Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Latvijas NLO

Nekad iepriekš nav gadījies lasīt presē visaptverošu NLO novērojumu izklāstu Latvijā. Tad nu Mazais Zaļais pieticīgā veidā mēģinās šai esejā savākt vienkopus šos novērojumus.

NLO Latvijā sirmā senatnē. Nav zināms, kad Latvijā ticis novērots pirmais NLO, bet droši vien, tas noticis jau sirmā senatnē tāpat kā citās zemēs, neba nu mēs būtu kāds izņēmums!
Iespējams, par NLO un Atnācējiem var uzskatīt tautasdziesmās minētās "vara laivas" un "vara vīrus."
Visai nenopietnā esejā Latviešu folklora par citplanētiešiem šis jautājums ir mazliet aplūkots.
Latviešu pasakās pausta interesanta detaļa, ka pēc velna klātbūtnes nosmirdējis pēc sēra. Tas labi sasaucas ar mūslaiku liecībām par Atnācējiem, kurās arī ziņots par dažādām pavadošajām smakām, piemēram gadījums ar "Vardžinjas velniem" Brazīlijā.

NLO viduslaiku Latvijā. Nu nekā konkrēta mums nav, bet citpasauļu iemītnieki pēdas mūsu folklorā atstājuši kā sumpurņi, veļi, rūķīši un velni. Īpaši interesanta ir detaļa par sēra smaku, kas pavada velnu un citu nešķīsteņu parādīšanos. Interesanti, ka tādu smaku atzīmē arī 3.pakāpes kontaktu vietās.

NLO ulmaņlaikos. Nu nekas mums nav zināms par NLO tai vēstures periodā! Kāŗļa Ulmaņa 15.maija apvērsumā citplanētiešu aspekts ir pilnīgi neskaidrs!

Haralds no Sarkandaugavas (komentārs no "Delfi")
05.01.2013 15:15
1941. gada jūlija sākumā, Valmierā, virs "Karātavu kalniņa" pie apmākušām debesīm bija redzams lidmašīnai līdzīgs nekustīgs priekšmets. Māte sacīja, ka ir taču karš.
1942. vai 1943.gada vasarā virs Arkādijas parka skaidrā dienas laikā, apmēram dienvidrietumu virzienā debesīs bija redzami divi spoži punkti: viens apmēram viena santīma lielumā, otrs mazliet mazāks. No lielākā reizēm izstaroja spilgti zibšņi. Cilvēki nebrīnījās jo bija kara laiks. Es to atceros, jo man laba redzes atmiņa. Vēl tagad šīs epizodes man ir acīs. Esmu dzimis 1934.g.

Padlatvijā. Kopumā citplanētu saprāta tēma bija visai ieredzēta PSRS populārzinātniskajā periodikā un literatūrā. Šādas tēmas retumis tika aplūkotas arī vienīgajā Latvijas PSR populārzinātniskajā žurnālā "Zinātne un tehnika." Tomēr tas tika apcerēts visai hipotētiskā veidā, un, cilvēkam, kas ņēmās klāstīt, ka redzējis "šķīvi" un dzēris kafiju kopā ar "mazajiem zaļajiem," labākajā gadījumā ieteica izgulēt dzērumu, bet sliktākajā - varēja iespundēt un sašpricēt "krēzenē" (ja kāds vēl nezin', tad tā atrodas Tvaika ielā Sarkandaugavā)
Tomēr, neraugoties un līdzpilsoņu pirkstu grozīšanu pie deniņiem, tādi novērojumi tomēr bija.

"Rīgas trijstūris" 1968.gadā. Patlaban Mazajam Zaļajam zināmais pirmais dokumentētais NLO novērošanas gadījums Latvijā. Trijstūra veida NLO uz melnbaltās filmas nejauši uzņēma krievu militārajā lidlaukā pie Rīgas - Skultes lidlaukā. 25.augustā uz šejieni uzaicināts civilais filmētājs Viktors (vai Zigurds?) Gudiņš. Propagandas nolūkos bija jāfilmē plānveida iznīcinātāja pacelšanās un lidojums. Filmēšana jau tuvojusies beigām, kad piepeši debesīs parādījās neparasts gaismojošs objekts trijstūra formā:
www.youtube.com/watch?v=fvN4OFSqp0M
Filmēšanas laikā trijstūra NLO iekšienē notika kaut kāda kustība. Militāristi sacepās un grasījās sūtīt lidmašīnas dīvainā objekta pārtveršanai, taču to izdarīt nepaspēja, jo objekts visai asi pazuda. Bet apmēram pēdējie 10 m jeb 20 sekundes Gudiņa kamerā filmēja NLO.
Apmulsušie filmētāji par notikušo ziņoja Tur Kur Nākas... Filma tika attiecīgi paņemta un noslepenota Tā Kā Nākas... To atkal izvilka no arhīva tikai pēc ceturtdaļgadsimta Gorbačova perestroikas laikā. Tad kinolenti izpētīja zinātnieku grupa PSRS ZA korespondētājlocekļa Vsevoloda Troicka vadībā. Izpētes laikā tika secināts, ka tas ir nezināmas izcelsmes lidojošs objekts. Tā malas garums ir lielāks par 30 m, bet karājas tas 20 km augstumā.
Jāpiezīmē, ka NLO nekur neaizlidoja, bet gan vienkārši izgaisa.
Skeptiķi norāda, ka tieši tāds varētu izskatīties arī hēlija balons, kādus lieto laika apstākļu mērījumiem. Savukārt kustīgo objekta iekšieni varot skaidrot ar nelielu skābekļa balonu tā apakšējā daļā, kas dažkārt tiekot ievietots balastam.
Cita versija gan saka, ka Gudiņš nesis nofilmēto materiālu attīstīšsanai uz Rīgas Kinostudiju, kur pēdējos 10 m nogriezuši nost, lai tas netiktu VDK. Drīzumā kinostudijā ieradušies čekisti un partijas CK pārstāvji. Tieši 1968.gadā krievkomunisti realizēja operāciju režīma aizstāvēšanai Čehoslovākijā - "Donava." Tādēļ ļoti vērīgi izturējās pret jebkādiem objektiem, kas parādījās debesīs virs PSRS iekarotajām teritorijām. Tomēr šī lente tā arī esot palikusi Rīgas Kinostudijas arhīvā. Pēc vairākām desmitgadēm viņu esot izanalizējuši jau ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību, piemēram, izmantojot 3D redaktori, ar kuriem var modelēt objektu telpiskus attēlus, atainot saules apspīdumu dotajā brīdī u.c. 
Šāda pārbaude noliedza izplatītāko skeptiķu versiju par gaisa balonu - tā saukto "Brīvības balonu." Šādus no caurspīdīga polietilēna veidotus balonus 2 x 1,5 m izmēros propagandas cīņas nolūkos esot iesūtījuši Rietumi, to apakšā bijušas piestiprinātas skrejlapiņas ar uzsaukumiem. Debesīs tāds balons patiesi varējis izskatīties kā trijstūris. Detalizēta filmas pārbaude ar datortehnoloģijām noraidīja "Brīvības balona" versiju.

