Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Lī ģimenes noslēpumainās nāves

Pāragrā leģendārās cīņas filmu zvaigznes Brūsa Lī nāve 32 gadu vecumā (arī dēla Brendona Lī) radījusi daudz jautājumu un spekulāciju. Oficiālais iemesls - smadzeņu tūska. Par patiesajiem nāves iemesliem tika minētas gan narkotikas un ķīniešu mafija, gan kāda skaudīga cīņu meistara izdarīts sitiens, kas vēlāk izraisījis nāvi.
Pats Brūss dzīves laikā bija izteicies, ka ir nolādēts un nenodzīvos ilgi, un mīts par to, ka šīs ģimenes vīriešiem uzlikts lāsts, uzvirmoja ar jaunu sparu tad, kad bojā gāja Brūsa dēls Brendons. Tas ir viens no zināmākajiem stāstiem kino vēsturē, kas parasti cilvēkiem liek neticībā raukt pieres un grozīt galvu par likteņa spēlītēm.
Brendons mira 28 gadu vecumā, 20 gadus pēc tēva nāves, filmas "The Crow" ("Krauklis") uzņemšanas laukumā, kad aktieris Maikls Masī šaudīšanās ainas filmēšanā ievainoja aktieri vēderā. Viņš tika nogādāts slimnīcā, bet pēc sešu stundu ilgas operācijas mediķiem Brendonu neizdevās glābt. To, kā pistolē nonākusi īsta lode, tā arī nenoskaidroja.
Masī, kurš raidīja šāvienu, notikušajā netika vainots, bet pats aktieris ar notikušo nespēja samierināties un gadiem ilgi cieta no depresijas un murgiem par notikušo, intervijās atzīstot – tā ir lieta, kam gluži vienkārši nav iespējams tikt pāri.
Filma tika pabeigta ar dubliera un specefektu palīdzību un uz ekrāniem nonāca 1994.gadā, un ir kļuvusi par kulta filmu.

Saites.
Brūss Lī.