Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ādama Safīra grāmata

Leģenda. Eņģelis Rafaēls „Visaugstākā” uzdevumā atnesa Ādamam pēc tā padzīšanas no paradīzes grāmatu, kuras teksts bijis iegravēts „safīra akmenī.” Eņģelis Rafaels darīja zināmu Ādamam, ka viņš ar šās grāmatas palīdzību varot sevi izglītot. Ādams saprata cik vērtīga ir šī grāmata. Tāpēc pēc lasīšanas viņš vienmēr to paslēpa klinšu alā.

Safīra grāmatas saturs. No grāmatas Ādams uzzināja „visu par saviem locekļiem un asinsvadiem un arī visu, kas notiek viņa ķermeņa iekšienē, par tā mērķi un cēloņiem.” Iemācījās saprast planētu gaitu ”...izpētīt Mēness ceļu, tāpat, ka Alderbarana, Oriona un Sīriusa ceļus. Viņš zināja nosaukt katras atsevišķas debesis un zināja to īpašības... Ādams labi izprata pērkona lomu, zibeņu mehānismu, un zināja pateikt, kas noticis mēnesi pēc mēneša.”

Ādama safīra grāmatas īpašnieki. Ādams šo grāmatu atstājis mantojumā savām dēlam Setam, kurš to nodevis tālāk mantojumā Ēnoham. Pēc senajām jūdu teiksmām Ēnoha grāmata esot bijusi daļa no Ādama Safīra grāmatas. Safīra grāmatu lietojis Ābrams, kurš pēc kabalistiskās tradīcijas bija pirmais cilvēks, kas nodarbojies ar golemu konstruēšanu. Safīra grāmata zinības smēlās arī Mozus un Ārons. Izraēlas ķēniņš Zālamans (965.-926.g.pmē.) savu neizmērojamo gudrību esot ieguvis no Ādama safīra grāmatas.

Saites:
Ādams.