Trijstūra formas NLO virs Rīgas 1968.gada 25.augustā.
www.dailymotion.com/video/xfab9o_nlo-virs-latvijas-1968-gada-25-augu_tech

Tomēr jaunākajos padomju okupācijas laikos (laikam jau sākot ar 70.gadiem) kā sabiedriskās aktivitātes notika arī vietējo ufologu interešu kluba organizēšanās. Mūsu lasītājs Ēriks atceras, ka toreiz viņi vākušies uz sapulcēm tur, kur tagad atrodas "Rīgas ūdens" - pretī tagadējai Ārlietu ministrijai, pie K.Ulmaņa pieminekļa. Apakšā pagrabā tad nu sprieduši un klausījušies lekcijas. Atmiņā palikusi kāda melnbalta fotogrāfija, kurā bijis labi redzams lodveida/ovāls objekts lidojam virs meža Latvijā.
Ja kāds tolaik ņēmis dalību šādās aktivitātēs, tad mīļi tiek aicināts dalīties atmiņās ar Mazo Zaļo.

"Ar NLO visa mūžā man bijusi tikai viena tikšanās. Ap 1970.gadu reiz vēla rudens vakarā, braucot ar motociklu no Vecpiebalgas, biju uz brīdi piestajis ceļa malā, kalna galā. Te uzreiz redzu lielu, oranžu, pilnīgi apaļu bumbu, kas klusi un lēni slīd uz Jaunpiebalgas pusi. Sāku skriet, lai redzētu, kur tā paliek, bet priekšā bija lieli vītoli, un tā redzēju tikai no kokiem brīvajos posmos to lidojam. Objekts lidoja krietni augstu virs mežā galotnēm, un bumba bija pamatīga."
Uldis Dravants, Pluģos (ņemts no Ojāra Mita grāmatas "Mistiska pasaule").

1983.gada 3.augustā pie tolaik dikti spicā Jūrmalas restorāna "Jūras pērle," to vēroja dziedātāja Laima Vaikule un krievu mūziķis Nikolajs Ševčenko (tagad dzīvo Honolulu, Havaju salās).
Laima Vaikule: "Es toreiz uzstājos Jūrmalā "Jūras pērlē." Reiz vakarā kopā ar dejotājiem un mūziķiem debesīs virs jūras novērojām NLO. Tas burtiski katru sekundi mainīja savu atrašanās vietu, te bija lejā, te augšā, pa labi vai kreisi un zigzagveidā joņoja pa debesīm. Daudzi cilvēki pludmalē vēroja šo skatu. Viens mūziķis to nofotografēja un pēc tam uzņēmumu piedāvāja avīžu un žurnalu redakcijām, bet neviens viņam neticēja un neņēma pretī. Kāds žurnālists ieteica to aizsūtīt uz Vāciju, un drīz no turienes atnāca aicinājums braukt uz prestižu ufologu kongresu, kur neviens nešaubījās par šī uzņēmuma īstumu."
N.Ševčenko to apraksta tā: "Amazing UFO formation appeared over Riga`s Bay in Bulduru, Jurmala. On August 3, 1983 at 11:00 PM I was skate boarding on the open terrace of the Juras Perle Bar when suddenly I noticed a bright light in the night clear sky. It was a formation of white bright balls of light. They formed an upside down pyramid. It was hovering silently over the Bay for full 55 minutes! After watching it for a few minutes, i got down to the bar and called all the entertainers of Laima Vaikule`s Show Group and all the bar guests to come up and see what I saw. Leading the crowd upstairs, I was afraid that by the time we get there, the formation will be gone. But ....Wow! Here they are! In the beginning everyone, who looked at that "thing" got motionless and silent.....cause you can see that "unearthly show" in the sky performed by 52 balls of light, only once in your whole life, and only if you are lucky enough. That formation were seen by tens of thousands of people that night on the 35 miles long Jurmala Beach. People have seen it even from 25 miles away city of Riga. DO YOU KNOW WHAT HAPPENED DURING THOSE FANTASTIC 55 MINUTES? Go to Nick`s website for full story at: www.nicklido.com and chose UFO SIGHTINGS."
Viņa atveidoto notikuma datorgrafiku var aplūkot jūtūbē: www.youtube.com/watch?v=Xbnh_Wgar6k

NLO pēc neatkarības atjaunošanas. Arī Latvijā NLO līdz politiskajam atkusnim XX gs. 80.gadu beigās bija gandrīz vai aizliegta tēma, taču vēlāk, līdz ar Latvijas neatkarības atgūšanu, tā tika atspoguļota pat oficiālajos masu medijos, kas bija kļuvuši kāri uz sensācijām.

1988.gads.
"Ap 1988.gadu mūsu skolai bija draudzības vakars ar Herfordas ģimnāziju (Vācija). Mājup braucot no svinībām, kuras notika Ulbrokā, pēkšņi mūsu autobusam pretī pamanījām neparastu ovālu priekšmetu. bija jau vēls vakars, un mūsu uzmanību piesaistīja daudzie gaismas staru kūļi, kas izgaismoja ceļu. Apturējām autobusu, lai labāk apskatītu objektu, kas karājās gaisā un nekustējās. Spriedām, ka tas nav ne helikopters, ne lidmašīna, jo nedzirdējām raksturīgo troksni. Vācieši paguva to nofotografēt, kad tas lēni izgaisa tumšos mākoņos. Turklāt pavisam klusi."
Andris T., Rīgā (ņemts no O.Mita grāmatas "Mistiskā pasaule").

