Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Manila

Filipīnu galvaspilsēta.

Vēsture. Dibināta 1571.gadā, vecākā pilsētas daļa - Intramure. Koloniālā laika arhitektūra. II Pasaules kara laikā bija okupējuši japāņi un amerikāņi stipri bumboja. Tādēļ bojā gāja lielākā daļa no koloniālajām arhitektūras pērlēm.

Aplūkojamie objekti.
      Intramuros. "Iekš sienām" (spāņu val.). Vecākais Manilas rajons, no kura cēlusies pilsēta. Tajā ir Romas laukums un daudz sabieriskās ēkas. II Pasaules kara laikā amerikāņi nežēlīgi bumboja japāņu ieņemto pilsētu, pēc tam kopā ar filipīniešu partizāņiem to ieņēma ar smago tehniku. Līdz karam rajonam bija 8 vārti, bet pēc japāņu oadzīšanas - vairs tikai 5. 3 sagrautie tā arī netika atjaunoti, tika bojāti vairāk kā puse no mūriem un no ēkām palika vien 5%. Uzreiz pēc kara sākās atjaunošana un lielākai daļai ēku ir vien 60-70 gadu. Tomēr rajons izskatās kā vecs.

      Rizala parks. Lielākais parks visās Filipīnās. 1995.gadā uz vispasaules jaunatnes dienām te satilpa 5 miljoni cilvēku. Japāņu dārzs, ķīniešu dārzs, daudzi skaisti pieminekļi. Te arī vairāki muzeji. Piemineklis Rizalam, piemineklis Lapulapu.

      Vecie nocietinājumu mūri. Forts Santjāgo, tajā jāmaksā par ieeju. Pilsētas mūru celtniecība tika uzsākta 1590.gadā, bet pabeigta tikai 1872.gadā.

      Romas laukums. Pilsētas sirds. Tā malā Manilas katedrāle, kas atjaunota XX gs. 50.gados. Netālu arī ģenerālgubernatora ēka, vairākas citas baznīcas, universitāte, skolas un koledžas.

Saites.
Filipīnas.