā lidosta, un gadā to apmeklē aptuveni 80 miljoni pasažieru. Lidostā ir trīs termināļi, starp kuriem kursē bezmaksas autobusi. Tranzīta pasažieriem ir pieejams arī vilciens.
Lidosta pasažieriem piedāvā dažnedažādas atpūtas un izklaides iespējas. Satiksmes centrā ir izveidoti vairāki lidmašīnu vērošanas laukumi, kuros apmeklētāji var netraucēti atpūsties. Uz lidostas jumta ir arī panorāmas skata telpa. Interesanti, ka Tokijas gaisa satiksmes centrā, balstoties uz XIX gadsimta liecībām, ir izveidota arī Japānas kultūrā nozīmīgā Hanedas Ninobashi tilta replika.
Kā interesants lidostas objekts noteikti jāmin planetārija kafejnīca. Tajā var vērot zvaigznes virs Tokijas un citām Hanedas lidostas galamērķu pilsētām, piemēram, Londonas, Singapūras un Sidnejas.

Tokyo Free Guide. Viena no brīvprātīgo gidu aģentūrām, kas lūdz samaksāt tikai par pavadoņu papildizdevumiem – metro biļetēm vai izstāžu un muzeju apmeklējumiem.

Kičijodzi rajons. Kaut kāds košs un modīgs rajons.

Sindzjuku rajons. Te ir viena no slavenākajām Tokijas augstceltnēm – municipalitātes ēka, ko projektējis Tange Kendzo. Apvienota gotika ar modernismu, materiāli – granīts un stikls. Tieši šai rajonā sāk\ās strauja debesskrāpju celtniecība pēc Olimpiskajām spēlēm 1964.gadā. Te atrodas lielākais parks Tokijā - Shinjuku Gyoen. :Loti plašs angļu, franču un japāņu stilā iekārtots parks, 60 ha platībā. 1900 japāņu ķiršu koki, kuri zied aprīlī.

Jkaguradzakas rajons. Šauras, bruģētas ieliņas. Sarkani krāsotas svētnīcas.

Asakusas rajons. Ar vēsturisku auru. Te ir suvenīru veikaliņu ielas – pārdod kimono, vēdekļus un tradicionālos saldumus.
      Žēlsirdīgās Dievmātes Kannonas svētnīca. Assakusa Kannon. Viena no senākajām un svētākajām budistu svētnīcām.

Flam d Or – „Zelta liesma.” Atgādina milzīgu čilli piparu uz melna granīta pamatnes. Arhitekta Filipa Starka skulptūra.

Sensodzi budistu templis. Viens no slavenākajiem Japānā. Atrodas Asakusa rajonā. Vecāks par 2000 gadu. Uz to nokļūst ejot pa rosīgo Nakamise-dori ielu. Tempļa priekšpagalmā atrodas dūmu ieskauta bronzas lāpa. Te visi mēģina noķert vīraka kociņu aromātu un ar to ierīvēt ķermeni labai veselībai.

Odaiba. Tur ir neparasta dizaina ēka ar apaļu kupolu.

Kabuki teātris. Septiņu dolāru biļete par stundu garu izrādi.

Ropongi rajons. Uzdzīves rajons ar striptīzbāriem. Maukas nāk klāt uz ielas. Te ir arī Rappongi Hills debesskrāpis – megakomplekss.

Kabukičo rajons. Maukas nāk klāt uz ielas.

Ryokan – tradicionāla japāņu viesnīca ar tatami. Pulēti melni akmeņi un lakots koks. Maksa ap 55 USD.

Sibujas rajons. Jauniešu modes un izklaides centrs. Milzu krāsainas reklāmas un augstceltnes.  

Debesu koka debesskrāpis. Sky Tree. 634 m. Atrodas starp pasaules augstākajām celtnēm.

Meidzi. Sintoistu svētnīca.

Imperatora pils. Ar dārziem.
Šihirigahama pludmale.
Tokijas tornis.
Galvu reibinošs augstums un plaša panorāma.
Tokijas TV tornis. Augstākais pasaulē, saukts par "Pasaules koku."
Nakamise. Veikalu arkāde.
Niko Valsts dabas parks.
Kegona ūdenskritums.

Šinobacu svētnīca Tokijā. Tajā esot redzama bronzas emblēma, kurā attēlota viļņos slīkstošā Mu zeme - 4 trjstūri veido vienu, apkārt viļņu oreols.

Saites.
Japāna.