1990.gadā rīdzinieku tūristu grupa 7 km no Limbažiem telšu apmetnes vietā sajuta neprastu enerģētisku iedarbību un veica vairākus fotouzņēmumus. Dažās no tām tapa redzami tā saucamie šongi. Visos šais plazmoīdos redzami arī tumši punkti, kas mazliet novirzīti no šonga centra.
Izstāde viesnīcā "Latvija." 1990.gadā 14.-23.septembrī viesnīcas izstāžu zālē notika citplanētiešu attēlu izstāde, ko sarīkoja Starptautiskā ufologu asociācija, Saimnieciska aprēķina jaunatnes centrs "Gamma" un firma "ASSA."
Izstādes nagla bija septiņi humanoīdu portreti, ko darinājis mākslinieks V.Koroļovs, cilvēks ar apbrīnojamu likteni. 52 gadu vecumā viņš pārcietis smagu slimību un palicis dzīvs tikai tāpēc, ka saticies ar pelēku lielgalvainu humanoīdu (kura portrets ir izstādē). Kontakts noticis naktī un bija telepātisks. V.Koroļovs saņēmis informāciju: mēs tevi izglābsim, bet tu mūs parādīsi tādus, kādus mūs redzi. Pirms tam V.Koroļovs nekad nebija nodarbojies ar glezniecību, bet pēkšņi viņam radās gleznotāja talants. Interesanti, ka humanoīdu portreti bijuši bioloģiski aktīvi. Apmeklētājam pietiek tiem tuvināt plaukstu 5—7 centimetru attālumā, lai justu no tiem plūstošo enerģiju, kam ir dziedniecisks efekts.
Viens no izstādes organizatoriem Pāvels Pozdņīkovs paziņoja, ka Rīgas ufologi uzaicināti pastrādāt par gidiem (apmeklētājiem rodas loti daudz jautājumu), nolasīt lekcijas, dalīties informācijā. Tomēr īpašu atsaucību šis priekšlikums nav radis. Nav dzirdams arī par slaveno Rīgas kontaktieru aktīvu sadarbību ar ekspozīcijas rīkotājiem. Kā redzam, kontaktu ar ārpuszemes civilizāciju dažkārt ir vienkāršāk nodibināt nekā ar Kijevas ufologiem (saprāta brāļiem!).
Pēc tam izstāde devās uz Vāciju. 

1991.gads.
Augustā. "Tajā dienā atbrauca pētnieki no Rīgas un uzcēla teltis pie upītes. Muhartovs, bijušais avīzes M-trijstūris redaktors, ienāca mūsmājās un brīdināja, ka šovakar būs redzams šķīvītis. Tas bija 1991.gada augustā. Vakarā debesis bija skaidras, bet ap 23:00 sāka nākt tumši mākoņi. Tajā brīdī parādījās nezināms objekts, kas lēni virzījās lielā augstumā. Pats NLO bija spoži zilganā krāsā ar sarkanīgi rozīgām malām, atgādinādams grāmatu. Starp mākoņiem objektu redzējām apmēram vienu minūti. Ekspedīcijas dalībnieki objektu filmēja, bet, kā vēlāk atklājās, filmā nekas neesot bijis redzams."
Edmunds Ozoliņš (ņemts no O.Mita grāmatas "Mistiskā pasaule").

Salacgrīvas gadījums. 1991.gada Latvijas TV 1.programmas raidījumā Labvakar pārraidīja sižetu, kurā Salacgrīvas skolēni stāstīja par pļaviņā nolaidušos NLO. Liecinieki: 4 zēni un meitene, visi 7 un 8 gadu veci. Lūk, ko šie stāstīja:
- Viņi nosēdās, lūk, tur, - viens no zēniem ar roku rāda virzienu, - un mēs gājām prom. Mums bija bail.
- Kādā krāsā tas izskatījās? - jautāja žurnālists.
- Viņš bija pelēkzaļš. Cilvēciņi bija pelēki.
- Cilvēciņi arī bija? Cik lieli tie bija?
Viens no zēniem izstiepj roku un vēl palecas uz augšu.
- Tik liels bija garākais, bet divi bija mazāka auguma, pavisam seši iznāca ārā un nāca uz mūsu pusi.
- Jūs gājāt viņiem pretī? - jautā žurnālists.
- Mēs bēgām prom, mums bija bail. Skolotāja vaicāja, kāpēc mēs ar viņiem nerunājām, bet mēs jau nezinām viņu valodu. baidījāmies, ka neuzrauj gaisā.
- Kam līdzinājās tas aparāts, vai helikopteram? - tā žurnālists.
- Tas bija līdzīgs hūtei. Drusku lielāks par futbola vārtiem. - Rāda ar roku pļavā.
Tad bērniem izdalīja papīru, un tie zīmēja redzēto. No ieraksta nav skaidras daudzas detaļas, tai skaitā - kā tad šī tikšanās beigusies.

NLO nolaišanās vieta pie Pāvilostas? Tai pat gadā (1991.?) netālu no Pāvilostas uziets apaļš laukums 8 m diametrā pilnīgi bez veģetācijas. Iespējams, NLO nosēšanās/pacelšanās vieta. Kaut kur esot saglabājusies fotogrāfija, mūsu rīcībā diemžēl nav.
"1991.gada 25.septembrī, izbraucot no Lielmeišu māju pagalma uz lauku ceļa, abi ar vīru ievērojām pie debesīm karājamies ugunīgu, neparastu ovālas formas spīdekli, apmēram pusmetru lielu, tam priekšā bija it kā divi ragi vai uz āru izvērstas antenas. Šie ragi bija labi saskatāmi, jo bija tumšāki par pašu spīdekli. ķermenim augšpusē pie malas bija neliels veidojums ar ažādiem robiem. Braucām lēni un vērojām spīdekli, kurš visu laiku it kā stāvēja uz vietas, bet, kad uzbraucām uz Matīšu šosejas, spīdeklis sāka mums tuvoties. Nu tas atgādināja bumbierveida formu. No tā tievākā gala izplūda balta, šaura dūmu strūkla, kas bija labi redzama uz zilā debess fona. Mūsu ziņkāre bija liela, gribējām, lai tas ātrāk pietuvotos, bet, pretēji mūsu gribai, tas sāka attālināties, slīdot aizvien zemāk, līdz pazuda."
B.Bērziņa, Valmierā (ņemts no Ojāra Mita grāmatas "Mistikā pasaule")

Nu jau gan neatceros kurā gadā, bet pašā 90.gadu sākumā viesnīcas "Latvija" izstāžu zālē tika rīkota citplanētiešu attēlu izstāde. Tajā bija attēloti daudz un dažādi tā sauktie "citplanētieši," kurus šur un tur dažādos laikos bija satikuši cilvēki. Dažs labs no apmeklētājiem bija spēcīgi "nojūdzies" - tie vaidēdami stiepa rokas uz neradījumu attēliem un piekopa vien viņiem pašiem zināmas ceremonijas. Smaga padarīšana - Mazajam Zaļajam pēc šīs izstādes apmeklēšanas visu atlikušo dienu sāpēja galva.

