Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Golems. Daudzkārtņi

Nē, tie nav Bitnera Balzāms „divi vienā,” ne arī Berluskoni izsistie divi zobi – tie ir katrs par sevi. Pieteiktais temats ir DAUDZKĀRTŅI.

Tie nav arī „Platona ķermeņi,” ne kādas citas matemātiskas figūras, kā varētu domāt. Daudzkārtņi ir vairākas personības, kas apdzīvo vienu ķermeni – kaut ko līdzīgu komunālajam dzīvoklim. Ja tu savā ķermenī esi viens pats, tu esi vienkārtnis.
Par daudzkārtni parasti nepiedzimst, par daudzkārtni kļūst, visbiežāk ap 30 gadiem. Daudzkārtņi tā ir skaidrojuši: ”Bija tāda sajūta, ka steidzami jāmeklē palīdzība, citādi var vairs neatgūties.” Atgūties no kā?

Visiem viņiem ir bijusi smaga bērnības psiholoģiskā trauma. Sadalot personību, to varbūt vieglāk ir panest?

Divkārtnis ikdienā izskatās tā: Pēterim acs tuvumā iedzeļ lapsene. Acs ciet, Pēteris iet pie ārsta. Kamēr aiziet, Pēteris kļuvis par Jāni – „tev nekas nekait” - ārsts aizsūta Jāni mājās. Mājās varu atkal ir pārņēmis Pēteris, acs ciet, Pēterim jāiet pie ārsta.

Daudzkārtņu var arī būt vairāk, kā divi: astoņkārtņi, septiņpadsmitkārtņi un pat simtkārtņi. Nav brīnums, ka pats daudzkārtnis izskatās apjucis. Arī vienkārtņi daudzkārtņus nesaprot un demokrātiski cenšas iespundēt psihenē.

„Saliktās personalitātes traucējumu (Multiple Personatiy Disorder, MPD) gadījumā sastopamies ar pakārtotajām personalitātēm piemītošiem atšķirīgiem smadzeņu viļņu rakstiem. Katrai personalitātei ir savs vārds, vecums, atmiņas un spējas. Bieži vien katrai ir arī savs rokraksts, atšķirīgs dzimums, kultūras un rasu pamatfons, mākslinieciskie talanti, svešvalodas un savs inteliģences koeficients. Vēl vairāk pieminēšanas vērtas ir tās bioloģiskās pārmaiņas, kas notiek šajā saliktajā ķermenī, kad notiek kāda personalitāšu pārbīde. Bieži vien medicīniskais stāvoklis, kas bija raksturīgs vienai personībai, pēkšņi mistiski pazudīs, ja varu pārņems cita personība. Doktors Benets Brauns no Internacionālās Salikto personalitāšu pētījumu biederības Čikāgā ir dokumentējis gadījumu, kurā visas pacienta pakārtotās personalitātes, izņemot vienu, bija alerģiskas pret apelsīnu sulu. Ja šis vīrietis dzēra sulu laikā, kad ķermeni kontrolēja kāda no alerģiskajām personalitātēm, viņam radās briesmīgi izsitumi. Taču, ja viņš pārslēdzās uz savu nealerģisko personalitāti, izsitumi tūlīt sāka izgaist.” (Maikls Talbots „ Hologrāfiskais Visums.”)

Pievērsu uzmanību tam „kultūras un rasu pamatfonam.” Arī agrāk par to biju lasījis: daudzkārtnis pēkšņi zin tādu kultūru nianses, par kurām dzīves laikā nav nemaz dzirdējis.
„Ja MDP gadījumā indivīda psihe ir sava veida daudkārtēju attēlu hologramma, tad ķermenis arī ir viena no tādām, kas var pārslēgties no viena bioloģiskā stāvokļa uz citu.” (Talbots). Hologrammas tiek ieslēgtas un izslēgtas, mums atliek vien brīnīties. Tehniskajā hologrāfijā tieši tā notiek: muzejā tukšas vitrīnas, zagļiem par skrobi. Apgaismojot tās - pilnas ar „dārglietām.”

Patiesi, daudzkārtņiem esot dažādas encefalogrammas.

Asins ainas modelis, sirdspukstu ritmi, muskuļu tonuss, stāja, slimības un pat alerģijas mainās turp atpakaļ. Tas nav vienkārši - alerģiska reakcija ir sarežģīts daudzšķautņu process, kas sevī ietver antivielu iedarbību, histamīna rašanos, imūnšūnu aktivizēšanos un ķīmiskās reakcijas, kas saražo antigēnus. Tikpat sarežģīta ir slimību radīšana un izzušana. Bērna personalitātei pārņemot pieaugušā ķermeni, tas saindējas ar tām zāļu devām, kuras lietojis pieaugušais (pārdozēšana). Nomainot personalitātes, var izvairīties no jebkādām alkohola pēdām asinīs vai arī ieslēgt un atslēgt diabētu.

„Tieši tā, kā holgrammas attēls var uzglabāt un projecēt dučiem veselu ainu, iespējams, arī smadzeņu hologramma var glabāt un izraisīt veselu daudzkārtīgu personalitāšu kopumu. Varbūt tas, ko mēs saucam par „sevi” arī ir hologramma?” (Talbots)

Daudzkārtnis – tas ir grūti. Vai tas var būt arī patīkami?
Daudzkārtnis ilgāk dzīvo.
Daudzkārtnis vairāk var padarīt – kamēr viens strādā, otrs atpūšas.
Viņš trenē abas rokas, jo no labroča var pārvērsties kreilī.
Neredzīgais kļūst redzīgs, un dumais kļūst gudrs.

Vai, mainoties personībām, mainās arī akupunktūras meridiāni un roku papillārās līnijas, nav zināms. Var mainīties acu varavīksnenes krāsa.
Nomainot personības, ir iespējams atbrīvoties no alkohola pēdām asinīs? Kurš gan no mums kaut reizi mūžā nav sapņojis izjokot ceļu polcistu? Varbūt vienīgi kājāmgājējs un mūžība.

Pirmo reizi publicēts 20.12.2009 Aliens.lv iepriekšējā versijā.