Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Vašingtona, ASV pavalsts

Galvaspilsēta - Sietla.

Iedzīvotāji.
   seliši - dzīvoja te pirms eiropiešu kolonizācijas, tagad laikam rezervācijā.

Vēsture. Nosaukta pirmā ASV prezidenta Džordža Vašingtona vārdā.
1947.gadā tieši šeit pilots Arnolds Kenets novēroja 9 nezināmus diska formas lidojošus objektus, kas aizsāka mūsdienu moderno ufoloģiju un deva ironisko iesauku "lidojošie šķīvīši."

Aplūkojamie objekti.
“Boeing Everett” rūpnīca. Ietilpības ziņā lielākā ēka pasaulē - tajā ievietojas 911 NBA basketbola laukumi. Tā ir arī lielākā rūpnīca pasaulē. Teju 400 000 kvadrātmetrus plašajā ražotnē top vairāki “Boeing” lidaparāti. Ēkas celtniecība sākās 1966.gadā.
Rūpnīcā strādā tūkstošiem cilvēku, kas ir iesaistīti gaisa kuģu ražošanā, izstrādē, aviācijas drošības noteikumu uzraudzīšanā un citos darbos. Katru gadu ēku kompleksu apmeklē neskaitāmi daudz ļaužu no visas pasaules, tostarp arī prezidenti, starptautiskās amatpersonas, astronauti un citi pasaulē zināmi cilvēki, lai apskatītu iespaidīgo celtni un uzzinātu, kā tajā norit ražošanas process.
Milzīgajā ēkā atrodas arī muzejs, restorāni un kafejnīcas, ugunsdzēsēju depo, teātris un veikals. Zem rūpnīcas ir izbūvēts vairāk nekā trīs kilometrus garš gājēju tunelis. 

Sietla. 23.lielākā ASV pilsēta ar 600 000 iedzīvotājiem.

Dabas parki. Pavalstī ir veseli 188 vietējās nozīmes dabas parki!
Jakimas logs. Anomāla zona.
Rainīra kalna Valsts dabas parks. Mt.Rainier National park. Ziedu pļavu un mazu ezeriņu ieskauts Rainīra vulkāns (4392 m). No tā virsotnes lejup nāk 27 ledāji.
Olimpikas Valsts dabas parks. Olympic. Spocīgi, sūnām apauguši meži, daži no pasaules lielākajiem kokiem, gleznainā Ruby Beach pludmale ar interesantām klintīm nokaisīta piekraste.
Snokvalmas ūdenskritums. Snoqualmie fall. 82 m augsts.
Helēnburgas rodeo. Ellensburg. Ar jakimu indiāņu ciemu.
Līvenvortas ciems. Leavenworth. Gabaliņš Bavārijas Ziemeļamerikā.

Takomas tilts. Iekārtais tilts virsTakomas šauruma. Celtnieki to iesauca par "Halopiruetējošo Hertu," jo stipra vēja laikā tilta pamata klājums sāka bīstami šūpoties. Tiltu nodeva lietošanā 1940.gada jūlijā, bet jau tā paša gada novemrī to slēdza, jo sabruka vidējais laidiens. Sabrukšanas iemesls bija mehāniska rezonanse,kad vēja pūtieni nonāca reznansē ar paša tilta šūpošanos. Vējš tai dienā bija pūtis spēcīgi - līdz pat 65 km/st. Par laimi iztika bez cilvēku upuriem. 1950.gadā tiltu uzcēla vēlreiz jau pēc jaunajiem būvnormatīviem un tobrīd viņš bija 3.garākais iekārtais tilts pasaulē. No 2002.-2007.gadam blakus tika uzbūvēts vēl viens tāds pats, lai pāri varētu doties vēl vairāk ļaužu.

Saites.
ASV.