1990.gadu sākums. Spīdošas plazmoīdu lodes visai bieži redzējuši Kuldīgas rajona Skrundā. Situāciju novērtēt braucis arī V.Paramonovs - pie viņa un citiem tādiem esot vērsusies pēc palīdzības Skrundas pašvaldība. Tas noticis pirms 1995.gada. Iespējams, ka šīs plazmas lodes veidojās no lokatora stiprā elektromagnētiskā starojuma. Paramonovs krievu TV rāda kaut kadas gaismošanās bildes virs lokators, no kurām atdalas cigārveidīgi objekti.

Kaut kad 90.gados apmēram diska formas NLO 20 sekunžu lidojumu Mežparkā pie Ķīšezera redzējis Robert Brants.

1997.gads. Kādas sievietes stāsts no Latvijas (pārpublicēts no www.spoki.lv).
"Pirms gandrīz desmit gadiem, 1997.gada februārī, naktī no svētdienas uz pirmdienu (datumu gan precīzi neatceros)… redzēju kaut ko neizskaidrojamu, iespējams, pārdabisku!!
Viss notika apmēram tā: nakts, bet īsti aizmigt nevar, grozos pa savu gultiņu, līdz beidzot iemiegu… Bet miegs tāds nekāds, ik pa laiciņa atkal pamostos…. Kādā brīdī, nespēju pat izskaidrot kāpēc, bet tā it kā kāds man liktu izbāzt galvu ārā no gultas un paskatīties uz to, kas notiek aiz loga…. Redzētais mani pārsteidza, gar logu lēni aizslīdēja liels, gaišs apļa veida vai ovāls spožs objekts… diezgan lēni, bet kustībā, tas aizvirzījās prom… Šo nezināmo spīdīgo objektu vēl ilgi bija iespējams redzēt tālumā – aptuveni stundu… Bet otreiz tik tuvu tas vairs nepietuvojās…. Šo skatu redzēja arī mans brālis, tikai žēl, ka vecāki tobrīd mājās nebija…. Lai gan, pat neatceros, man šķiet, ka bail tobrīd nebija, drīzāk, tas bija izbrīns… Jāsaka tā, X-failus saskatījušies tajā vakarā nebijām, jo tobrīd tos vēl nerādīja, bet kad tos sāka demonstrēt pa TV, droši vien tieši šīs pieredzes rezultātā tas kļuva par manu mīļāko seriālu!!
Lieki piebilst, ka daudzi pieaugušie mums toreiz neticēja, kaut gan pat mēģināju uzzīmēt redzēto… Domāja, ka tās tikai mūsu fantāzijas!! Tomēr, kad pēc pāris dienām presē parādījās publikācijas, ka tieši tajās dienās ne viens vien cilvēks redzējis šādas dīvainas parādības vairākās Latvijas vietās, ticamība kļuva lielāka, jo kā gan varēju izdomāt ko tādu, par ko prese rakstīs tikai pēc pāris dienām."

1999.gads.
Ceraukstes piktogramma. Vienīgā Latvijā reģistrētā tāda veida parādība (neskaitot dažus viltojumus). Ceraukstē, Bauskas rajonā.
Trijstūra NLO Lielupē. Krievu ufologa un "Kosmopoisk" dibinātāja Vadima Černobrova enciklopēdijā atrodamas ziņas, ka 1999.gada vasarā vairākas naktis pēc kārtas J.Lušņičenko (Ю.Лушниченко) ar draugiem redzējis naksnīgajās debesīs ugunīgas bumbas, kuras uzņēmis arī video, un trijstūrainu NLO. Visai drīz pēc tam viņš uzgājis arī apli 150 m diametrā zemē bez zāles. 

2000.gads.
"Tas notika 2000.gadā. Es gaidiju trolejbusu pie pieturas Biķernieku ielā ap astoņiem no rīta. Garlaikoti raudzījos apkārt un netīšām pacēlu acis uz augšu. Tur ieraudzīju, ka no Juglas puses uz centru lido kāds objekts tādā augstumā, kādā lido lidmašīnas, vai drusku zemāk. Tam bija dīvaina izstiepta forma, tā kā lidmašīnai, tikai bez spārniem. jocīgākais bija tas, ka es skaidri varēju saskatīt iluminatorus, kuri bija apgaismoti. Tātad cigārs bija ar lodziņiem. tas virzījās vidēji ātri bez jebkādas skaņas. Žēl, ka es aiz savas kautrības nepievērsu citu cilvēku uzmanību, jo kurš gan tik agri no rīta skatīsies mākoņos."
Inga, Rīgā (ņemts no O.Mita grāmatas "Mistiskā pasaule").

2001.gads.
Rīdzinieks Mihails Tanilovs 2001.gada 15.janvārī (19:59:40-20:40:14) Ventspils tumšajās debesīs filmējis kādu NLO. Tas bijis redzams nepilnu stundu, līdz nesaprotamā kārtā pagaisis. Filmētie kadri esot demonstrēti kanālā TV3.
Lambartes incidents. 2001.gadā šai nelielajā ciemā vismaz 14 tā iedzīvotāji vienlaicīgi novēroja trijstūra formas NLO. 
2001.gadā pašu mājās cilvēkus satrauca notikumi Lambartē, Bauskas rajonā. Virs vietējās bērzu birzs tika novēroti nezināmi lidojoši objekti, kas atradušies 200 metru attālumā no zemes. Pēc tam, protams, tie spožas gaismas ielokā pazuda Bauskas virzienā. Racionāls un pamatots viedoklis tā arī izskanējis netika.

2004.gads. Uzņemts 2004.gada 9.janvārī 16:30 Rīgā no Salnas ielas (Pļavnieki) 16.mājas.
NLO nesās ar lielu ātrumu, pie tam atstājot aiz sevis ugunīgu asti, it kā degtu kāds cilvēka kosmiskais aparāts, kas iegājis Zemes atmosfērā. Tomēr pret šo versiju runā fakts, ka sākumā objekts bijis viens, tad sadalījies trijos, tad atkal apvienojies vienā:
22.maijā ielādēts iekš jūtūbes: www.youtube.com/watch?v=mnThDC3b-fg

2008.gads.
Višķu NLO 2008.gadā. NLO šeit esot tikuši novēroti 1967., 1988., 1993., 1999. un 2004.gados. Par to tuvāk aprakstīts esejā Uz tikšanos Višķos!
17.maijā 22:26 nofilmēts NLO:
www.youtube.com/watch?v=qSRzciL81qc

Liepājas NLO. 2008. gada jūlijā pie Liepājas ezera tika nofilmēts NLO – no kādas dzīvojamās mājas E.Tisē ielā varēja redzēt, kā virs mežu galotnēm virs Liepājas ezera bez skaņas virzās dīvains un luminiscējošs objekts.

