Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Zeļenskis, Volodimirs

Ukrainas komiķis un prezidents no 2020.gada.

Zeļenskis Osvencimā. 2020.gada 26.janvārī Ukrainas prezidents V.Zeļenskis uzstājās Polijā sakarā ar nometnes atbrīvošanas 75.gadadienu: "Mēs nekad neaizmirsīsim Igoru Pobirčenko, T-34 tanka komandieri, kas kopā ar savu ekipāžu pirmais sagrāva "Aušvicas" žogu. Un visus 100.Ļvovas divīzijas triecienbataljona kareivjus, kas iesoļoja "Aušvicē" Poltavas žīdu izcelsmes iedzīvotāja Anatolija Šapiro vadībā, un kas kopā ar I Ukrainas frontes 322.divīzijas cīnītājiem atbrīvoja nometni."
Vēl: "Polija un poļu tauta pirmie sajuta uz sevis totalitāro režīmu sazvērestību. Tas noveda pie II Pasaules kara sākšanās un ļāva nacistiem palaist holokausta nāvējošo mašīnu." Šī runa ārkārtīgi nepatika putinistiem.

Krievu-ukraiņu kara laikā. 2023.gada februārī pirmo reizi kopš krievu-ukraiņu kara sākuma devās turnejā pa Rietumvalstīm. 8.februārī uzstājās Lielbritānijas parlamentām, uzdāvināja Pārstāvju palātas spīkerei Lindsijai Hoilai ukraiņu lidotāja galvassegu un lūdza piešķirt kara lidmašīnas. Tai pašā dienā tikās ar Anglijas karali Kārli III Bekingemas pilī.

2023.gada 4.maijā tikās ar Nīderlandes karali Vilenu Aleksandru.
2023.gada 9.jūlijā Volīnijas apgabalā (Polija) V.Zeļenskis satikās ar Polijas prezidentu A.Dudu un kopā pieminēja Volīnijas slaktiņa upurus.

Saites.
Ukraina.