Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Nācijas ideja, simbols

Viduslaiku simbols, ko izmanto ukraiņu nacionālistu militārā vienība "Azova."

Vēsturiskais simbols. Simbols Ukrainā ir labi pazīstams kopš viduslaikiem.
Šī ir monogramma, kas tiek veidota no divu burtu savienojuma "I" un "N" tādā formā, kāda tiem bija laikā, kad tika lietots vecais ukraiņu alfabēts (līdz XVIII gadsimtam). Ukrainas aristokrāti izmantoja šo zīmi kā sava ģerboņa elementu. Tie ir uzskaitīti Alberta Vijuka-Kojaloviča ģerboņu kolekcijā "Herbarz rycerstwa Wielkiego Księstwa Litewskiego."
1650.gadā – šādus ģerboņus izmantoja Oļševsku, Gurkivu, Voinivu-Jaseņicku un Biļikoviču dzimtas. Šīs ģimenes dzīvoja Volīnijas un Kijevas apgabala teritorijā. Ir zināmi arī agrāki šī ģerboņa izmantošanas piemēri - ar ģērboņa simbolu, kas pilnībā atbilst Nācijas Idejas simbolam, bija zemes tiesneša Andrija Biļikoviča zīmogs 1601.gadā.

Simbols kā ukraiņu nacionālistu zīme. Pēc Ukrainas neatkarības atjaunošanas 1991.gadā dažādi ukraiņu nacionālistu un konservatīvie spēki sāka izmantot zīmi "Nācijas ideja" kā neformālu Ukrainas nacionālisma simbolu. Viņu interpretācijā tas nozīmē solījumu būt lojālam pret savu tautu līdz nāvei un pasargāt tos no jebkādiem ienaidniekiem.|
AZOV bataljons sākotnēji izmantoja "Nācijas Ideju" tās klasiskajā zīmējumā. Vēlāk sāka izmantot arī “uzbrūkošās Nācijas ideju.” Tieši “uzbrukums” kļuva par pamatu simbolikai, ko no 2022.gada izmanto “Azova support” fonds un arī azoviešu vienības savos simbolos.

Saites.
"Azovas" pulks.