Kādā "Bez tabu" raidījumā (Mazais Zaļais nezina kurā gadā tieši) tika demonstrēta kāda jaunieša iesūtīta videokasete, kura tik tiešām bija laimējies nofilmēt NLO lidojumu. Studijas žurnālists to komentēja kā meteozondi. Neticība savām acīm ir liela!

Kādā intervijā TV par redzētu NLO pastāstīja komponists Zigmārs Liepiņš (Mazais Zaļais atkal nezina kurā gadā tieši). Laukos, apciemojot vecākus, vakarā istabā ienacis tēvs un teicis, ka pie debesīm kaut kas nesaprotams lidinoties gaisā. Visi izgājuši ārā skatīties un redz, ka virs koku galotnēm kāds objekts veic neizprotamas darbības. Žurnālists, acīmredzami samulsis, pārjautāja, vai tas tiešām varējis būt "šķīvītis"? Liepiņš pārvaicājis ar manāmu ironiju - "Kas tad tas varēja būt?"

NLO 2009.gadā.
23.jūnijā 23:51 jūrā virs Zvejniekciema nelielā augstumā nofilmēts NLO:
www.youtube.com/watch?v=6OVp6LQtNL8
Liecinieki - 38 Līgosvētkus svinošie ļaudis. NLO pamazām uzņēma augstumu un pazuda skatienam. Nekādu gaismas signālu, kas liecinātu par saistību ar parastu aviāciju. Filmēts ar fotokameru filmēšanas režīmā.
Augustā virs Rīgas naktī manīts gigantisku izmēru (vairākus kilometrus!) garš trijstūrveida NLO, par ko mums ziņojis Dagnis Neilands. Diemžēl viņam neizdevās to kvalitatīvi nofotografēt. Tuvāk par problēmu lasiet esejā Milzu NLO virs Latvijas.
31.decembrī virs Siguldas nofilmēts: www.youtube.com/watch?v=6gSSDtpnHiw

Vairākkārt fiksēti arī zmējumi labības laukos, gan īsti, gan arī viltoti. Tuvāk par tiem rakstiņā Apļi Latvijā.

2010.gads.
NLO no Kantenieku pagasta. Šo bildi atsūtījis mūsu lasītājs Andrejs Pestovs.
10.martā.
www.youtube.com/watch?v=RESKhYEeEqM
Šis jūtūbē iēlādētais rullītis nerāda neko citu kā Rīgā, virs Andrejsalas debesīs palaistus gaisa balonus arf uguntiņām. Autors Juris J. to iesūtījis kopā ar bildēm portālam www.latest-ufo-sightings, kurš arī uzķēries un bildes nopublicējis.

NLO filmējums Jēkabpilī. 2010.gada 22.maijā beigās makšķerētmīlis Artis Krustiņš uzņēmis, alieņuprāt, pašu sensacionālāko NLO filmiņu Latvijas vēsturē. Nakts ainavā gan nav redzams nekas tāds, kas līdzinātos kādam tehnoloģiskajam objektam, bet gan šeit sanākusi darīsana ar tā saucamajiem šongiem (saīsinājums no krievu valodas - šarovidnoje obrazovaņije ņeizvestnovo geņezisa, "nezināmas izcelsmes lodveida veidojumi," būtu laiks izdomāt latvisku nosaukumu šai parādībai!). Tuvāk par to lasiet rakstelī NLO virs Jēkabpils!
Filmējums rādās īsts, un ir pilnīgi sensacionāls. Diemžēl Latvijā nav guvis pienācīgu ievērību, zinātnieku nekomentēts (nav jau viņiem ko pateikt!). Mazais Zaļais vēlreiz pauž savu prieku par nofilmētajiem "saprāta brāļiem."
24.jūnijs. Kopumā naksnīgajās debesīs virs Mārupes(?) bijuši redzami 8 tādi lidojoši objekti, kas visi devušies vienā virzienā. Viens no tiem nofilmēts, pietuvinot tas izskatās kā četrstūris:
www.youtube.com/watch?v=a4JtdvsJS5c
27.jūnijā filmēts naksnīgajās debesīs virs Siguldas Boney-M mūzikas pavadībā:
www.youtube.com/watch?v=5r7bNVWGZSs

NLO Liepājā. Portāls liepajniekiem.lv 2010.gada 29.aprīlī publicēja žurnāla "Kurzemes Vārds" fotogrāfa Egona Zīverta uzņemtu NLO, kas bija trāpījies objektīvā, fotografējot Liepājas halles panorāmu. To viņš pamanījis tikai vēlāk. Datorā mazītiņais NLO palielināts.
Foto veikts pirmdienas pēcpusdienā (pirms 29.aprīļa!), NLO atradies virs Karaostas vai Šķēdes. Zīverts noliedza tehniskas kļūmes iespēju, jo tika pārbaudījis fotoaparāta lēcas – tās ir lieliskā kārtībā bez bojājumiem. Noliedz arī muhļīšanu uz datora.

NLO 2011.gadā.
NLO virs Imantas. Gads sācies visai ufoloģiski veiksmīgi. Janvāra vidū kāda rīdziniece Jeļena (diemžēl nezinām viņas uzvārdu!) nofotografēja NLO virs Imantas skaidrā dienas laikā.

