Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Signāli no kosmosa

Signāli, ko varētu būt sūtījušas no kosmosa saprātīgas būtnes. Tādu signālu uztveršana, iespējams, ir jau notikusi. Katrā ziņā tādu signālu konstatācija varētu liecināt pa mūsu "saprāta brāļu" eksistenci Visumā.

Meklējot "saprāta brāļus" kosmosā, cilvēks visai loģiskā kārtā uzskata, ka izplatījumā esošās ĀC varētu dot kādu ziņu ar dažādu signālu palīdzību, kurus viņš arī centies reģistrēt. Šeit cilvēce loģiski paļaujas uz līdzību ar savu civilizāciju, jo mēs esam droši konstatējami no līdzīgas civilizācijas 100 gaismas gadu attālumā pēc Saules neparastās spektra intensitātes radioviļņu diapazonā. Tā teikt, vienkārši pēc viļņu spektra “garā gala.”
Pirmais tāds iespējamais saņemto radiosignālu gadījums noticis 1889.gadā, kad radiosignālus reģistrējis leģendārais izgudrotājs Nikolā Tesla.

Slavenais amerikāņu astronoms Frensiss Dreiks bija pirmais zinātnieks, kas sāka meklēt signālus no ĀC aktīvi. 
      
      Teslas signāli (1889.g.). 
      Giljermo Markoni signāli (1921.g.). Radio radītājs, 1921.gadā uztvēra dīvainus signālus.
      Radio klusuma diena (1924.g.).
      Teilora un Janga signāli (1927.g.).

Ufologu informācija par 1929.gadu. Šai gadā mistisku „citplanētiešu” raidījumu uztvēra nevis radioteleskopi, bet gan paši parastākie radiouztvērēji 75 m diapazonā. Kāds, kurš sevi dēvēja par Nikomo, ilgāku laiku dažādās valodās lasīja „Novērotāju koalīcijas vienības” vēstījumu Zemes iedzīvotājiem. Viņš paziņoja, ka mūsu galaktikas kopas tuvumā dreifē gravitācijas ciklons, kas spējīgs iznīcināt dzīvību uz visām planētām, un aicināja cilvēci iestāties koalīcijā, lai tā paspētu palīdzēt Zemei sagatavoties šai kataklizmai.
Ja tas bija joks, tad izklaidējies bija ļoti talantīgs un tehniski izglītots cilvēks.

Jakova Laruša(?) signāli (pirms 1937.g.). Šis krievu/padomju zinātnieks uztvēra tādus signālus īsi pirms 1937.gada, kad viņu arestēja. Signālu atšifrējumu vai savas pārdomas par notikumu Jakovs uzrakstīja uz papīra lapiņas jau sēžot cietumā. Lapiņu lasījušie uzskatīja, ka pētnieks vienkārši nojūdzies. 1938.gadā viņš tika nošauts.

OZMA programmas. 1960.(1961.g.-?) gadā tika uzsākts projekts OZMA - „Mākslīgu radiosignālu meklējumi kosmosā.” Doktora Franka Dreika grupa Rietumvirdžīnijā mērķēja 198 m diametra radioteleskopu uz Saules tipa zvaigžņu sistēmām - Vaļa zvaigznāja tau un Eridana epsilonu. „OZMA-s” projektā meklēja lieljaudīgus signālus, kas ar noteiktu fekvenci tika sūtīti noteiktos laika brīžos.
Tika uztverti ļoti skaidri, kodēti impulsi. Tūdaļ pat iejaucās Pentagons, apgalvojot, ka zinātnieki esot uztvēruši slepenu militāru raidstaciju. Neskatoties uz militāristu apgalvojumiem, zinātnieki realizēja vēl divas meklēšanas programmas – „OZMA-2” un „OZMA-3.” Katru reizi kaut kas esot bijis...
Šie centieni nekādus rezultātus neguva, taču pētnieku komanda radīja pamatu tālākiem meklējumiem. 

Tai pašā 1961.gadā tas pats Frenks Dreiks dibinājis SETI programmu, kas meklē ĀC sūtītus signālus līdz pat šai dienai. Kopš tā laika projekta tika iztērēti miljoniem dolāru, pārbaudīti tikuši miljoniem radiokanālu. Pagaidam „saprāta brāļi” klusē, izņēmumi bijuši vien daži maldīgi gadījumi.

      WOW! signāls (1977.g.).

1977.gads, Anglija. 1977.gada 27.novembrī Anglijā, DR no Londonas ap 120 km2 lielā teritorijā pēkšņi no tālrādes ekrāniem pazuda attēls, un kāda balss paziņoja: viņš esot ārpuszemes civilizācijas pārstāvis. Zemes civilizācija ejot pa nepareizu ceļu, cilvēkiem jāiznīcina ļaunuma ieroči, taču laika tam atlicis maz.
Policija aktīvi ķērās pie jokdara meklēšanas, taču bezrezultatīvi. Londonas TV speciālisti atzina, ka tādam „jokam” nepieciešama pārāk dārga un liela aparatūra. 

Saites.
Ārpuszemes civilizācijas.
Signālu sūtīšana kosmosā.