Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Trīspusējā komisija

Bilderberas kluba radīta organizācija.

Kolumbijas universitātes Krievijas Izpētes departamenta vadītājs 1970.gadā pieņēma Trīspusejās komisijas izveidošanas plānu. Viņš bija pārliecināts, ka sadarbības prasības starp Āzijas, Eiropas un Ziemeļamerikas valstīm pastāvīgi pieaug, globālās ekonomikas un komunikācijas pasaulē būs vajadzīga arī kopēja Zemes valdība.

Pirmo reizi ar Trīspusējās komisijas izveidi Z.Bžezinskis nāca klajā "Bilderbergas" grupas tiksanās reizē Beļģijā 1972.gada pavasarī.
Tiksanās, kurā vajadzēja organizēt komisiju, notika 1972.gada jūlijā (Deivida?) Rokfellera īpašumā netālu no Taritaunas, Ņujorkā. Komisija oficiāli tika nodibināta 1973.gada 1.jūlijā un Deivids Rokfellers kļuva par tās priekšsēdētāju. Bžezinskis tika ievēlēts par Ziemeļamerikas direktoru-dibinātāju.

Saskanīgi ar savu nosaukumu, Trīspusējai komisijai ir trīs štāba mītnes - ņujorkā, parīzē un Tokijā. Tovada izpildkomiteja 35 cilvēu sastāvā. Sanāksmes notiek aptuveni reizi 9 mēnešos.

Komisijas darbu finansē Brāļu Rofelleru fonds, Forda fonds (Ford Fondation) un kompānijas Time Warner, Exxon, General Motors, Wells Fargo, Texas Instruments.

Trīspusējā komisija uzskata, ka politika, kurā ir pārāk daudz demokrātijas, var būt bīstama. Komisijas dokumentā, kas 1975.gadā publicēts ar nosaukumu "Demokrātijas krīze," teikts, ka demokrātija vislabāk darbojas "mērenā variantā." Viens no šī dokumenta autoriem - Hārvardas profesors Semjuēls P.Hantingtons vēlāk kļuva par prezidenta Džimija Kārtera Valsts drošības padomes plānošanas koordinatoru, un šajā amatā palīdzējaizveidot Federālo aģentūru ērkārtas situācijām (civilo grupu, kam ir tiesības pārņemt valsts vadību ārkārtas gadījumos).

Trīspusējo komisiju sauc par vareno cilvēku kliķi, kura ar starptautisko korporāciju palīdzību grib pārvaldīt pasauli. Berijs Goldvoters, kurš 1964.gada prezidenta vēlēšanās zaudēja Lindonam Džonsonam: "Patiesībā Trīspusējā komisija vēlas izveidot vispasaules ekonomisko spēku, kas būtu varenāks par jebkuras savienībā esošas valsts valdību.Kā šīs sistēmas radītāji un lideri viņi pārvaldīs pasauli."

Starp Trīspusējās komisijas locekļiem ir Alans Grīnspens,kurš kopš Ronalda Reigana administrācijas laikiem ir Federālās rezervju sistēmas priekšsēdētājs.