Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Signālu sūtīšana kosmosā

Drīz sāksies virsgaismas ātruma starpzvaigžņu kosmiskākuģa būvniecība, lai panāktu un pārtvertu agrāk nosūtīto ziņojumu citplanētiešiem, kas satur no mūsdienu tendenču viedokļa pilnīgi nepieņemamu vēstījumu, proti, tajā runa ir tikai par diviem dzimumiem.

Ģeniālais izgudrotājs Nikolā Tesla jau 1896.gadā piedāvāja sazināties ar ĀC ar radiosignālu palīdzību. Pats viņš apgalvoja, ka savā laboratorijā tādus jau saņēmis.

Tomēr bieži raksta, ka pirmie signālu sūtīšanu citplanētiešiem piedāvājuši divi zinātnieki no Kornvelas universitātes 1959.gadā. Pamatojums visai vienkāršs – katra daudz maz attīstīta civilizācija agri vai vēlu palaidīs kādu signālu.

Voyager sūtījums. Pazīstamais amerikāņu astronoms Frensiss Dreiks, pazīstamās Dreika formulas autors, bijis viens no autoriem 120 minūšu ilgajam vēstījumam citplanētiešiem, kas tika nosūtīts ar kosmisko zondi Vojager. Jons Lombergs kopā ar Karlu Sagānu un vēl dažiem citiem cilvēkiem ietilpa NASA grupā, kura sagatavoja abos 1977.gadā kosmosā palaistajos Voyager aparātos ievietoto vēstījumu. Tas bija veidots kā zelta disks, kurā iekodēja dažus Zemes un uz tās esošo dzīvības formu attēlus, vispārēju zinātnisko informāciju, kā arī skaņas ierakstus. Ja kādreiz mazie zaļie kaut kur kosmosa tālēs notvers Voyager aparātu, tad viņiem būs iespēja noklausīties gan ANO ģenerālsekretāra un ASV prezidenta uzrunas, gan sveiciena tekstu piecdesmit valodās, gan arī tādas "Zemes skaņas" kā vaļu saucienus, bērna raudas, viļņu krākšanu. Savukārt par cilvēces kultūru un garīgo dzīvi - ja vien viņu ausis spēs uztvert tās pašas frekvences, kādas mūsējās, - tiem vēstīs dažādi klasiskās un tautas mūzikas ieraksti.

Aresibas signāls. 1974.gada 16.novembrī no planētas lielākā - Aresibas radioteleskopa 2,380 GHz frekvencē Herkulesa zvaigznāja virzienā, kur ir apmēram miljons Sauļu, tika nosūtīts ziņojums. Tā koda atslēga ir divu pirmskaitļu reizinājums, bet saturs - Saules sistēmas uzbūve, informācija par mūsu izskatu un skaitu, ķīmiskajiem savienojumiem, kas ir mūsu dzīvības pamatā, un DNS uzbūvi.

Amerikāņu astronoms Frensiss Dreiks, kas pielāgoja radioteleskopu citplanētu civilizāciju meklēšanai, ir uzrakstījis formulu, kas, pēc viņa domām, pierāda citu kosmosa civilizāciju eksistenci - Dreika formulu.

„Ārpuszemes saprāta meklēšana.” (ĀSM)
Daudzmiljonu projekts, ko laiku pa laikam finansē arī NASA. Tajā iesaistīti radioteleskopi, kas dienu un nakti zondē debesis „saprāta brāļu” meklējumos.

1994.gadā tika organizēta „Ārpuszemes saprāta meklēšanas līga,” jo ASV kongress aizliedza šo projektu finansēt NASAi. Šodien „līgā” ir ap 500 dalībniekiem.

Projekts „Arguss.” ĀSM „līgas” projekts, kas nosaukts par godu simtacainajam Argusam. Projekts sākts bija Ņūdžersijā, organizācijai neinteresēja peļņa. Iespējams, tas ir pats ambiciozākais astronomiskais projekts, kas nesaņem oficiālu finansējumu. Meklējuma jēga ir sekojošajā – izmantot pec iespējas vairāk teleskopus, lai nepalaistu garām elektronu emisiju.
Tuvāk par to www.setileague.org

ĀSM mājsaimniecēm! Tiem, kas vēlas piedalīties grandiozajā projektā, nepametot māju, Kalifornijas universitāte Berklijā piedāvāvā ar savu mājas datoru apstrādāt jēldatus, kas iegūti no Aresibas teleskopa. 1999.gada sāktais projekts „Ārpuszemes radioemisijas elektronu meklēšana” (ĀREEM) balstās uz datoru reti izmantotajām rezervēm. Lejuplādējiet attiecīgo programmu no tīmekļa un tas apstrādās datus, kamēr jūs pats to nelietojat. Vēršieties uz adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Iesaistītie radioteleskopi.
„Parks” radioteleskops Dienvidvelsā (Austrālija).
„Aresibo” radioteleskops Puertorikā. Tas sūta kosmosā bināro kodu ar datiem par to kur dzīvojam, kas mēs tādi un ka mūsu dzīvība balstās uz DNS.

Interesanti! Krievijas Krasnojarskas novada Hakasijas AA esošajā Kaškulakas alā, pēc ufologu domām, atrodoties neizprastā algoritmā darbojošās radiobāka, kas kosmosā sūtot signālus.

Saites.
Ārpuszemes civilizācijas.
Signāli no kosmosa.