Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tesla, Nikolā (1856.-1943.g.)

Ģeniāls serbu izcelsmes izgudrotājs.

Radniecība. Tēvs - garīdznieks.
Ne reizes nebija precējies.

Dzīvesgājums. Dzimis 1856.gadā Austroungārijā, tagadējās Horvātijas teritorijā.
Pēc ierašanās ASV strādāja Tomasa Edisona vadībā.
Nikolā Tesla 1896.gadā piedāvāja sazināties ar ĀC ar radiosignālu palīdzību, jo 1886.gadā viņš kādus noslēpumainus radiosignālus no kosmosa tika saņēmis.
Arī mēģinājis atrast „filozofu akmeni.” Daudzas dienas savā laboratorijā nodarbojās ar nevienam nezināmām lietām. Aizsedza laboratorijas logus. Izmantoja Rentgena aparātu ar zelta elektrodiem ar kuru apstaroja plānas sudraba plāksnītes.
Uzskatīja, ka kosmosu formējošie skaitļi ir - 3, 6 un 9.
Vēl XIX gs. beigās atklāja, ka Zeme izdala pulsējošu elektromagnētisko starojumu īpaši zemas frekvences joslā (ĪZFJ). Tesla pieņēma, ka ĪZFJ stari ar 10 Hz frekvenci tiek atstaroti no jonosfēras un iniciē elektromagnētiskas rezonanses procesus apmēram 70 km augstumā. Tas rada dielektrisku slāni virs negaisa mākoņiem, kas noved pie īssavienojuma elektromagnēta kodolā un enerģijas izkliedi. Tamdēļ viņš sāka gigantisku torņu būvi, kas būtu ĪZF staru emitētāji un radītu tādas pat elektromagnētiskas ķēdes kā negaisa laikā.
Tesla uzskatīja, ka tādējādi viņš spēs apturēt vētras tikko pēc to izveidošanās un vērsās pie sponsoriem, lai radītu elektromagnētisku spēka iekārtu.
1900.gadā viņš atgriezās Ņujorkā pēc pirmā radiovadāmā kuģa modeļa veiksmīgās demonstrācijas un ķērās pie savu slaveno torņu radīšanas. Avansā viņš bija saņēmis 150 000 ASV dolāru no finansista Dž.Morgana. kad tornis bija jau uzbūvēts pusē, ASV sākās ekonomiskā krīze un Morgans vairs nesniedza finansiālo atbalstu. Torni tā arī nepabeidza. Slavenais izgudrotājs vēl pieredzēja tā nojaukšanu.
Tesla nomira 1943.gada 7.janvārī 10 gadus īrētā lēta Ņujorkas hoteļa istabiņā. Pēc viņa nāves visus pierakstus esot paņēmuši amerikāņu drošībnieki.

Izgudrojumi.
Teslas spole. Tā pārveido elektrību ārkārtīgi augstas voltāžas enerģijā, radot dārdoša zibens efektu.

Aplūkojamie objekti.
Teslas muzejs Belgradā. Te glabā zinātnieka personīgās mantas un arī urnu ar viņa pīšļiem. Iepriekš pieteiktām grupām ir iespēja noskatīties viņa eksperimentu paraugdemonstrācijas.

Teslas vārdā nosaukta Belgradas starptautiskā lidosta.

Saites.
Teslas signāli.