Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ķīniešu mitoloģijas lidaparāti

Ķīniešu mitoloģijā ir daudz nostāstu par ugunīgiem lidojošiem pūķiem, kas visai labi atbilst seno lidaparātu aprakstam.

Ķīniešu vēsturiskās hronikas piemin lidaparātus. Ķīniešu alķīmiķis Ko Huangs 320.gadā rakstīja, ka daži esot izgatovojuši lidaparātus: viņš apraksta arī rotējošas lāpstiņas priekšā un aizmugurē, kas dzina lidaparatu uz priekšu.
Kadā senā ķīniešu zīmējumā redzami lidojoši rati ar cilvēkiem mākoņu vidū. Lidaparāts attēlots kā četrstūraina kaste ar rotējošām lāpstiņām priekšā un aizmugurē.
Sena ķīniešu hronika vēsta, ka Tjana Å ena valdīšanas sestā gada vasarā:„Ceturtajā mēnesī, zvaigzne, kura bija tik liela kā 1 dou liels mērs ,aizripoja ar pērkonam līdzīgu troksni no ziemeļiem uz dienvidrietumiem, apgaismodams visu Padebešu imperiju." Nenoliedzami, ka šajā seno ķīniešu teksta fragmentā, kuru savā grāmatā "Fakti, Minejumi, Hipotezes." citē krievu vēstures zinātņu kandidats A.Gorbovskis, runa ir par lidaparatu NLO.
III gadsimta ķīniešu rokraksts Povaici vēsta, ka ÄŒikungas zemē kāds uzbūvēja lidojošus ratus un aizlidojis uz Honanu. Tas noticis imperatora Čenga Tanga laikā ap 1760.g.pmē. Imperators pavēlējis lidaparātu salauzt. Interesanti, ka ķīniešu mitoloģija vēsta, ka metāliski spīdoši un uguni spļaujoši pūķi nonesuši senos imperatorus no debesim uz zemes. 

Saites.
Senatnes lidaparāti.
Ķīniešu mitoloģija.
Pūķi.