Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Baikonūras NLO

Baikonūras kosmodroms atrodas Kazahstānas stepēs, austrumos no Arāla jūras (nu jau bijušās!). Šeit varenā lielvalsts PSRS īstenoja savus grandiozos kosmosa programmas projektus. Tagad kosmodromu arī izmanto Krievija, maksājot par to īri Kazahijai.

1982.gadā, kad PSRS bija varena pasaules lielvara, Baikonūrā notika kaut kas neiedomājams.
Zinātnieki Dr.Aleksejs Zolotovs un Dr.Vladimirs Ažaža par šo starpgadījumu informēja amerikāņu žurnālistu Henriju Grīsu.

Notikumu gaita. 1982.gada 1.jūnijā divi NLO 14 sekundes lidinājušies virs kosmodroma Baikonūrā. Viens no NLO planējis virs starta laukuma Nr.1.
Nākošajā dienā bija jālabo izjukušās metinājuma šuves un starta laukuma balsti. Tiek stāstīts, ka otrs NLO novērots virs ciemata, kas atrodas netālu no Baikonūras. Šajā ciematā dzīvo kosmiskā centra personāls. Tūkstoši logu palikusi bez stikliem. Stikls un mūris stipri saplaisājis.
NLO uzlidojumu dēļ Baikonūras kosmodroms nedarbojies vismaz divas nedēļas. Visi starti bija atlikti. Dzelzs priekškara dēļ šī informācija nenonāca līdz Rietumu masu mēdijiem un arī pašā Padomju impērijā neviens neko nezināja. Kaut gan slepeno dienestu lokā cirkulēja informācija, ka Baikonūras kosmodroms tiešām šajā laikā bija pārtraucis darboties. Taču par cēloņiem netika sniegti nekādi paskaidrojumi.

Avots. Hārtvigs Hausdorfs „Gadsimta mīklas un neparastās parādības."

Saites.
Baikonūras kosmodroms.
NLO novērojumi.