Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Anunaki

Saukt arī par igigi.
Bībelē saukti par nifilimiem.

Dieva An („debesis”) dēli.
Šumerologi to tulko kā "Anu bērni" vai "Anu sēkla."



Raksturojums. Gara auguma, gaišu ādu. Viņi cilvēkiem iemācījuši dažādas zinības.
Sākotnēji anunaki bija lokālo šumeru panteonu (Eridas, Lagašas u.c.) dievības, kuras atbildēja par auglību. Taču jau XXI gs.pmē., veidojoties šumeru dievu panteonam, anunaki kļuva par īpašu dievu grupu, kuras skaitliskais sastāvs svārstījās no 7 līdz pat 600. Anunaki bija dievu un cilvēku starpnieki un likteņa lēmēji. Ar laiku anunaki kļuva par valdošo dievu klasi, kura valdīja par pārējiem šumeru panteona dieviem.

Anunaki mītos. Eposa Enum Eliš 6.plāksnītē par tiem tiek stāstīts. Viņu skaits tur norādīts – 50. Tālāk te seko 50 anunaku vārdi, lai gan, domājams, to nozīme ir kabalistiska vai simboliska nevis lingvistiska. Tomēr daži no tiem ir skaidrojami arī lingvistiski.
Par anunakiem runāts arī „Eposa par Gilgamešu” 6.plāksnītē. Te tiek runāts arī par septiņiem anunakiem – pazemes dieviem.
„Etanas lidojums” – tiek minēts „divišķais septītnieks” igigi, t.i. tie paši anunaki.
Tekstā „Ištara nokāpj pazemes valstibā” anunakiem piešķirta pasīva leļļu loma, kuriem notrauš putekļus un saliek sēdēt pa troņiem.
„Ēnoha grāmatā” par anunaku simbolu minēta čūska.

Daži anunaku vārdi.
Asaru – Asarualim – Asarualimnunna;
Asaruludu – Namtillaku – Namru;
Tutu. 

Z.Sitčina interpretācija. Pēc Sitčina, anunaki bija divpadsmitās planētas iedzīvotāji. Sitčina tulkojumā vārds anunnaki nozīmējot "tie, kas no debesīm nonāca uz zemes." Neviens šumeru teksts nedod pamatu secinājumam, ka ar anunakiem domātas fiziskas būtnes ar miesu un asinīm.

Saites.
Šumeru mitoloģija.