Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Vestfordas bruņinieks

Eiropiešu bruņinieka tipa attēls, kas iegravēts klintī Masačūsetsā.

Atrašanās vieta. ASV, Masačūsetsas pavalstī, netālu no Bostonas pie Vestfordas pilsētiņas.

Apraksts. Ilgu laiku Vestfordas iedzīvotāji akmeni uzskatīja par indiāņu roku darbu, un nepievērsa tam uzmanību. Gravējums pirmo reizi pieminēts presē 1873.gadā - Gazetteer of Massachusetts to apraksta kā "Tajā redzama seja un raupja figūra, domājams, kāda indiāņu meistara radīta." 
1940.gadā zīmējumu ieraudzīja kāds vīrs vārdā Viljams B.Gudvins, kurš izpētīja to rūpīgāk, it īpaši vairāk cietušās vietas, un izteica pieņēmumu, ka zobens un ctas detaļas varētu būt eiropeiskas izcelsmes.
Vēlāk Konektikutas Arheoloģijas biedrības prezidents Frenks Glinns zobena attēlu nosūtīja uz Kembridžas universitātes Arheoloģijas un etnoloģijas muzeju tā vadītājam profesoram T.K.Līsbridžam. Glinns uzskatīja, ka tas varētu būt vikingu ierocis, taču Līsbridžs atzina, ka tieši šāda tipa zobeni bijuši izplatīti XIV gs. un tas esot seno skotu platais zobens. Zobena īpašnieks, iespējams, gājis bojā, jo zobens attēlots pārlauzts. Uz viņa vairoga attēlots Gannu ģērbonis, kas norāda uz piederību Gannu klanam, kuram bija radnieciskas saites ar Sinklēru dzimtu. Bruņinieks tur templiešiem raksturīgu zobenu.

Saites.
Skoti Amerikā.
Masačūsetsas pavalsts.