Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kosma Indikopleists

Biogrāfija. Kosma Indikopleists bija ēģiptiešu tirgotājs, dzimis Aleksandrijā. 6.gs. pirmajā pusē daudz ceļojis pa Sarkano jūru, Persijas jūras līci un Indijas okeānu. Šajos jūras braucienos viņš apmeklējis daudzas zemes. Bijis Indijā un Ceilona (ŠriLankā). Malabaras piekrastē, Ceilonā un Sokotras salās Kosma Indikopleists atradis kristiešu draudzes.
Mūža otrajā pusē Kosma Indikopleists kļuva par kristiešu mūku un dzīvoja kāda klosterī Mazāzijā. Šeit viņš uzrakstīja grāmatu „Kristiešu topogrāfija.”

„Kristiešu topogrāfija.” Šajā darbā ir sniegtas dažas precīzas ziņas par tālām austrumu zemēm, pilsētām, kristīgām draudzēm cenām dažādās zemēs. Taču tas viss noslīkst izdomātu brīnumainu nostāstu okeānā. Kosma Indikopleists apgalvo, ka aiz milzīgās Taprobanes salas (Ceilona), kur dzīvo baismīgi vienradži, atrodas Cinistas sala (Ķīna), aiz kuras „cilvēki nedzīvo un kuģi nebrauc,” jo Zeme ir plakana.
Kristīgais mūks Kosma Indikopleists uzrakstīja grāmatu „Kristiešu topogrāfija,” lai noliegtu atzinumu par lodveidīgo Zemi un „pierādītu,” ka „Mozus bija liels kosmogrāfs” un ka Ptolemaja pasaules sistēma ir ķecerīga un Bībelei neatbilstoša. Kosma Indikopleists apgalvo, ka Zeme ir „ķeblītis pie Dieva kājām” un līdzinās iegarenai grīdai istabā, kura pārklāta ar ciešu četrstūrainu debess velvi. Debess balstas uz četriem stabiem, un ir sadalīta divos stāvos. Augšējā stāvā atrodas debesu valstība. Debess ķermeņus griež eņģeļi ap kādu augstu kalnu ziemeļos. Saule ir mazāka par Zemi un atrodas netālu no tās. Ik vakarus saule slēpjas aiz augsta kalna ziemeļos.
Cilvēki dzīvo uz šīs četrstūrainās plakanās grīdas. Oikumēna ir četrstūris, kuras garums divas reizes pārsniedz platumu. Četrstūraino zemi no visām pusēm ietver okeāns ar četriem līčiem - Vidusjūru, Sarkano jūru, Persijas līci un Kaspijas jūru. Šis okeāns atdala cilvēku apdzīvoto sauszemi no austrumu zemes, kur atrodas paradīze.