Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Čerņigovas kņazi

Mstislavs Vladimirovičs (1125.-1036.g.).
Radniecība.
Tēvs - Vladimirs Svjatoslavovičs, Kijevas kņazs. 
Brālis - Jaroslavs Vladimirovičs.
Dzīvesgājums. Dzimšanas gads nezināms.
Konfliktējis ar brāli Jaroslavu Vladimiroviču. Vienā no kaujām sakāvis brāļa karaspēku, taču atteicies no pretenzijām uz tā pārvaldītajām zemēm, bet gan piedāvājis mieru. Tas arī tika noslēgts 10126.gadā pie Gorodcas.

Oļegs Svjatoslavovičs (~1096.-1097.g.). 1096.gadā viņu uzvarēja karā Mstilavs Vladimirovičs (vēlākais Kijevas lielkņazs), un piespieda viņu piedalīties 1067.gada Ļubečas kņazu sapulcē.

1237.gadā, kad Rjazaņai tuvojās hana Batija karaspēks, Rjazaņas kņazs Jurijs nosūtīja lūgumu pēc palīdzības Čerņigovas un Vladimiras kņaziem. Saņēmis ziņu par dēla nāvi, Jurijs deva pavēli savam karaspēkam doties pretim mongoļu armijai. Palīdzību no vladimiriešiem un čerņigoviešiem knazs tā arī nesagaidīja, lai gan 1237.gada decembra sākumā Vladimiras kņaza dēls Vsevolods ar karadraudzi bija devies palīgos rjazaņiešiem.

Neskatoties uz joprojām esošajiem mongoļu uzbrukuma draudiem, krievu kņazi turpināja savstarpējās cīņas. Galvenokārt Galīcijas kņazs Daņila (Даниил Галицкий) cīnījās par Kijevu pret Čerņigovas kņazu Mihailu Vsevolodiču (Михаил Всеволодович) Pēc dažiem datiem Mihaila karaspēks palīdzējis Jaroslavam atbrīvot Smoļensku no leišiem 1239.gadā. Lai gan tai pat gadā mongoļi sagrāba un izpostīja Čerņigovu.