Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Templs, Roberts

Lielbritānijā dzīvojošs amerikāņu rakstnieks, amatierastronoms un brīvmūrnieks.

1976.gadā sarakstījis grāmatu "Sīriusa mistērija" ar dogonu mitoloģijas interpretāciju un šodien tā ir viens no nopietnākajiem pierādījumiem par zemiešu un Atnācēju kontakta iespējamību senatnē.

Darbi.  
„Sīriusa mistērija” - izdota 1976.gadā. Atbilstoši Templa grāmatā izklāstītajai hipotēzei, savas neticami eksaktās zināšanas par debesu ķermeņiem, kas no Zemes atrodas 8,6 gaismas gadu attālumā, mūsdienu Mali teritorijā dzīvojošie primitīvie iezemieši pirms apmēram 5000 gadiem ieguvuši no dogonu mitoloģijā par nommo dēvētām amfībijveida ārpuszemes būtnēm.
Tā kā iepriekš Templs savu pētījumu rezutātus bija publicējis Karaliskās Grinvičas observatorijas žurnālā, tad zinātniskā vide grāmatu uzņēma mierīgi, varētu pat tikt – draudzīgi, kas vispār ir rets šāds gadījums. Pati grāmata iedvesmojusi gan komponistu Karlhaincu Štokhauzenu (viņš apgalvo, ka bijis uz Sīriusa un apguvis tur jaunu mūzikas komponēšanas veidu – radījis simfonisku poēmu „Sīriuss”), gan arī rakstnieci Dorisu Lesingu (uzrakstīusi 5 grāmatas par ārpuszemes saprātu). Grāmata izraisījusi lielu amerikāņu specdienestu nepatiku pret autoru. Gan CIP, gan arī britu MiAi-5 dēļ autoram 15 gadu garumā radās dažādas grūtības, viņš cieta materiālus un morālus zaudējumus. 
1998.gadā tika publicēts krietni papildināts “Sīriusa mistērijas” otrais izdevums. Sākotnējo nosaukumu Templs bija papildinājis ar apakšvirsrakstu: “Jaunas liecības par kontaktu ar citplanētiešiem pirms 5000 gadiem.” 

Saites.
Ufologi.
Dogoni.