Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Golems. PARĪZE jā PARADĪZE

„Bet jūsu rozā paradīzē
Es dzejai esmu nederīgs.”
                            (Imants Auziņš).

Parīzē jā. „Parīzi redzēt, un mirt.”

Kā ir mirt Parīzē, nezinu, Hemingvejs varbūt zin. Atradu, kā ir būt Paradīzē: „Tagad mēs radzam kā caur miglainu stiklu, bet tad mēs redzēsim visu, kā ir.” (Pāvila 1.vēst Korintiešiem, 13:12).

Bet kas tas par vellu, ko apraksta Maikls Talbots? Citēju:
NDE (near–death experience) – nāvei tuvs stāvoklis, no kura cilvēki tomēr ir atgriezušies, ir atdzīvināti un atstāsta, ko ir pieredzējuši „pēcdzīves valstībā.”

Pēc ātra ceļojuma pa tumsu vai tuneli, viņi nonāk apžilbinošas gaismas valstībā, kura tomēr neapžilbina. Tur viņus sagaida jau aizgājuše draugi un radinieki. Bieži vien viņi dzird skaistu mūziku un redz ainavas: paugurainas pļavas, puķēm pildītas ielejas un mirdzošas straumes – visu daudz jaukāku, kā uz zemes...

Ir viens arguments, ko likt pretīm idejai, ka NDE ir halucinācijas. Proti, elektroencefalograma. Ja vien cilvēks redz sapņus vai halucinācijas, viņa EEG reģistrē milzīgu daudzumu aktivitāšu. Tomēr near–death experience stāvoklī bieži nav encefalogramas līkņu. Neizbēgams ir secinājums, ka cilvēki ar NDE necieš no halucinācijām vai maldinošām fantāzijām, bet patiešām veic šīs vizītes, apciemojot pavisam citu realitāres līmei.

Dr.Kenets Rings... lietoja statistisko analīzi, lai pētītu šo parādību.... NDE pieredzētāju tendence ir - aprakstīt šo valstību kā vidi, kas sastāv no gaismas, augstākām vibrācijām vai svārstībām. Daži pat atsaucas uz debesu mūziku un runā par faktiskām skaņām... NDE pieredzētāji bieži vēsta, ka tā valstība ir piepildīta ar gaismu... Viens no visparastākajem šīs aizsaules raksturojumiem ir tāds, ka tā ir dimensija, kurā laiks un telpa beidz pastāvēt.

V.Fenske, klīniskā psiholoģe privātpraksē Filadelfijā uzskata, ka NDE ir ceļojumi augstāko svārstību hologrāfiskajā valstībā. Viņa piekrīt Ringa hipotēzei, ka ainavas, puķes, fiziskās struktūras šajā pēcdzīves dimensijā izveidojas, mijiedarbojoties domformu modeļiem. V.Fenske: ”Nāvei tuva stāvokļa pieredzē doma izskatās kā gaisma.”Ļaudis, kas savā fiziskajā eksistencē ir spiesti pārvietoties ratiņkrēslā, atrod sevi veselīgā ķermenī, viņi var skriet un dejot. Amputētajiem visi locekļi ir savā vietā. Vecīgie bieži vien pieņem jauneklīgu ķermeni un, pat vēl dīvaināk – bērni bieži vien redz sevi kā pieaugušos.

Daži NDE pieredzētāji apgalvo – bez tā, ka mēs sastāvam no krāsainas gaismas svārstībām, mēs vēl sastāvam arī no skaņas: es atskārtu, ka katrai personai un lietai ir savs muzikālo toņu diapozons – saka kāda NDE piedzīvotāja Arizonā. Daži vēsta, ka bez piepūles spēj uzreiz saredzēt visos virzienos.

NDE pieredzētāji atklāja, ka gaismas lātbūtnē viņam pēkšņi bija tieša pieja visām zināšanām: „Jūs varat domāt par jautājumu, un nekavējoties zināt uz to atbildi... Un tas var būt jebkurš jautājums...”

Kāda cita NDE pieredze ir „dzīves pārskats.” Ikviens brīdis no jūsu dzīves tiek atspēlēts atpakaļ visās sajūtu detaļās, un tas viss notiek momentāni. Viens no NDE pieredzētājiem to sasummē: Pat jūsu domas nav zudušas – ikviena doma ir šeit. Līdzīgi aleph –punktam laikā un telpā, kas sevī satur visus pārējos laikus un punktus, pati spēja uztvert „dzīves pārskatu” izskatās hologrāfiska.

Šis „dzīves pārskats” izskatās līdzīgs tiesāšanas ainām, kādas aprakstītas daudzu pasaules reliģiju sakrālajos tekstos, tikai ar vienu atšķirību: viņus gaismas būtnes nekad nav tiesājušas.” Citātu beigas.

Uff, žēl gan, ka atgiežoties viss aizmirstas. Staņislavs Groffs ir pierādījis, - mēs visi esam tur bijuši. Bijuši gan, jau pirms dzimšanas.

      Laipna sagaidīšana.
      Sirsnīgas sarunas.
      Radi un draugi.
      Tekoši ūdeņi.
      Debesu mūzika.
      Pilnīgas zināšanas.
      Laipna izvadīšana un
      Nekādu pārmetumu.

Parīzi redzēt un mirt? Jā, redzēt Paradīzi un dzīvot.

Pirmo reizi publicēts 11.12.2009. Aliens.lv iepriekšējā versijā.