Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Hess, Rūdolfs (?-1987.g.)

Lidojums uz Skotiju. 1941.gada 10.maijā. Lidojums esot pilnīgi samulsinājis Staļinu, kurš jau bija izvērsis uzbrukuma gatavošanu Vācijai un nu nezināja kāda būs Lielbritānijas pozīcija.
Britu oficiālā versija ir, ka Hess tur ir nedaudz nopratināts un atstāts ieslodzījumā. Taču vairāki vēsturnieki apgalvo, ka ar Hesu nopietni ir runājusi visa Lielbritānijas vadība, ieskaitot Čērčilu. Vēl vairāk — ka viņi apsolījuši Hesam: ja Vācija uzbruks PSRS, Lielbritānija nekādu atbalstu Maskavai nesniegs. Balstoties uz izlūkdienestu materiāliem, it kā ir fiksēts, ka Hitlers, Hesa lidojuma sakarā, saņemot Lielbritānijas apliecinājumu par neiejaukšanos karā ar PSRS, tikai 1941.gada 10.jūnijā pieņēmis galīgo lēmumu uzbrukt Padomju Savienībai. Taču Čērčils viņu pievīlis. Jau pirmajā krievu-vācu kara dienā Čērčils uzstājās BBC, paziņojot, ka Lielbritānija ar visiem spēkiem stāvēs PSRS pusē.

Hesa nāve. Oficiālā versija – Hess cietumā pakāries kafijas vārāmā aparāta auklā.
Ārstu slēdziens secināja, ka 93 gadu vecais Hess nav varējis pacelt rokas tik augstu, lai pakārtos.
Hesa dēls pārliecināts, ka 1987.gadā Hesu cietumā nogalinājs britu izlūkdienests. Tolaik Gorbačovs, lai izpatiktu rietumniekiem, gribējis atbrīvot vienīgo Špandavas cietumnieku. Tas satraucis britus, kas baidījās ko Hess varētu izstāstīt.

Briti sola 2018.gadā atklāt, ko Hess runājis ar Čērčilu.

Saites.
Vācieši.