NLO virs Purciema. 2011.gada 23.janvārī Latvijas tīmekļa sociālajos tīklos parādījās liecības par NLO, kas redzēts virs Purciema. Latvijas Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs radiostacijas Baltkom 93,9 raidījumā "Rīts Baltkomā" (Утро на Балткоме) paziņoja, ka zemes peilēšanas sistēmas neko tādu nav pamanījušas.
Liekas, šī ir bilde, bet par tās tapšanas apstākļiem Mazais Zaļais neko tuvāk pastāstī nevar.
16.aprīlī 21:40 naksnīgajās debesīs nofilmēts 3 sarkanīgas sfēras - NLO:
www.youtube.com/watch?v=Er6tiQYP7w8
22.maijā naktī uz svētdienu Latvijas debesīs novērota Mēness lieluma ugunīga apaļa bumba, redzēta visā Latvijā no Ventspils līdz Rēzeknei un no Alojas līdz Daugavpilij. uz brīdi kļuvis gaišs kā dienā. Tā virzījusies uz austrumiem. Domājams, tipisks bolīds. Atliekas nav atrastas, iespējams - pilnībā sadedzis.
VUGD saņēmti 4 ziņojumi no dažādām vietām - Mārupes Rīgā, Tomē Ķeguma novadā, Meņgelē Ogres novadā.
Viens no aculieciniekiem - Reinis Pētersons pirms trijiem naktī kopā ar vēl kādu personu braucis pa Jūrmalas šoseju virzienā uz Rīgu. Vietā, kur pāri šosejai tradicionāli veidojas miglas zona, mašīnas salonu piepildījis spilgti zils apgaismojums. "Kādas trīs sekundes likās, ka nelielā attālumā pārgāja pāri milzīga komēta vai asteroīds - pat nezinu kā to nosaukt, - un aizgāja virzienā uz Skandināviju."
2.augustā. 2011.gada 2.augustā jūtūbē ielādēts NLO filmējums ciemata "Mandegas" debesīs. Filmēts 23:22 (datums mums nav zināms), aculiecinieki: Ainārs Birzgalis un Roberts Tabunovs:
www.youtube.com/watch?v=Jb8V_qW-_XY
Deltveida NLO virs Rīgas 7.augustā. Portāls www.necton.lv ziņo, ka 7.augusta naktī tieši 0:36 vienlaikus 5 novērotāji dažādās Rīgas vietās novērojuši kā pāri pilsētai lido deltveidīgs nezināmas izcelsmes lidaparāts. Sīkāk tēma par milzīgā trijstūrveida NLO parādīšanos virs Latvijas iztirzāta esejā Milzu NLO virs Latvijas.
27.augusts debesīs virs Rēzeknes: www.youtube.com/watch?v=cXCcWE-kVPs
"Sestdienas" intervija ar Didzi Sedlenieku. Didzis Sedlenieks (grāmatas "Bohēmijas zaglis" autors) uz jautājumu "Vai tu esi redzējis NLO?"atbild:
"Jā. Pirmo reizi armijā. Tuvu, lielu skaistu un apaļu, to redzēja vai viss Maskavas apgabals. Mežā pat redzējām nospiedumus, kur tas bija nolaidies. Bet Ļiteraturnaja gazeta uzrakstīja, ka tas ir "mūsu pašu" jaunais lidaparāts.
Vēl vienu redzēju, lidojot lidmašīnā virs Krimas - garām milzīgā ātrumā aiznesās melns punkts, apstājās un tādā pašā ātrumā aiznesās atpakaļ.
Trešo reizi Vecpiebalgā bijām ar dēlu izgājuši pie krūma pačurāt un, kā jau tādās reizēs, skatījāmies debesīs. Pēkšņi viena zvaigzne sāk haotiski uzvesties - uz vienu pusi, uz otru, augšup, lejup. beigās pazuda milzīgā ātrumā. No rīta pie akas bija izgriezta velēna - akurāts trijstūris. Aizauga tikai pēc pāris gadiem. Izdomājām, ka tā varētu būt bijusi lidaparāta peka. Tas liek domāt, ka kaut kas tāds pastāv."
"Sestdiena," 25.VI-1.VII, 2011.g.

2012.gads.
"Tas viss notika Piņķos, Babītes novadā kaut kur starp 2:50 un 2:58 no rīta. Es tikko biju beidzis istabā klausīties mūziku un izslēdzu ārā kompi. Pēc gaimas izslēgšanas iekārtojos gultā, lai ietu gulēt, bet istabā griestos ir logs priekš vēdināšanas iebūvēts, bet loga izmērs nav liels, tā ka, kad ir skaidras debesis ir baigi forši pirms aizmigšanas zvaigznes palūkoties, bet sastingu un tagad pat runājot par šito man šermuļi skrien pa ķermeni, jo es redzēju, ka balts pleķis debesīs, kas, salīdzinot ar zvaigznēm ir daudz daudz daudz reizes lielāks, vienkārši dažu sekunžu laikā man acu priekšā (laikam virpuļojot, goda vārds, kad tagad mēģinu atkal atcerēties, tas pleķis tik ātri pagāja garām, ka grūti saprast, tas virpuļoja vai nevirpuļoja?) paskrēja garām, ka es vienkārši uz pāris sekundēm sastingu, jo biju autā. Nekad neko tādu nebiju gaidījis (kaut smieklīgi ir tas, ka es pēdējos gadus visu laiku biju iedomājies cik forši būtu redzēt dzivajā NLO). Pēc sastingšanas es izgāju no istabas un priekstelpā piegāju pie lielajiem logiem, lai apskatītos, varbūt tas pleķis vēl ir redzams, bet debesis bija tik skaidras, it kā nekas nebūtu noticis. Pie velna, ja tas būtu mākonis, tādā tumsā viņš nebūtu tik balts un tas ātrums nebija normāls. Skatoties tagad debesīs un salīdzinot lidmašīnas (pāris km attālumā ir Rīgas lidosta, un no visām pusēm ir redzamas lidmašīnas katru dienu) ātrumu ar to ātrumu, kādu lidmašīnas lido, ir nenormāli liela atšķirība."
Kaspara Kukaiņa e-pasts pienācis mums 21.04.2012.

