Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mēness sala, Titikakas

Koati.
Viena  svētajām salām Titikakas ezerā. 

Šī sala pēc izmēriem ir daudz mazāka par Saules salu. Līdz mūsdienām te ir saglabājušas inku būvju drupas. Salā atrodas "Saules izredzēto māja," kur seno laikos dzīvoja svētās jaunavas - Augstākā inkas harēms.
Ir saglabājusies neliela osta, kurā izkāpa svētceļnieki. Līdzās ostai atradās nelielas ēkas, kur svētceļnieki veica rituālo attīrīšanos. Tāpēc šo vietu sauc par "Attīrīšanās vārtiem."

Tempļi uz salām. Saskaņā ar vispārpieņemtajiem uzskatiem, tempļi uz salām (Saules un Mēness salām u.c.) celti ap 1500.gadu, kad ezers un tā apkārtne kļuva par populāru svētceļojumu vietu. Taču amerikāņu antropologu Čārlza Štaniša un Braiana Boiera atklājumi liek pārvērtēt līdzšinējos uzskatus. Viņi, pētot salu senās drupas, uzgājuši svētnīcas, kuras datējamas ar 500.g.pmē. Tas liecina, ka arī civilizācijas pirms inkiem ezeru un tā apkārtni uzskatīja par svētu vietu.
Stanišs secinājis: „Rituālas ceremonijas uz šīs salas tika veiktas, kad Sokrāts lasīja lekcijas Atēnās, tomēr inki neizgudroja neko jaunu, viņi šo svēto vietu mantoja no saviem priekštečiem.
Pavisam amerikāņu zinātnieki atklājuši 185 arheoloģiskos pieminekļus. Jeņķu pētnieki konstatējuši, ka salas bija apdzīvotas jau 2000.g.pmē.
Drupu kartēšana atklājusi seno svētceļnieku maršrutus, kas veda no ezera krasta uz svētvietām salas vistālākajā galā.

Te esot sastopami NLO līdzīgi attēli.

Saites.
Titikakas ezers.
Mēness salas NLO zīmējumi.