Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kolomoiskis, Igors

Krieviski - Игорь Коломойский. Ukrainā saukts par "Beņu Kliedzienu" (Беня Крик).

Žīds, uzņēmumu sistēmas "Privat" un "Ukrnaftas" īpašnieks. "Privat" bija ieguvis to atņemot citiem akcionāriem. "Ukrnaftu" kopā ar J.Timošenko mēģināja ielikt D.Firtaša gāzes vidutāja "RosUkrEnergo" vietā. Bez tam pieder arī Nikopoles Ferrosakausējumu rūpnīca, aviokompānijas "Aerosvit" un "Dņeproavia."

I.Kolomoiskis ir arī mecenāts. Kopā ar G.Akselrodu ieguldījis naudu lielākā "Habad" centra Eiropa izveidei - tā ir Dņepropetrovskas "Menora." Tomēr tas nebija par šķērsli, lai 2012.gadā nošautu G.Akselrodu ar visu ģimeni. Neskatoties uz to, I.Kolomoiskis kļuva par Ukrainas Apvienotās žīdu kopienas vadītāju.
V.juščenko I.Kolomoiskim veltījis epitetu "rokas līdz elkoņiem ir asinīs," bet V.Putins nosauca viņu par "unikālu draņķi." I.Kolomoiskis uz to atbildēja: "Janukovičs un Putins - divi šizofrēniķi."
krievijā I.Kolomoiskim bija visai nopietns bizness ar tādiem partneriem kā O.Deripaska un R.Abramovičs. Kļuva briesmīgi nikns, jo Krimas krievu okupācija pārsvītroja viņa plānus attiecībā uz naftas šelfa izstrādi Azovas jūrā Krimas tuvumā, tā viņš būtu varējis palikt pasakaini bagāts. Centās izspiest no Doņeckas reģiona R.Ahmetovu.
Kā jau kārtīgs žīds, finansēja visas ukraiņu revolūcijas, centās pa lēto iepirkt nekustamos īpašumus. Tā bija 2004.gadā Pirmā maidana un Juščenko-Tomošenko Oranžās revolūcijas laikā. Tā viņam bija ieplānots arī pēc Otrā maidana 2014.gadā, bet plānus izjauca V.Putins.

2012.gada 26.jūnijā V.Putins viesojās Jeruzālemē, kur viņam nācās lasīt 30 Dāvida psalmus Dievnama atjaunošanai, un izstaigāt pazemes tuneļus gar seno Zālamana templi, kuru arheoloģiskajiem izrakumiem naudu deva I.Kolomoiskis. Nelāgi V.Putins jutās tādēļ, ka nepiederēja hasīdu sektai Habad-Ļubavič, kas uzņēmusies atjaunot Trešo templi. 

I.Kolomoiskis finansē D.Jaroša "Labējo sektoru un J.Timošenko.

Saites.
Ukraina.