Nezināmas hronoloģijas liecības.
1. "Bija skaidrs ziemas vakars. es dzīvoju Rīgas nomalē un katru vakaru ap pulksten 9:00 izvedu pastaigā savu suni. Pēkšņi manu uzmanību saistīja pie debesīm kaut kas neparasts, bet ne pārāk lielā augstumā diezgan ātri virzījās mazliet iesāņus uz manu pusi. Tā formu un kontūras tumsā nevarēju saskatīt, bet tikai nojaust, jo tā siluetu veidoja dubultrindā degošas spožas ugunis, kas atradās viena virs otras, un tas lika domāt, ka tur lido kaut kas lils un grandiozs. tas tuvojās man klusi, bez mazākā trokšņa. Kad pienāks tuvāk, nolēmu to pamatīgi nopētīt. mirkli novērsos, lai uzmestu acis sunim, un, kad atkal paskatījos, debesis bija tukšas, tikai zvaigznes augšā spīdēja. Aizlidot vai nokrist šis aparāts tik īsā laika sprīdī nevarēja, tātad tika izdzēstas ugunis, un tas, saplūzdams ar tumsu, kļuva neredzams."
Oskars, Rīgā (ņemts no O.Mita grāmatas "Mistiskā pasaule").
2. "Stāvēju tā pavēlāk vakarā pie VEF pieturas, gaidot autobusu, kad dzirdēju, ka man blakus viena sieviete sacīja otrai, lai paskatās debesīs, kur viena zvaigznīte lido. Es arī pacēlu galvu un tik tiešām redzēju, ka virs Vagonu rūpnīcas teritorijas lido kāds spožs ķermenis, drusku lielāks par zvaigzni, un riņķo, mezdams gan lielākus, gan mazākus lokus virs rūpnīcas teritorijas. Kādu brīdi tas uzņēma ātrumu un aiznesās Gaisa tilta virzienā, lai pēc mirkļa atkal atgrieztos vecajā orbitā. Likās, ka no tās uz zemi izzibsnījās gaismas šautra, un palika iespaids, ka šī zvaigzne no augšas izpēta rūpnīcas teritoriju. Tad nāca mans autobuss un biju spiests aizbraukt."
Oskars, Rīgā (ņemts no O.Mita grāmatas "Mistiskā pasaule").

2013. un 2014.gados lidojošie NLO diez ko nav mūs lutinājuši un Mazais Zaļais neko lāga nav pierakstījis.

2017.gads.
30.jūlija naktī NLO lidojis gar "Ventnieku" mājām Dundagas pagasta Nevejas apkārtnē. Šai apvidū gaisā redz visai daudz neparastas parādības.

NLO zonas Latvijā. NLO visai bieži novērojuši Salaspilī, Saulkrstos virs jūras, Višķos, Lielupē, Ziemeļkurzemē u.c. vietās.
Piemēram, Ojāra Mita grāmatā "Mistiskā pasaule" lasām: "Vestienas pagasta «Podnieku» māju zeme ietilpst Madonas fenomenu zonā. To pirmie atklāja krievu kara lidotāji. Pēc tam šeit sāka braukt dažādas ekspedīcijas, galvenokārt no Rīgas. Ekspedīciju nometnes bija pie upītes, un pie mums viņi nāca pēc piena un citiem produktiem. Tika novēroti NLO un citas anomālijas, kuras fotografēja ar speciāliem filtriem. Arī mums dāvināja uzņēmumus, kuros bija redzamas lodveida un citādas smalkās enerģijas izpausmes. Kā teica ufologi, virs "Podnieku" rajona esot NLO ierīkota navigācijas bāka, ko varot konstatēt ar speciālu aparātu. Arī pats mājas saimnieks Dainis ir redzējis NLO."
Arī Necton kompānija ir veikusi kaut kādu analīzi, un nonākusi pie savas versijas, ka NLO novērošanas vietas cita no citas ir uz nosacītiem meridiāniem attālumā, kas vienmēr dalās ar 52,333 km. Iespējams gan, ka Mazais Zaļais šo to nav sapratis.

Citplanētieši Latvijā. Protams, ka Latvijā novēroti arī visai daudz dažādi neradījumi, kā piemēram, kaut vai tas pats Iļģuciema sumpurns, Velns no Pūņām, Kurzemes vilkači u.c. Tomēr nav mums nekāda pamatojuma apgalvot, ka tie ir kosmiskie atnācēji. Daudz kas drīzāk vedina domāt, ka tie ir viesi no paralēlajām Citpasaulēm, kuri pie noteiktiek apstākļiem spēj iekļūt mūsu realitātē un būt arī gluži fiziski-materiāli.

NLO attēlu viltojumi Latvijā. Sarosījušies arī viltotāji. 21.janvārī 3 lieliskus NLO fotouzņēmumus veicis Germans Zibarevs virs Zentenes ielas - arī Imantā. Tuvāk ar to iepazīties var esejā NLO Imantā. Diemžēl jau pie paviršas izpētes atklāts, ka tie ir tapuši datorgrafikā.
NLO viltojums filmā: www.youtube.com/watch?v=JwRaAaDPyjU

