Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Indiāņu lāsts

Tā saucamais "Indiāņu lāsts" ir mistisks lāsts, kas esot indiāņu uzlikts amerikāņu Galvenajiem Baltajiem dēļ netaisnās izturēšanās pret Jaunās pasaules pamatiedzīvotājiem.

Indiāņu līgums ar amerikāņiem. Gubernators Harisons (vēlākais ASV 9.prezidents) piedraudējis visus indiāņus iznīcināt, ja tie neparakstīs viņiem neizdevīgu līgumu par zemes atdošanu.
1911.gada kaujā pie Tepikānas indiāņi tika sakauti. Indiāņu vadonis Tekumzē tika nāvējoši ievainots. Viņš tad arī esot nolādējis amerikāņus, īpaši jau Harisonu.

Lāsta butība. Amerikāņi mēļo, ka iespējas mirt nedabīgā nāvē palielinās visiem tiem prezidentiem, kas stājušies amatā gadā, kas beidzas ar nulli un dalās ar 20. Visiem traģēdijas atgadījās dažas nedēļas pēc inaugurācijas ceremonijas.
Ir doma, ka šis ASV prezidentu risks radies ģenerāļa Viljama Henrija Harisona laikā, kad amerikāņi rupji lauza vienošanās ar Amerikas pamatiedzīvotājiem – indiāņiem un uzbruka tiem. Kāds indiāņu vadonis (laikam Tekumzē) vērsās pie burvja pēc palīdzības. Tas atbildēja, ka Harisons stāsies galvenā balto vadoņa amatā, bet drīz mirs. Turklāt tāds liktenis sagaidīs katru Galveno Balto ar 20 gadu starpību. Tā arī uzskata, ka „prezidenta lāsts” ir sācies ar šo prezidentu.

Lūk, neliels sarakstiņš:
    Džeimss Monro (inaugurēts 1820.gadā) – nodzīvoja visu savu laiku un nomira tikai vairākus gadus pēc prezidentūras beigām. Viņš arī nebūtu pakļaujams iespējamā "lāsta" darbībai, jo Galvenā Baltā amatā atradās pirms V.Harisona - "lāsta" vaininieka.
    Viljams Harisons (inaugurēts 1840.gadā) - nomira no iesnām, būdams prezidenta amatā tikai mēnesi. Viņš arī galvenais "lāsta" vaininieks.
    Ābrams Linkolns (inaugurēts 1860.gadā) – nošauts atentātā.
    Viljams Makkinlijs (inaugurēts 1900.gadā – otro reizi) – nošauts ar revolveri.
    Teodors Rūzvelts (inaugurēts – otro reizi) -
    Ronalds Reigans (inaugurēts 1980.gadā) – sašauts atentātā 1981.gada 30.martā.

Līdz ar Ronalda Reigana izdzīvošanu atentātā amerikāņiem radās cerība, ka lāsts vairs nav tik spēcīgs un varbūt ir pat mitējies.

Daži norāda uz prezidentu ķibeles astronomisko raksturu, kad ik pēc 20 gadiem satiekas Saturns ar Jupiteru. Pēdējo 8 šo satikšanos laikā (iznemot vienu - Džeimsu Monro) ir beidzies arī ASV prezidentu dzīves gājums.

Saites.
ASV prezidenti (1789.-patlaban).
ASV vēsture.