Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Do, Rolands (XX gs. 40.gadi)

Rolands Do ir pseidonīms zēnam, kurš XX gadsimta 40.gados bija centrālais tēls kādā dīvainā stāstā.

Kad puika bija mazs, viņš bieži redzēja savu auklīti lietojam Ouija dēli, ar kuru viņa mēģināja sazināties ar gariem. Ir spekulācijas, ka pēc auklītes nāves Rolands mēģinājis kontaktēties ar mirušo sievieti, izmantojot garu izsaukšanas dēlīti - tas esot pavēris ceļu dēmoniem, kuri zēnu apsēduši.

Mājā, kur Rolands dzīvoja kopā ar vecākiem, vienā brīdī sāka parādīties dažādas neizskaidrojamas skaņas, bet reliģiski artefakti krita nost no sienām. Uz zēna ķermeņa parādījās nobrāzumi un sātaniski simboli; viņš arī brīžiem lidoja gaisā un runāja mēlēs.

Ģimenes locekļi uzaicināja mājās katoļu priesteri, kurš secināja, ka 14 gadus veco zēnu apsēduši ļaunie gari un viņam nepieciešams eksorcisms. Vēlāk eksorcisma rituālos - kopā to bija 30 - iesaistījās vēl citi priesteri, kuriem zēns uzbruka un nodarīja miesas bojājumus. Ir ziņas, ka pēc daudzajiem eksorcisma seansiem zēns tomēr sācis dzīvot visnotaļ normālu dzīvi.

Rolanda stāsts iedvesmoja amerikāņu rakstnieku Viljama Pīteru Blatiju uzrakstīt romānu "Sātana izdzinējs" (The Exorcist) - tas ir viens no mūsdienu populārākajiem sātanisma un apsēstības tēmu apcerošiem romāniem. 1973.gadā režisors Viljams Frīdkins pēc romāna motīviem uzņēma filmu ar tādu pašu nosaukumu. Ļauno garu izdzīšanas ainas filmā bieži ierindotas starp baisākajām kino vēsturē.

Saites.
Dēmoni.
Eksorcisms.