Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Virgin Orbit, uzņēmums

Britu miljardiera Ričarda Brensona 2012.gadā dibināts uzņēmums, ar mērķi piedāvāt ātru un ērtu pakalpojumu mazu satelītu nogādei orbītā.

Vēsture. Jau 2004.gadā nodibināja kosmosa uzņēmumu Virgin Galactic. Tā pēc 2 desmitgažu darba izveidojusi lidaparātu Unity.
2021.gada 18.janvārī uzņēmumam izdevies ar otro mēģinājumu pirmo reizi palaist kosmosā raķeti ar satelītiem no lidmašīnas - tās spārna. lidmašīna pacēlās no Mohaves  gaisa un kosmosa ostas 17.janvārī un palaida raķeti virs Klusā okeāna. 21 m garā raķeta LauncherOne tika piestiprināta zem spārna lidmašīnai Boeing 747, kas tikusi īpaši pārveidota šim mērķim un nodēvēta par Cosmic Girl. Kad lidmašīna sasniedza nepieciešamo augstumu, raķete tika palaista.  Iedarbojās raķetes dzinējs, kas nogādāja to orbītā ap Zemi. Šādam raķetes palaišanas veidsm nav nepieciešama kosmiskā lidaparātu palaišanas platforma.
Ar izstrādāto lidaparātu Unity, kuru nogādās lielā augstumā ar nesējlidmašīnu, to atvienos no idmašīnas, tiks iedarbināti tā dzinēji un ar ātrumu, kas 3 reizes lielāks par skaņas ātrumu, nogādās Unity 90 km augstumā. Tus uz borta esošie pasažieri varēs izbaudīt bazsvara stāvokli vairākas minūtes un pa iluminatoru novērot Zemes lodi. Pēc tam aparāts nolaidīsies uz Zemes, nosēžoties uz skrejceļa. Pirmajā lidojumā piedalīsies Brensons u.c. To izdarīja 2021.gada 11.jūlijā.
Pašlaik iesniegusi ziņojumu par bankrotu.