Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Strukturālas reformas

Izmaiņas valsts ekonomiskajā politikā ar mērķi nodrošināt ilgspējīgu izaugsmi.

Tās ietver uzlabojumus institucionālajā ietvarā un valdības politikā, lai uzlabotu tautsaimniecības produktivitāti, veicinātu konkurenci, vienlaikus aizsargājot perspektīvos sektorus, un stimulējot inovācijas. Tas nozīmē valsts pārvaldes un likumdošanas pārveidi, kas veicinātu labi funkcionējošu un konkurentspējīgu uzņēmējdarbību, efektīvi funkcionējošu un regulētu finanšu tirgu, iedzīvotāju nodarbinātību un izglītības iespējas, ilgspējīgu mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, reģionālo integrāciju, efektīvu sociālo aizsardzību un citu valstiski svarīgu uzdevumu izpildi.

Strukturālās reformas nozīmē pamatfaktoru attīstīšanu visos stratēģiskajos tautsaimniecības sektoros - ražošanā,lauksaimniecībā un pakalpojumu sfērā. Tās nozīmē investicijas jeb ieguldījumus infrastruktūrā un cilvēkkapitālā, arī izglītībā, prasmju attīstībā un veseībā.

Strukturālas reformas nav valsts izdevumu aritmētiska griešana, slimnīcu un skolu likvidēšana, reģionu depopulācija un nodoklu palielināšana atlikušajiem iedzīvotājiem.

Saites.
Ekonomika, ekonomikas zinātne un ekonomisti.