Nobeigumā vēl kāda vietējās sievietes liecība (mums pašiem šī sieviete nav pazīstama, stāstījums ņemts no portāla www.spoki.lv):
"Sapnis, realitāte vai neizskaidrojams misticisms?! Pirms pāris gadiem piedzīvoju ko dīvainu... Parasta diena, parasts vakars... it kā parasta nakts... sapņi... un tad, kāds visai dīvains sapnis (iespējams – sapnis), kas vēl šobrīd iztēlē jaucas ar realitāti… ar kaut ko neizskaidrojamu… būtībā, ar paranormālām parādībām un neizpratni – sapnis vai tomēr realitāte...?! Tātad: ap pulksten 4 no rīta it kā pamodos, paskatījos telefonā cik rāda pulkstenis, ārā viss tumšs, aizvēru acis, un atkal tā kā pusnomodā atveru, jo dīvaina sajūta to liek darīt... un paraugoties uz loga pusi, redzu, ka diezgan strauji uz manu pusi no tālienes tuvojas spoža bumba, kas visu sev apkārt izgaismo... tā tuvojas arvien tuvāk un tuvāk, viss apkārt it kā apstājas, it kā sastingst, bet viss ir gaišs (miglaini gaišs), un spožais objekts tuvojas ļoti ātri, iziet arī cauri logam, un arī istaba kļūst spoži gaiša... bet pakliegt vai pakustēties nav iespējams, sajūta vienīgi, ka mazliet bail, jo nesaprotu kas un kāpēc notiek, bet it kā saprotu, ka pretoties nav iespējams un aizbēgt arī ne, jo viss notiek pārdabiski, pār ko man vairs nav varas!
Tālāko ar vārdiem ir grūti aprakstīt, bet sajūtas, domājot par notikušo, ir tik spēcīgas un iekšēji izjūtamas vēl šodien. Visapkārt spilgta, pelēkbalti zaļgana gaisma, ļoti spilgta! Skaņa – vārdiem neaprakstāma, nekad iepriekš, un arī pēc tam tādu vairs neesmu dzirdējusi, ļoti dīvaina, griezīga, visai stipra, nesaprotama... neizstāstāma, nevaru pat iedomāties ar ko salīdzināma, jo ar tādu realitātē tik tiešām neesmu saskārusies, pat iedomāties nevaru ko lai tai pielīdzina, lai varētu kaut nedaudz ļaut Jums – šī stāsta lasītājiem, to iztēloties... varbūt nedaudz tā atgādināja zobārsta urbi, bet tā ir tikai kā neliela sastāvdaļa visā šajā griezīgās skaņas gammā... šaušelīga, iedomājoties vien ķermenim pāri pārskrien skudriņas... ausīs sīc... liekas, ka galva var pārplīst no tik dīvainas un nedzirdētas skaņas... Tālākais jau varētu likties kā murgs... Tieku pacelta aptuveni metra augstumā virs gultas, pilnīgi taisni, it kā gulētu uz dēļa, bet neesmu nekur, vienkārši karājos gaisā…nevaru pakustināt neko, esmu kā sastindzināta...bet jūtu kā tieku lēnām celta uz augšu... jūtu it visu, kas notiek, tikai izdarīt nevaru neko…spilgtā gaisma, dīvainā griezīgā skaņa, kas izklausās visai motorizēti, arī it kā īsti nesaprotamas balsis, tā kā iztālēm, un īsti nesadzirdāma valoda, tikai nojauta, ka kāds savā starpā komunicē, jutu to visu tā, it kā tas tiešām notiktu ar mani reāli, un nevis sapnī...
To, kas notika vēl pēctam, nezinu vai neatceros, ar to arī mana atmiņas filma ir pārtrūkusi vai arī tas ir izdzēsts apzināti no manām smadzenēm... Jāpiebilst, ka nekādus dīvainus radījumus gan es neredzēju, vienīgi jutu kādu dzīvu būtņu klātbūtni, bet vizuāli manā redzes laukā tās neparādījās... Nākamais, ko atceros, ka pēkšņi atkal pamodos, ar sajūtu, ka esmu ļoti pārgurusi, tā it kā sazin nezin ko būtu darījusi, tā, it kā būtu smagi strādājusi, palūkojos telefonā, un jutos visai izbrīnīta, jo pulkstenis rādija tieši tikpat, cik bija rādījis pirms šī it kā saucamā „sapņa”... tas arī rada vislielāko neizpratni... tā, it kā laiks visu šo laiku būtu bijis apstājies. Brīdī, kad pamodos, tas radīja tikai izbrīnu, bet, kā jau iepriekš minēju, sagurums bija tik milzīgs, ka par to nespēju domāt, aizmigu nekavējoties... No rīta pamostoties bija ļoti dīvaina sajūta, jo naktī piedzīvotās sajūtas nebija izzudušas, un visas tās skaņas, gaismas u.tml. vēl spilgti bija palikušas atmiņās…. Kādu laiku par to nevienam nestāstīju, jo pati nespēju saprast – sapnis vai īstenība…un nesaprotu to arī tagad…it kā sapnis, tomēr paliek vien jautājums: nespēju izskaidrot, kā var dzirdēt tik pārdabisku skaņu?! Un kā gan pēkšņi var apstāties laiks?! Hmmmmzzz... dīvaini... Pieņemu, ka arī tagad daudzi domās, ka tikai fantazēju, vai esmu galīgi jukusi, bet diezin vai tā... jūtos pavisam labi, un šādus stāstus tāpat vien neizfantazēju!! Bet ikdienā par to necenšos runāt... tieši šī iemesla pēc – ka varētu nesaprast, vai uzskatīt par savādnieci."


Es redzēju (komentārs no "Delfi").

05.01.2013 12:27Jā es redzēju to mēness izmēram pielīdzināmo spīdekli. Tas bija vēl 60-tos gados,kad vēl laukos brauca ceļojošais kino,kad par kino 20 kap bija jāmaksā. Parasti rādīja 2-vas filmas no kādiem 18,,ja es nemaldos.Tātad pēc 2-filmu noskatīšanās es skrēju mājās.Es dzīvoju pie ezera,kur iesānis ezeram,bija tādi paaugsti pauguri,kurus mēs par kalniem saucām.Aiz šiem kalniem tālumā bija redzamas mežu galotnes.Manas mājas atradās pie ezera`,kuras arī ieskāva nolaideni pauguri. Tātad Saule jau sen norietējusi,jau vēss vakara dzestrums.....Es skrienot neviļus paskatos uz to kalnu pusi ,kur tie meži redzami un es sastingstu- tiešām liels kā mēness lēni aiz horizonta aizslīd šis brīnums..... Man varēja būt kādi 12,13 gadi. Pēc debess pusēm tas tiešām varēja būt rietumos. Mājiniekiem stāstīju,ka kaut kādu brīnumu redzēju. Tajā laikā vēl neko lāga daudz nerakstīja avīzēs par NLO vai ko citu. Skolā mācoties es saliku kopā šo parādību ar astronomijā vai ģeogrāfijā mācīto un fantazēju priekš sevis- varbūt kāda"Saules mirāža""...Tagad kādus 4-5 gadus atpakaļ,kad jau man pašai ir ģimene.... kādā vasaras pēcpusdienā,un es dzīvoju citur-netālu no Daugavas,es pavēros pa virtuves logu,lai sauktu meitu launagā/no3.st.loga/ es atkal ieraugu šo brīnumu.....Šoreiz aiz Daugavas pie horizonta redzamajiem mežiem,tāds pats,tikpat liels un atkal tikai to momentu,kad skar mežu galotnes un klusi un lēni aizslīd-pazūd aiz apvāršņa.Un es atkal brīnos....Šoreiz tas bija dienvidu pusē... Tāpēc,izlasot ŠO,DELFOS,es dalos ar savu redzējumu.Un nedomājiet par šo smieties,jo tā ir patiesība.

NLO fenomena pētnieki Latvijā.
Aliens.lv. Galvenais un laikam arī vienīgais tāds latviešu pētnieku centrs ir publicista un ufologa Viļņa Stroda organizētais, kas tīmeklī pazīstams kā portāls Aliens.lv. Iespēju robežās te tiek apkopota attiecīga informācija. Bez tam tiek vākti novadpētniecības materiāli pa visu Latviju un arī pierakstīti neparasti noslēpumaini gadījumi. Tāpat iespēju robežās notiek tuvāki un tālāki braucieni, to laikā tiek vākta informācija par attiecīgo tematiku.
Latvijā dzīvojošs krievs Romāns Hodirevs (Latvijas "Kosmopoisk" nodaļa) apkopojot informāciju un veidojot karti par Latvijas anomālajām vietām.

Saites.
NLO novērojumi.