Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Salaspils svētbildes brīnums

Atrašanās vieta. Salaspils pareizticīgo baznīca. Tā maziņā, aiz kuras tiek celta jauna un lielāka.

Apraksts. Tas noticis 2009.gada novembrī Salaspilī. Te Salaspils pareizticīgo baznīcā uz svētbildes ietvara jeb kiota stikla uzradās, iespējams, Dievmātes attēls, kas redzams līdz pat šai dienai.
Priesteris tēvs Boriss Bakumenko (sācis šai baznīcā kalpot 2009.gada augustā) stāsta, ka Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs svētījis baznīcas vajadzībām kopēt ikonu „Visu noskumušo iepriecinātāja” (Всех скорбящих Радость) no Maskavas kanoniskās ikonas. „Taču dievnama darbinieki nolēma veikt citas, Pēterpils ikonas kopiju. Pēterpils ikona bija ar grasīšiem – 200 gadus pēc oriģināla uzgleznošanas viena šīs ikonas kopija tika aizvesta uz Pēterpili. 1888.gadā tur kapelā iespēra zibens, bet iona nesadega, tikai dažas kapeikas iekusa svētbildē.” Abas šīs ikonas pareizticīgie uzskatīja par brīnumdarītājām.
Ikona ar grasīšiem neatbilst Salaspils dievnama nosaukumam, turklāt tika uzgleznota neatbilstoši kanoniskajām prasībām. Kad tēvs Boriss sāka kalpot Salaspilī, metropolīts viņam uzticēja no Jaunjelgavas baznīcas paņemt ikonu bez grasīšiem, restaurēt un apsudrabot.
Tā nu šī renovētā svētbilde karājas Salaspils baznīcā. Tā izrotāta ar dārgakmeņiem, ko sanesusi draudze.
2009.gada novembrī Salaspils baznīcā bija svētki. Ikona ar grasīšiem un galvenā ikona stāvējušas paredzētajās vietās. Pēc dievkalpojuma ar galveno ikonu veica krusta gājienu – kā paredzēts. Pēc tam Bakumenko ierosinājis ikonas samainīt vietām – galveno noliksim tur, kur tai jāstāv, bet to ar grasīšiem izņemsim ārā. Kad ikona bija izņemta, viens no ticīgajiem teicis: „Tēvs, tur uz stikla ir attēls!”
Sākumā tika domāts, ka stiklā ir redzams tās ikonas nospiedums, kas tur atradās, proti, ar grasīšiem. Taču, attīstot filmiņas, ieraudzīja, ka tas ir pavisam citas ikonas attēls. Ar datoru tika likts viens attēls uz otra, bet tie nesakrita. Svarīgākais – nebija nevienas monētas! Tātad dievmāte bija parādījusies tā, kā to bija licis gleznot metropolīts – bez monētām.
Krievijā esot bijuši gadījumi, ka uz stikla parādās Dievmātes nospiedumi, taču no tām pašām ikonām, kas aiz stikla.

Svētbilde tagad aplūkojama atsevišķā skapītī. Tam pāri iekārta ķēdīte ar krustiņu, ko uzkārusi kāda vietējā sieviete, kas še baznīcā piedzīvojusi brīnumainu izdziedināšanos.

Izdziedināšanās ar šo svētbildi. Otrajā dienā pēc Dievmātes brīnumainās parādīšanās atnākusi kāda sieviete. Viņa bija slima, un arsti bija atteikušies viņu ārstēt. Sieviete tāpēc arī neārstējās, nedzēra zāles, ja jau stāvoklis bija bezcerīgs. Baznīcā viņa palūdzās un pēc šīs reizes izveseļojās.  

Saites.
Svētbilžu brīnumi.
Krievu pareizticīgā baznīca.
Reliģiskās izdziedināšanās.