Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Klīniskā nāve

Periods no dzīvībai svarīgo funkciju izbeigšanās līdz olbaltumvielu struktūru sairšanai, kas ilgst 5-8 minūtes.

Redzējumi, kas izraisījušies pacientiem atrododties klīniskajā nāvē ir neparasti un tipiski. Šajā periodā, lietojot noteiktas metodes, ir iespējama organisma atdzīvināšana.

Procesa apraksts. Šodien jau pierakstīts milzīgs daudzums tādu liecību. Pa lielai daļai šie stāsti atšķiras tikai sīkumos.
Klīniski mirušie cilvēki bieži vien paši sevi redz no malas vai augšas miršanas vietā, pārsvarā slimnīcas palātā vai negadīuma vietā. Viņi apzinas, ka mirst, un jūt kā atstāj savu fizisko ķermeni. Visai bieži viņi vēro kā glābēji vai ārsti drudžaini darbojas ap viņu ķermeņiem. Tad tos iesūc tumšs tunelis un virza uz gaismas punktu.
Sasnieguši gaismu, viņi attopas brīnumskaistā ainavā un sajūt visaptverošu mieru. Agrāk mirušie draugi un radi stāv aiz sava veida vaļņa un vai nu sauc mirušo pie sevis, vai arī liek tam atgriezties.
Beigās „mirušais” atkal tiek iegremdēts piķa melnā tumsā un tiek stādīts priekšā „brīnumainas Gaismas kolonnai, kas liek viņus pārņemt prieka sajūtai” (tanatologa Džeimsa Greivsa izteikums). Pēc stāstītā, Gaismas kolonna neļauj sevi atpazīt, taču viņi paši savā priekšā pēkšņi redz visu savu dzīvi. Būtne viņiem jautāja: „Ko tu esi izdarījis ar dzīvi, ko tev devu?”
Šī laikam ir pēdējā stadija pirms atgriešanās. Gaisma piepildījusi viņus ar pašu jaukāko svētlaimes izjūtu. Sasniedzot nākamās pakāpes, viņi vairs neatgriežas.
Tomēr var būt arī nepatīkamas sajūtas. Pētnieki izdibinājuši, kla daži cilvēki iziet caur gaismas tuneli un tad attopas pelēkā miglā, kas pilda viņus ar dusmām un depresiju. Viņiem kopā ar citiem cilvēkiem atkal un atkal jāpārdzīvo sava veida izmisuma loks.

Kritika. Daudzi pētnieki šo redzējumu realitāti noraida. Viņi uzskata, ka tie radušies smadzeņu hipoksijas dēļ vai arī medikamentu iedarbes rezultātā.

Raksti.
Nāvei tuvo stāvokļu pieredzējumi tiek skaidroti ar ļoti spēcīgu smadzeņu viļņu uzplaiksnījumu.
Pētījums: nāvei tuvajā stāvoklī pieredzētās vīzijas ir spilgtākas nekā reālās dzīves atmiņas.
Golems. PARĪZE jā PARADĪZE.

Saites.
Nāve.
Dzīve pēc nāves.
Spiritisms.